sQula flitsquiz + review

Een aantal van jullie gaf aan erg naar deze review en winactie uit te kijken. Is ook wel een formaatje schoencadeau én educatief natuurlijk. Waar ik het over heb? Over het kaartspel Squla Quiz. Je kunt Squla namelijk niet alleen online spelen, er is ook een fysieke variant. Vandaag lees je hier meer over én ik mag 2 keer een Flits Quiz naar keuze verloten!

Eerst de muntjes uitdrukken, dat is een leuk klusje voor de jongste.
Eerst de muntjes uitdrukken, dat is een leuk klusje voor de jongste.

Squla is natuurlijk vooral bekend van de educatieve apps. Zo reviewden wij vorig jaar al Squla Junior voor groep 1 tot en met 3 en hebben we dit jaar een abonnement gekregen op Squla Quiz voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Bekijk hier de demo-versie. Daarnaast zijn er fysieke quiz spelletjes verkrijgbaar in een handzaam bewaarblik. Ook deze hebben verschillende niveaus:

 • Groen voor groep 1 tot en met 3
 • Oranje voor groep 4 en 5
 • Paars voor groep 6 tot en met 8

Vanwege de hoeveelheid educatieve spellen en smart games die wij al hebben, koos ik ervoor om de oranje variant uit te proberen. Ik heb dit spel gespeeld met mijn dochters van 4 en 5 jaar die in groep 1 en groep 3 zitten. Officieel is het dus nog iets te hoog gegrepen, maar zoals jullie weten daag ik mijn kinderen graag uit en is de oudste vermoedelijk hoogbegaafd. Mijn jongste dochter is overigens ook een slimme dame en wilde graag meespelen. Dat even als kanttekening bij deze review.

Hoe werkt de flitsquiz voor groep 4 en 5?

In het blikje zitten 110 kaartjes waarvan 2 antwoordkaarten, spelregels en muntjes. Officieel is het de bedoeling dat je een kaartje omdraait en dat degene die als eerste het juiste antwoord geeft een muntje mag pakken. Wie aan het eind de meeste muntjes heeft, is de winnaar van het spel. De vragen zijn multiple choice en er zijn verschillende categorieën zoals aardrijkskunde en natuur & techniek.

Winactie met leuke puzzelboekjes van Squla(Opent in een nieuwe browsertab)

squla-flitsquiz-5

Wat is onze ervaring met dit spel?

Als gezegd wilde kleine zus ook graag meespelen en zijn mijn kinderen eigenlijk nog iets te jong, maar wel heel nieuwsgierig. Van wie zouden ze dat nou hebben? *kuch* Ik heb de spelregels daarom iets aangepast. Mama was de quizmaster. Ik draaide dus de kaartjes om en las de antwoorden voor. Sommige vragen konden mijn dochters zelf al goed beantwoorden. Zo wist de jongste zonder hulp al welke van de 4 genoemde groentes familie is van de paddenstoel (juist, de champignon). Bij andere vragen hielp ik een klein beetje. De oudste moest bijvoorbeeld zeggen wanneer het Koningsdag is… Er waren 4 opties en ik legde uit dat 5 mei eigenlijk Bevrijdingsdag is en 4 mei Dodenherdenking. Bleven er 2 opties over: 27 en 30 april. Ze koos het juiste antwoord: 27 april. Maar er zaten ook vragen tussen die ik zelf niet zeker wist. Er is bijvoorbeeld discussie dat de maanlanding in scene is gezet… dus wat was nu het juiste antwoord op de vraag op welke planeten er al mensen hadden gewandeld? Je weet niet welk uitgangspunt ze gebruiken. Nu weet ik dat wel: alleen de maan. Door het spelen kon ik mijn kinderen uitleggen wat neerslag is en hadden we het over welk voedsel het meest gezond of het meest ongezond is. Dit gaf leuke gesprekjes.

