Juf mama’s thuisprogramma

Alweer in preventieve quarantaine maar de inlog van school doet het nog even niet. Een uitdaging waarmee ik vandaag weer aan de slag ging. We waren nog geen 10 minuutjes in de buurt van iemand die later positief testte. Op afstand maar toch. Er was een kind met een klein kuchje en buikpijn, dus in dit geval toch maar beide meisjes thuis. Voor de zekerheid. Met meerdere kinderen in de klas die vanuit huis moeten werken, stuurde de meester al vlot de lesstof door. Alleen kwamen we nog niet direct ingelogd. Tijd voor juf mama’s programma!

thuisonderwijs tips

In maart deelde ik al een veel gelezen en gedownload dagschema voor thuisonderwijs. Onze school had alles snel op de rit, maar nu we een paar uurtjes met een inlogprobleem worstelen en ik niet wil dat mijn kinderen denken dat ze ‘voor de leuk’ thuis zitten, zet ik mijn eigen lesprogramma weer even in werking. Juf mama moet zelf ook gewoon werken tenslotte.  

cat in the hat alfabet
Engelse woorden en zinnen leren met het alfabet van The Cat in the Hat.

Heb je zelf geen educatieve of uitdagende speelmaterialen in huis? Zorg dan dat je met pakjesavond ook iets uitdagends geeft, zodat je in dit soort gevallen toch iets nuttigs kunt aanbieden (hier vind je er veel). Tot de vaccins er zijn, kan het met de winterperiode vaker voorkomen dat je weer even terugvalt in thuisonderwijs.

    • Klokkijken – hier hebben we een houten spelletje van, Rosa Schrijft heeft meer tips om te leren klokkijken.

    • Landenkwartet

  • Bewegen met Just Dance 2021 op de Nintendo Switch (10.000 Luchtballonnen dansje van K3)

  • Creatief: ik wilde ze nog aan het knutselen zetten als ik echt niets meer zou weten, de zieke patiënt moet in ieder geval haar sinterklaasgedicht nog in het net schrijven.
  • Engels met The Cat in the Hat – een boek dat ik zelf 30 jaar geleden kreeg met plaatjes en woordjes in het Engels, om de taal te leren.

Eind van de dag lukte het ons gelukkig wel om in te loggen op Snappet en konden alsnog de lessen worden gedaan. Pittig als je zelf ook wilt werken, maar het is gelukkig maar voor 1 dagje.

just dance 2021
Dansen met K3 als bewegingsonderwijs.

Tijdens het typen van dit stuk kregen we een update van de besmette persoon die met de GGD heeft gesproken. Wij hoeven geen quarantaine aan te houden en hebben geen risico gelopen. Een opluchting. Als de buikpijn van mijn dochter weer over is, kan ze dus gewoon naar school!

Juf Mama spelen voor 1 dagje is nog te doen, al vind ik het pittig, maar ik ben blij dat het daarbij kan blijven.

Is het bij jou al veel voorgekomen dat je vanwege preventieve quarantaine of afwezige leerkrachten zelf een nuttig programma moest draaien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.