Winactie met leuke puzzelboekjes van Squla

Voor iedereen die toe is aan nieuwe puzzelboekjes: die zijn er! Met al dat thuisonderwijs is er is veel vraag geweest naar de Denksport Junior puzzelboekjes. Zoveel dat enkele boekjes zelfs uitverkocht waren. Een puzzelboekje is dan ook een leuke en leerzame manier om met het vergroten van je woordenschat en denkvermogen bezig te zijn. Het puzzelmerk heeft de handen in één geslagen met Squla, dat ook edutainment aanbiedt dat aansluit op het lesmateriaal van school. 

squla denksport junior puzzelboek

Wij kregen het nieuwe puzzelblok en zomerboek van Denksport en Squla toegestuurd voor een review. Daar ben ik erg blij mee, want gesprekken met de intern begeleider en de juf maakten duidelijk dat er meer met taal geoefend moet worden. Gezien mijn revalidatie lukt het mij zelf niet om er dagelijks bovenop te zitten, maar ik weet dat ze woordzoekers erg leuk vindt. Dat geeft wat zelfvertrouwen in het bezig zijn met taal en daardoor wat meer leerplezier.

Wat vinden wij ervan?

Tijdens een lange autorit kregen ze van mij voor het eerst het Zomerboek en Puzzelblok ‘spelend rekenen en lezen’. En een pen. Dat vonden ze erg leuk en af en toe werd er met elkaar overlegd. Ze bladerden er doorheen om eerst uit te zoeken welk soort puzzel ze het liefst wilden doen. Een doolhof? Of juist een woordzoeker? Of misschien toch van nummer naar nummer een lijntje trekken? Dat je in de auto geen wifi hebt, maakt met een puzzelboekje niets uit! Je neemt het makkelijk mee in je tas. Dus op vakantie, tijdens een familiebezoek of aan een strandje kun je ook uit de voeten. Even een rustig stilte-momentje zonder verdere prikkels is met een puzzelboekje goed te doen. Mijn meiden waren stil op de achterbank in ieder geval. Ik vind een puzzelboekje sowieso een leuk klein cadeautje voor de zomervakantie, waarmee ze weken zoet kunnen zijn. Of je nu thuis blijft of op vakantie gaat.

squla denksport junior puzzelboek

In de zomervakantie wil ik puzzelboekjes, lezen, strips en taalspelletjes (zoals de Gorgels en flitskaarten) afwisselen tijdens rustige momenten. Maar sociale activiteiten zoals scoutingkamp en een éénoudervakantie met heel veel andere kindjes, zijn uiteraard ook belangrijk.

>> Lees ook: het enveloppen vakantieplan

Welke nieuwe Squla/Denksport titels zijn er?

Alle boekjes in deze serie zijn bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5) en zijn los te koop in de winkels vanaf € 5,95 of te bestellen op https://www.denksport.nl/denksport-puzzels/squla.

 • Squla Zomerboek

Samen met de Squla figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels ook leuke doe pagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kunt doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

squla denksport junior puzzelboek

 • Spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzel blok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke reken oefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van!

 • Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z

In de Letterflat is van alles te beleven. Q stelt je graag voor aan de bijzondere bewoners van het gebouw. De één is dol op de au/ou en de ander wil alles weten over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

 • Rekenhotel – Check in en reken mee

In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Q geeft je graag een tour. Van het zwembad tot je kamer en de bar in het Rekenhotel: overal is wel wat te rekenen. Kom binnen en stap als een rekenwonder weer naar buiten!

 • Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Kom naar het vliegveld en maak je klaar om mee te gaan met Vlucht Q. In de vertrekhal ontmoet je mensen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië. Leer woordjes en zinnetjes in hun taal. Zo ben je helemaal klaar voor de reis.