Back to school met leuke leerboekjes en educatieve apps(Opent in een nieuwe browsertab)

squla-flitsquiz-7

Toch was kleine zus het – zoals verwacht – als eerste zat. Na ongeveer een kwartier, wat overigens de officiële indicatie voor de speeltijd is. Netjes dus hoe lang ze het vol hield, want er waren best lastige vragen bij. Helemaal als je pas 4 jaar bent en in groep 1 zit in plaats van in groep 4. Op dat moment hebben we het spel opgeruimd. De oudste gaf direct aan dat ze dit een ontzettend leuk spel vindt!

Ik vond het zelf ook leuk om op deze manier educatieve gesprekjes over nieuwe onderwerpen te hebben met mijn dochters. Leuk leren, de slogan van Squla, werd wat mij betreft waar gemaakt. Ik vraag me alleen wel af of kinderen uit groep 4 en 5 dit zonder quizmaster op een eerlijke manier samen kunnen spelen. Het ene kind heeft de vraag tenslotte veel eerder gelezen en begrepen dan het andere kind. Mijn persoonlijke advies is om er een 3e kind als quizmaster bij te zetten (of dit quizmasterschap te rouleren) of de kinderen elkaar een vraag laten stellen, net zoals ik dit bij mijn kinderen deed: om de beurt. Dan kan ieder op zijn eigen tempo over de vraag en de antwoorden nadenken.

Wij hebben er in ieder geval allemaal iets van opgestoken. Zelfs papa, die van een afstandje mee luisterde naar het verloop van dit spel. Je leest er hier meer over op de site van Squla. Bij Bol.com zijn al deze spellen verkrijgbaar vanaf 9,99 euro en je kunt het ook bij andere speelgoedwinkels vinden. Neemt weinig plek in vanwege het handzame bewaarblik en is volgens mij ook heel erg leuk tijdens lange autoritten!

squla-flitsquiz-6

Maak kans op een kleur naar keuze

Ik mag van Squla 2 mensen blij maken met een Flitsquiz in een kleur naar keuze (groen, oranje of paars). Kijk nog even goed naar de leeftijdscategorieën en vertel mij hieronder waarom je graag kans maakt en voor wie. Als juf mag je uiteraard ook meedoen voor je klas. Ideaal om tijdens de laatste paar minuten voor de pauze snel wat vragen te flitsen. Delen, taggen en duimpjes op Facebook zijn superleuk, hoewel niet verplicht. Reacties hieronder met een geldig e-mailadres zijn voldoende.

Dit was alweer de 7e en laatste winactie van deze Sinterklaas Winweek! Je kunt aan alle acties nog meedoen. Enneh… ik weet zelf nog niet wat ik ga verloten, maar zaterdag de 19e doe ik met 50 andere bloggers mee aan een Sinterklaas Bloghop. Blijf je me volgen?

En de winnaars zijn geworden… Anna en Marange! Van harte! Ik ga jullie mailen voor de afhandeling. Allemaal bedankt voor het meedoen en een fijne Sinterklaas.

Heb jij al een Flitsquiz in huis? Wat zijn jouw ervaringen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Linda prins zegt:

  O, wat leuk. Vooral voor mijn 2 leergierige kindjes. Oranje voor groep 4-5 zou hier erg van pas komen.

 2. Marian zegt:

  Ik zou graag de paarse variant willen winnen omdat die geschikt is voor Zoë van 9!

 3. Linda Smeets zegt:

  Leuk artikel!
  Ik doe graag mee voor een neefje dat tijdens Kerstmis jarig is. Dit lijkt mij dan een leuk verjaardagskado voor hem omdat het goed is voor de ontwikkeling.

  l

  1. Linda Smeets zegt:

   Ojaaa… ik doe graag mee voor de “Oranje voor groep 4 en 5′ variant.

 4. diana zegt:

  ik doe graag mee, en dan voor de kleur groen voor onze jongste jongens
  al zal oranje ook welkom zijn voor onze oudste!
  en ga zo door! leuke blogs!

 5. Alyt zegt:

  Doe heel graag mee voor GROEN!

