Keek op mijn Leven: techniekdrama’s, mannendrama’s, dat soort dingen

Echt superlief alle reacties en privé appjes die ik deze week ontving over mijn blog. Deed me echt goed. En ik kon het gebruiken want man, man, man… (op dat gebied ook weer de nodige blauwtjes gelopen) mijn site en de techniek erachter waren geen vrienden. Waar ik dacht mezelf was rust en chill te geven, liep het even anders. 

kerstboom roze ballen
Mijn kerstboom. Misschien net iets te klein voor een man eronder? Maar ernaast, om precies te zijn naast mij op de bank zou ook geinig zijn toch?

Iemand nog een leuke man met strikje erom voor onder mijn kerstboom?

We zullen maar beginnen met de blauwtjes denk ik. Wat ik tegenkwam op mannengebied was het net niet zeg maar. Zelfs een paar hele nare gesprekken gehad op de datingapp. Ga ff lekker aan jezelf werken gast. Leuke gesprekken wel de boventoon hoor. Maar het valt niet mee om er eentje te vinden die én leuk is, én inhoud heeft, die ook nog met me flirt en iets duurzaams zoekt. Single zijn is ook nog een eis.

Dus ik had me opgegeven voor een tof datingprogramma: op je eigen droomvakantie met maar liefst 3 leuke mannen. Ik zag het helemaal zitten! Laat mij die reis maar plannen. Dikke win: mooie reis én leuk gezelschap enzo. Maar helaas, lieve lezers. Het was een leuk gesprek alleen ze hebben toch voor andere kandidaten gekozen. Jammer de bammer. Het had me hilarisch geleken. Mijn dochter had me aangemoedigd om me op te geven, die zag het wel zitten. Mijn familie haalt opgelucht adem. Die schamen zich al kapot om wat ik hier met mijn blog doe, dus kun je nagaan als ik mijn onzin ook nog op televisie zou uitkramen? Subtiel ben ik niet, dus mijn flirtpogingen zijn nogal… nou ja… uhm direct, laten we maar zeggen. Ik kan dat gewoon niet. Het was vast sappige tv geworden, whahaha.

Afijn, die kerstboom staat. Hij is best leuk geworden en sfeervol enzo. De mannenmagneet auto heb ik inmiddels ook. Wimpers laat ik volgende week weer doen. Wish me luck. Zou ik er eentje onder mijn boom weten te sleuren? Of moet ik dan eerst tussen het kinderspeelgoed op zoek naar handboeien zodat ik zeker weet dat hij niet wegrent? Hoe vaak ik al niet “je appt teveel ik krijg het er benauwd van” of “je bent mijn droomvrouw, maar ik wil eerst aan mijn issues werken” heb gehoord… Ik hoop dat ik er tijdig eentje vind die ook zijn kinderen niet heeft met oud & nieuw en het wel grappig vind om de jaarwisseling samen met iemand die hij amper kent ergens in zwembroek in de zon te vieren. Waarom wachten op een datingshow als je het zelf ook kunt regelen zonder camera’s tenslotte?

Nou ja, steeds als ik de moed compleet opgeef, lijkt daar toch een sprankje hoop te zijn. Het zou een geweldige roman zijn in de categorie die ik graag lees: struggles, drama, zwijmel, zwijmel en dan happy end op het eind en ze krijgen elkaar enzo.

techniekdrama
Ja ik zag het even niet meer zitten… hoe los ik dit op?

Techniekdrama’s

Dan was er nog iets waarbij ik de moed hoog probeerde te houden. Maar je ziet het aan de foto hierboven hè? Op een gegeven moment weet je het echt even niet meer. Gelukkig is dit wel een verhaal met een happy end, dus ik licht het even toe. Afijn, het probleem doe ik dus in deze vlog uit de doeken:

En toen. Schoot het met 1 berichtje per uur nog niet zo op richting de host. Ik kon gelukkig wel oude artikelen updaten. Nog een monster k-klus die ik sowieso moest doen. Die overigens nog niet klaar is. Want techniekproblemen zuigen energie en tijd. 

