Sprookjesachtig varen met de Blogboot tijdens het Amsterdam Light Festival

De kersteditie van de Blogboot was een hele speciale. We hebben voor het eerst einde middag gevaren om te genieten van het Amsterdam Light Festival. Dat bijzondere en sprookjesachtig mooie festival bestaat nu 10 jaar en de jubileumeditie is werkelijk heel mooi vormgegeven. Helaas startte enkele dagen later de lockdown en nu verkeert dit mooie festival net als veel ondernemers, in financieel zwaar weer. Erg jammer, ik laat je daarom graag wat mooie highlights zien!

amsterdam light festival blogboot
Host John studeerde geschiedenis en wist de rondvaart nog mooier te maken met interessante weetjes.

In overleg met de Gemeente Amsterdam mag de lichtkunst aanblijven tussen 17.00 en 22.00 uur om de stad te verlichten. Mijn favoriete rederij Starboard Boats kan helaas voorlopig geen Amsterdam Light Festival rondvaarten  aanbieden. Zodra het weer kan echt een aanrader hoor, een rondvaart van 75 minuten langs de lichtkunstwerken is voor volwassenen te boeken vanaf 35 euro per persoon en kinderen 18 euro, inclusief de festival fee.

amsterdam light festival blogboot

amsterdam light festival blogboot
Darth Visser.

Het festival is een nood-crowdfunding gestart om de laatste 750.000 euro op te halen. Alleen daarmee kan het festival deze editie overleven en ook volgend jaar weer een lichtpuntje zijn voor bewoners, bezoekers en werknemers in Amsterdam. Iedereen die het festival een warm hart toedraagt wordt opgeroepen om een donatie te doen via: amsterdamlightfestival.com/nl/verlicht-ons

amsterdam light festival

Overigens zijn er nog veel meer Lichtfestivals in Europa, mocht Amsterdam niet om de hoek liggen kun je ook elders terecht om te genieten van al het moois dat een lichtfestival te bieden heeft.

amsterdam light festival

Wat hebben we gezien in de grachten van Amsterdam?

Gelukkig konden we 14 december tijdens het ‘golden hour’ (zonsondergang) nog genieten van alle pracht en praal. Onze host Carlos voorzag ons van een natje en een droogje en maakte zelfs glühwein in orde voor wie dat wilde. Ondertussen vertelde schipper John ons van alles over de Amsterdamse geschiedenis en de verhalen achter de kunstwerken waar we langs voeren.

We keken onze ogen uit. Sommige kunstwerken symboliseerden inclusie, anderen stonden voor vrijheid, de vissende ‘Darth Vader’ was een leuk grapje en een ‘wauw hoe hebben ze dit dan gemaakt en bedacht?’ moment was er ook. Aan het eind van de route kwamen we namelijk bij het schip ‘de Vliegende Hollander’ gemaakt via licht en mist van waterkanonnen, heel bijzonder! Echt, hoe dan?!

amsterdam light festival

Stedentrips met Bebsy

Tijdens deze citytrip waardige vaartocht door Amsterdam, werd Bebsy aan ons voorgesteld. Deze vakantie aanbieder specialiseert zich in citytrips, al kun je er ook een zonvakantie boeken. Bebsy is heel handig in het aan elkaar koppelen van systemen, waardoor je hier reisjes kunt boeken waarbij je met de ene vliegmaatschappij heen vliegt en met de andere terug. Zo ben je niet aan specifieke dagen of tijden gebonden voor je reis.

blogboot 14 december bebsy

Leuke uitkomsten uit het vakantie onderzoek

Bebsy heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd onder zo’n 600 Nederlanders en presenteerde op de boot de leukste uitkomsten.

  • Wist je dat … de favoriete trip (36%) gaat naar een hotel in een grote stad met een groot aanbod aan cultuur, gastronomie, uitgaansleven, winkels etc? De citytrip dus. Als je enkel naar mannen kijkt, wil zelfs 50% dit. Dan weet je waarmee je mannelijke partner blij maakt ?. Op nummer 2 (20%) staat als bestemming een vakantiehuis met zwembad in een klein dorpje op het platteland van een warm land.
  • Wist je dat …  de stad waar we – bij verplicht emigreren – het liefst zouden wonen ergens op het Iberisch schiereiland ligt? Valencia, Barcelona en Lissabon vormen de top 3 en op 4 staat Rome.
  • BN-ers met wie we het liefst zouden overwinteren moeten vooral ‘gay en grappig’ zijn. Onderzoek was van voor de ‘toestanden in roddelland’ dus Martien Meiland staat op 1, daarna Fred van Leer en André van Duin. Op 4 staat overigens Max Verstappen en de rest van de BN-ers bungelt daar ver achter.

We kregen allemaal een handige Bebsy reiskoffer mee die prima als handbagage mee kan in het vliegtuig. Er op staat de slogan ‘Vaker Vakantie’. Je kunt je voorstellen dat alle bloggers met de feeërieke setting tijdens het lightfestival en de verhalen van vakantie aanbieder Bebsy behoorlijk in een reislustige stemming was, zeker omdat net bekend werd dat de basisscholen een week langer kerstvakantie zouden krijgen.

amsterdam light festival blogboot

Na een lange dag Lazy Vegan in de pan

En dan ben je een dag onderweg geweest en moet je nog eten… Daarvoor heeft Lazy Vegan dé oplossing met hun gezonde vegan en glutenvrije diepvriesmaaltijden. Heb jij het merk al zien liggen in de diepvriesschappen van de supermarkt? Een maaltijd kost ongeveer 4 euro bij Jumbo of Albert Heijn, je gooit het bevroren in de wok en het is klaar in 8 minuutjes.