 6. Jolanda zegt:

  Ik zou het heel graag willen winnen voor mijn zoon. Super leuk om hem eens op een andere manier te kunnen uitdagen. Kleur oranje zou erg welkom zijn!

 7. Marcia Kan zegt:

  Al veel gehoord over Squla, maar zelf nog geen ervaring mee. Onze oudste dochter zit in groep 5, maar heeft veel behoefte aan uitdaging. Ik zou daarom voor de paarse variant kiezen. Nu maar duimen voor een beetje geluk, zodat we hier in huis Squla kunnen ontdekken/introduceren!

 8. Patricia van Dooren zegt:

  Klinkt heel goed. Ik word meteen ook nieuwsgierig naar het bordspel.
  Ik wil graag kans maken op het spel voor groep 6 tm 8 voor mijn jongste die in groep 5 zit en een wijsneus is. Kan ze samen met mij en de oudste (groep 7) spelen. Heb er nu al zin in.

 9. Patrick zegt:

  Paars, omdat wij graag de achterstand spelenderwijs willen inhalen en dan ook nog eens lekker retro analoog 😉

 10. kempenaers zegt:

  zou leuk zijn voor mijn kleinzoontje die zeer leergierig is en van dit spel nog veel meer zal bijleren, graag de oranje versie

 11. brants zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontjes, lijkt mij een leuk spel en leergierig spel, oranje versie

 12. Sonja Hubregtse zegt:

  Graag zou ik voor de kids de paarse versie winnen, dan kan het leerplezier pas echt gaan beginnen. Ik vind dit een super leuk spel, vooral omdat het ook lekker compact is en makkelijk mee te nemen is. Ook is het ideaal voor lange autoreizen, waardoor ook papa en mama vast nog wat kunnen leren…

 13. Anja zegt:

  Wat een leuk spel!!
  Mijn kinderen zitten in groep 4 en 5, dus ik ga voor oranje!

 14. Patricia de Crom zegt:

  Dat lijkt me gaaf voor ons meisje Destiney.groen hebben we al maar ze zit nu in groep vier en paars zou dan super zijn voor Sinterklaas.ik ga duimen????

 15. Corinne De graaf zegt:

  Leuk zeg.De paarse variant voor mijn dochter van 9 jaar.En later voor mijn zoon van 7 jaar.

 16. Liesbeth zegt:

  Groen! Superleuk voor mijn klas!

 17. Diantha zegt:

  Wat een leuke actie! Dit wilde ik net aan mijn dochter van 7 geven voor Sinterklaas. Lijkt me een leuk spel!! Graag de oranje voor groep 4+5 🙂

 18. elisabeth maria martina zegt:

  spelletjes spelen altijd leuk

 19. Lijkt me heel fijn om de oranje of paarse te winnen om met de kinderen van mijn Knappe Koppies groepje te spelen! Ik schrijf altijd blogs over die bijeenkomsten ook.

 20. Jacmana zegt:

  Ja de oranje zou geweldig zijn voor onze Lenn, maar groen is ook goed, dan doet ze het samen het haar broertje Rens

 21. Karin zegt:

  Ben erg benieuwd naar de vragen van de oranje Flitzquiz. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor in de speelotheek waar ik kom. Hier komen veel hoogbegaafde kinderen en het zou geweldig leuk zijn om dit met elkaar te kunnen spelen.

 22. Erg leuk! Wij hebben ook de squla abonnementen voor op hun tablets. Een quiz hebben we nog niet alhoewel ik er zelf eens één voor een jarig klasgenootje kado heb gedaan. Graag zou ik wel een oranje willen winnen voor groep 4-5, voor onze oudste. Zijn drie broers kunnen er daarna ook nog gebruik van maken of gewoon proberen mee te doen.

 23. Marjo zegt:

  Ik ga voor de eerste categorie omdat ze in groep 2 en 3 zitten lijkt mij super om met de kids te doen, ook leuk omme te nemen als wij weer naar zwemles moeten! Dus wij gaan voor groen!