Daarnaast stak ik ook de nodige tijd in mijn kerstkaarten. De laatste batch moet nog op de post. De eerste paar batches zijn al verstuurd, naar familie en klanten. En volgens mij moet ik er nog meer versturen… ik mis nog wat bloggers en de pr-bureaus die me op persreis hebben gestuurd wil ik ook nog van een kaartje voorzien. Oh, en de buren! Ieks. Had gelukkig genoeg kaarten enzo besteld, maar in het weekend wil ik ook gewoon graag even rust en niet met werk bezig zijn.

Afijn, gelukkig werd mijn vlogje ook gezien door iemand die er verstand van heeft. Mijn ex-zwager wist precies waar het euvel vermoedelijk in zat bij de teruggezette backup. Superfijn, want hij kon me er een beetje doorheen loodsen. Het bleek in de permissies van bepaalde mappen te zitten. Dat had ik ook al wel gezien in de tutorials van WP Rocket, dat ik daarnaar moest kijken. Alleen kon ik deze zelf niet wijzigen. Mijn host had het zo ingesteld dat alleen zij dit konden, dus hoe vaak ik het ook probeerde… het lukte niet. Wel kon ik wat screenshots nemen en weer insturen naar de helpdesk van TransIP. Die hun technische dienst er op hebben gezet.

Het komt allemaal door de serververhuizing. Maar geloof dat mijn stortvloed aan berichtjes er wel voor heeft gezorgd dat ze de click & play backup restoration ook hier zo snel mogelijk weer willen implementeren. Can’t wait, haha. Hoe dan ook, hulp uit onverwachte hoek waar ik heel blij mee was!

Inmiddels werkt het weer naar behoren, ik hoop dat dit voorlopig zo blijft. Dan kan ik weer wat schrijfmeters maken. Schrijven is veel leuker dan alleen maar technische problemen oplossen. Ook veel minder stressvol.

wandelen
Lekker wandelen met een muziekje op, even ontstressen en de energie er uit.

Ja en wat verder nog?

Goed, nou dat waren zo’n beetje de hoofdthema’s. Verder was het een prima week hoor. Zowaar had de kapper nog een paar last minute plekjes vrij voor de kinderen. Ik mag zelf in het nieuwe jaar weer, maar de meiden zijn mooi geknipt voor de kerst. Moet voor mezelf nog een afspraak plannen dus bij Salon Vibe, maar dat komt goed. 

De oudste had een kerstdiner bij scouting. Ze moest daarvoor zelf een gerechtje klaarmaken. Dat ging natuurlijk niet, want ze was bij haar vader en zou pas om 16 uur weer bij mij zijn. “Haal je stokbrood met dips voor me mam?” Tuurlijk. Geen toestanden hoor. Ik was allang blij dat het op school dit jaar niet is. Taxi mama bracht haar ook nog naar de musicalles deze week. Daar hebben ze leuk geknutseld na het zingen. 

foute kerstjurk
Mijn foute kerstjurk met elfie-stick. De sneeuwvlok oorbellen kreeg ik van de Sint in mijn surprise.

Vrijdag was het Foute Kersttruiendag en droegen wij allemaal onze van Sinterklaas gekregen foute trui / jurk. De jongste haalde ik eerder uit school, want vandaag gingen we haar blokbeugel ophalen. Zwart met gouden glitters, had ze uitgekozen. Best even wennen. 

thuislesprogramma
Homeschooling in een handomdraai.

Oh, en mijn superskills om binnen een handomdraai een ‘juf mama thuislesprogramma‘ in elkaar te draaien kwam ook weer van pas. Het Jeugdjournaal is er al tijden vol van, maar ook wij hadden er deze week mee te maken: juf ziek en geen vervanging. Aangezien de schoonmaakster kwam en ik gewoon wilde werken, draaide ik even flip-flap-flop in samenspraak met dochterlief een lesprogramma in elkaar. Dan zit ze niet de hele dag op haar tablet. Voor de dyslexie moet ze veel lezen, dus een leesboek, stripboek en informatieboek stonden er op. De oefeningen op Spellingoefenen.nl en natuurlijk lekker creabea met haar Sinterklaascadeautjes: lego bloemen maken en origami.

Lees hier de Keek op mijn Leven van vorige keer.

Na afgelopen week kan deze alleen maar beter worden toch?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.