Er zijn 5 smaken:

  • Italiaanse Risotto
  • Thaise Groene Curry
  • Mexicaans pannetje
  • Provencaals pannetje
  • Tikka Massala

amsterdam light festival blogboot

Alle bloggers op de boot kregen wat maaltijden toegestuurd en dat is natuurlijk ideaal. Charlotte van Lazy Vegan vertelde dat het merk ook bij kinderen erg in de smaak valt. Je kunt het dus voorschotelen als jij zelf iets kookt dat ze niet lusten. In mijn single parent huishouden pik ik zelf alle Lazy Vegan in, want ik ben regelmatig alleen én erg nieuwsgierig welke de lekkerste is. De risotto heb ik al geproefd: ideaal, want even in de pan, snel eten en daarna sporten bij de fysio. Ik eet geen kaas, dus normaal gesproken lust ik geen risotto, maar deze is dus vegan waardoor ik zeker weet dat het door mij zo gehate ingrediënt er niet in zit. Bij thuiskomst na het sporten had ik wel trek in een toetje, het was een lichte maaltijd. De inhoud van de zak is helemaal op gegaan, was lekker, smaakvol en makkelijk klaar te maken. Voor 1 persoon koken vind ik altijd zo’n gedoe, dus dit is echt ideaal. Gezonder dan iets bestellen, zeker omdat het ook nog vegan is.

amsterdam light festival blogboot

Lazy Vegan staat voor ‘no hassle, no animals’ oftewel geen gedoe en geen dierenleed. De kant-en-klare maaltijden gaan verser dan vers de vriezer in. Ook mooi: Lazy Vegan is vaste sponsor van de Voedselbank.

Lichtgevende voetbal van KanJam

Onder de Amsterdamse bruggetjes en in het schemer, hadden we ook onze eigen lichtshow mee. In de goodiebag zat de Illuminate voetbal van KanJam, een duurzame bal die oranje/rood licht geeft zodra hij beweegt. Het licht gaat automatisch weer uit als de voetbal niet meer in gebruik is. Een supergaaf ding, game on!

amsterdam light festival blogboot

Op vakantie (of thuis) kun je hiermee ook in de winter tot in de late uurtjes buiten spelen. Je valt lekker op, dus wedden dat er snel mensen mee willen doen? Alle kinderen die de bal zien, willen er direct mee buiten spelen. Een perfect cadeau om bankhangende tieners de frisse buitenlucht in te krijgen. De Illuminate voetbal is van het Amerikaanse merk KanJam, bekend van het gelijknamige outdoor spel waarbij men een frisbee in een can moet werpen, lees ook zeker even onze review. Distributie in Nederland loopt via Brookline.

De voetbal is gemaakt van gerecycled cardboard en gerecycled pvc en werkt op een duurzame LED batterij. Hij wordt geleverd met reserve batterijtjes én een ballenpomp. Naast de Illuminate voetbal heeft KanJam ook een volleybal, basketbal en rugbybal met LED verlichting. De adviesprijs van deze KanJam Illuminate voetbal is € 29,95. Kijk voor meer informatie op www.kanjam.eu

Eco friendly wasmiddel van Washok.nl

Uit gevoetbald of terug van vakantie? Dan wil je graag zweet, zand en modder van de kleren wassen natuurlijk. Washok.nl sponsorde een eco-friendly proefpakket dat in een leuke én handige waszak zat. “Tell me your dirty little secrets… it’s laundry day!” stond er op het bijgevoegde kaartje. Supergrappig zo’n woordgrapje met vieze geheimpjes, haha. Washok heeft een eigen label producten getiteld The Laundry Story en ze zoeken nog hippe salons en winkels die het merk willen verkopen. Zelf proberen? Je kunt in de Washok webshop ook als consument bestellen.

amsterdam light festival blogboot

Omdat ik geen wasverzachter meer gebruik, heeft mijn was nog weleens nare geurtjes als ik de geurparels vergeet. Veel makkelijker in gebruik zijn de wasparfums van The Laundry Story: deze spuit je gewoon in het vakje voor wasverzachter in de machine, 5 ml is genoeg. Het parfum is perfect afgestemd op de combinatie met het eco wasmiddel van The Laundry Story.

amsterdam light festival blogboot

Kortom we zijn behoorlijk verwend deze Blogboot met geweldige producten en vooral ook met een ervaring om nooit te vergeten. Een soort museumvaart over het water langs al die prachtige kunststukken, ik hoop dat het festival nog de kans krijgt om een vervolg te krijgen want het was een geweldige beleving vooral ook dankzij onze hosts van Starboard Boats!

Ook mee op de Blogboot als sponsor? Kijk hier.

Heb jij de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival al eens beleefd vanaf het water?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.