 24. Bianca Fenna zegt:

  Squla is in 1 woord geweldig!!!! Ik ga voor de oranje voor mijn oudste dochter die in groep 5 zit. Jongste dochter zit in groep 1, maar de oudste is er op dit moment meer aan toe. Dus dan is de keuze gemakkelijk gemaakt.

 25. Suus zegt:

  Groen voor de leukste meester van groep 1/2 die goed inspeelt op de kindjes die al wat verder zijn.

 26. Wendy zegt:

  Leuk. Ik wil graag meedoen voor een groene variant. Leuk voor met de kids in de klas.

 27. Erika van Koert zegt:

  Wat leuk! Ik doe graag mee voor de oranje versie. Mijn zoontje van 8 doet nu groep 4 maar komt niet altijd even makkelijk mee. Het zou leuk zijn als we thuis extra kunnen oefenen

 28. Marian zw. zegt:

  Alweer een leuke winactie. Ik loot graag mee voor de oranje variant. Onze dochter zit in groep 4 en zoonlief in groep 1. Voor hem zal het nog te moielijk zijn. Maaonze dochter is zo leergierig, stelt de hele dag door zelf vragen. Met dit spel kan ze eindelijk ook amtwoord geven!

 29. Karin zegt:

  Ik doe graag met voor de oranje versie. Die begint dan bij de oudste en haar twee zusjes kunnen er in de toekomst ook nog plezier van hebben.

 30. Anna zegt:

  Ik doe mee voor de kleur groen…
  Facebook: An Na

 31. Saskia van der Heijden zegt:

  Wat leuk! Ook super hoe je over dit spel vertelt! Ik heb een dochter in groep 4 en ook een dochter in groep 1. Zoals je schreef zou de jongste dan ook (op haar eigen) manier mee kunnen doen.
  De oranje variant zou hier dus zeer welkom zijn.
  Mijn meiden zijn dol op spelletjes en ik vind het helemaal leuk omdat dit spel bovendien ook nog eens zeer leerzaam is.
  De duimen gaan daarom zeker omhoog in huize van der Heijden!!

 32. liset zegt:

  Wij zouden heel graag de oranje versie winnen voor onze tweeling in groep 4!

 33. Dit keer speel ik niet mee voor thuis, maar voor de bovenbouwklas van onze oudste dochter met groep 6,7 en 8.

 34. Jolanda zegt:

  Wat leuk! Ik zou graagv de groene winnen voor mijn neefje die wel wat uitdaging kan gebruiken in spelvorm 🙂

 35. Esther zegt:

  Het lijkt me super leuk dat Squla. Ik doe graag mee voor de groene versie voor mijn kleine slimmerd in groep 1.

 36. Mom zegt:

  Lijkt me ook leuk voor de kleinkinderen en dan ook de oranje..

 37. Judith zegt:

  Wat een leuk spel! Ik doe graag mee voor de groene editie. Ik zou hem graag gebruiken voor mijn zoon (4) maar ook zal ik hem regelmatig meenemen naar mijn werk (speciaal onderwijs groep 1-2).

 38. Mara zegt:

  Ik ga graag mee voor paars, heb een zoon in groep 5 en een zoon in groep 7 lijkt me ontzettend leuk en leerzaam

 39. Patricia zegt:

  Lijkt me heel erg leerzaam! Mijn meisje zit in groep 3 dus ga voor groen

 40. Nicole zegt:

  Wil graag de oranje winnen voor mijn dochters van 4 en 5. We hebben al veel materiaal voor groep 2/3, maar groep 4 nog niet en ik denk (lees: weet zeker) dat groep 1-3 voor de oudste niet leuk is. Ook leuk als 5-minuten spelletje als ze niet kan slapen.

 41. marange zegt:

  Super leuk!! Mijn dochter is waarschijnlijk ook hoogbegaafd en zit nu groep 4, ze krijgt wel al groep 5 lesjes dus ik denk dat de paarse variant het beste bij haar past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.