Stedentrip naar Lissabon

Ben jij al eens in Portugal geweest? Op mijn wensenlijstje staat een citytrip naar Lissabon. Met Transavia kun je al vliegen naar Lissabon voor 49 euro enkele reis, zag ik. Daarbij maakt het niet uit of je vertrekt vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Goed te doen dus en met het mediterrane klimaat ook nog heerlijk in het najaar of vroege voorjaar als bestemming. Deze stad staat op mijn wensenlijst vanwege de vele prachtige gebouwen, fonteinen en wat al niet meer. Je kunt je vergapen aan de sierlijke omgeving.

lissabon monument
Afbeelding van nextvoyage via Pixabay

Naar Lissabon vliegen duurt ongeveer 3 uur en je kunt er gewoon met euro’s betalen. Een groot voordeel dus. Even helemaal in een andere omgeving, maar wel je eigen munten gebruiken en niet al te lang onderweg. Via Booking.com kun je overal een mooi hotel vinden en als Genius Member spaar ik daar bovendien voor kortingen op elk volgend verblijf. Het leukste is natuurlijk een fijn hotel in het centrum en daar kun je op selecteren. Veel mooie gebouwen zien? Dan kies je de wijk Sintra, hier zijn veel prachtige parken en allerlei kastelen die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Genieten aan het strand? Boek dan in Estoril vlak naast Lissabon.

lissabon aanzicht
Afbeelding van postcardtrip via Pixabay

Wat mij leuk lijkt?

  • Ik zou graag de gemozaïekte straten zien in het winkelgebied Rua Augusta. De Arco Triunfal vind je hier ook en doet het uiteraard ook goed op foto’s. Verder heb ik me laten vertellen dat hier veel terrasjes en straatartiesten te vinden zijn.
  • Een hop on hop off bustour is natuurlijk ook handig: kom je in één keer overal langs. In Lissabon heb je deze niet alleen in de ‘gewone versie’ maar kun je ook zo’n rondrit boeken in een amfibievaartuig. Deze ‘hippotrip’ gaat ook het water in! Een ritje van 1,5 uur kost 28 euro per persoon.
  • Iets meer aan de prijs maar wel een heel bijzondere ervaring: een Fado dinnershow. Fado is het Portugese levenslied met melancholische zang begeleid door gitaren. Iets om kippenvel van te krijgen dus.
  • Door de straatjes dwalen en urban art spotten. Net als Valencia is er in Lissabon heel veel graffiti te ontdekken, en dan van het mooie soort dat je graag zou willen zien. Straatkunst spotten staat dus op mijn lijstje. Je kunt hier eventueel ook speciale rondleidingen voor boeken, maar op eigen houtje is natuurlijk ook leuk.
  • Misschien kan ik aanvullend nog één van de vele kastelen of kathedralen van binnen bekijken. Als ze van de buitenkant de moeite waard zijn, zijn ze dit vast van binnen ook!

Ben jij al eens in Lissabon geweest en heb je goede tips?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.