 • Topotrein – Verken de wereld per spoor

De Topotrein staat klaar voor vertrek. Stap in, dan laat Q je meer zien van onze wereld! Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je tijdens de rit met de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde.

squla denksport junior puzzelboek

Winactie

Van Denksport Junior kreeg ik een extra Zomerboek en Puzzelblok toegestuurd om te verloten onder mijn lezers. Woon jij in Nederland? Wil je kans maken? Laat dan hieronder een reactie achter en vertel me voor wie je wilt winnen, wat je vakantieplannen zijn en in welke groep je kind na de vakantie zal zitten. Ik vind het extra fijn als je mijn pagina op facebook liked (dus niet alleen volgen) en duimpjes, hartjes of reacties geeft op berichten. Delen van dit artikel op pinterest of via whatsapp wordt ook gewaardeerd. Voor volwassenen volgt binnenkort een andere leuke Denksport winactie om de zomer door te komen. Stay tuned!

De winnaar is geworden: Trotsema Fati. Van harte, ik ga je mailen!

Oh en mocht je een bijdrage willen leveren aan de verzendkosten: bestel via mijn site iets bij Bol.com. Doorklikken via plaatjes als deze en zoek iets uit dat je toch al nodig had. Mijn dank is groot!

Bij welke uitstapjes neem jij graag een puzzelboekje mee in je tas?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sonja Schaap zegt:

  Even niet achter de computer, dat kan met deze puzzelboekjes van Squla. Leuk en leerzaam voor deze zomervakantie

 2. Sharon de Ridder zegt:

  Nou, dat is leuk voor onze staycation! We zouden eigenlijk naar Scandinavië, maar dat wordt nu Achtertuinië =) Mijn dochter wordt vast blij van zo’n leuk pakket om de dagen te vullen!

 3. Renata Tientjes zegt:

  Super leuke actie!! Onze zoons zullen hier héél blij mee zijn en ideaal voor in de auto op weg naar onze vakantie! Onze oudste zoon gaat naar groep 6 en de jongste gaat naar groep 2, ze zijn beide helemaal weg van scula.

 4. Judith de Winter zegt:

  Wij nemen puzzelboekjes, kleurboeken, etcerta mee naar restaurants, in de auto of gewoon lekker voor een regenachtige dag

 5. Jeanine zegt:

  Ik zou graag winnen voor mijn dochter die na de zomer naar groep 2 gaat. Wij gaan over een paar weken een weekje met de caravan kamperen in Nederland. Hopelijk is het dan wat beter weer dan nu..

 6. Manon Wijnker zegt:

  Mijn dochter gaat na de zomer naar groep 4 en vindt puzzelen steeds interessanter! vooral omdat ze dan weer iets kan wat haar broertje (nog) niet kan! Wij blijven dit jaar lekker in onze eigen provincie, maar gaan er wel een weekje met de caravan op uit!

 7. Saskia zegt:

  Graag! Dit gaat mijn dochter heel leuk vinden voor in de achtertuin, we gaan dus dit jaar niet op vakantie helaas.
  Na de zomervakantie gaat mijn kanjer al weer naar groep 5!

 8. Shiv Chin zegt:

  Wow, ik doe heel graag mee voor mijn zoon. Hij is 9 jaar en gaat na de zomervakantie naar groep 6, wat gaat de tijd snel. Wij hebben deze zomer geen plannen. Hij wilt het liefst een keer gaan zwemmen met zijn zus en met mij, dus dat gaan we zeker doen. Verder zullen we kijken of er daguitstapjes te vinden zijn. En hij zal op de opvang ook genieten van de activiteiten die ze daar hebben georganiseerd, terwijl ik aan het werk ben.

 9. Marlies Vermeulen zegt:

  Leuk! Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij is 8 en zit na de vakantie in groep 5. Onze vakantie vieren we dit jaar op Ameland. Heerlijk 🙂

 10. Tamara zegt:

  als we naar het strand gaan, moeten we best een eindje rijden, voor de autoreis nemen we een puzzelboekje mee. Deze ziet er tof uit!

 11. Heel leuk voor mijn nichtje in de vakantie wanneer ze met slecht weer niet buiten kan spelen.

 12. Iris Bakker zegt:

  Wij gaan dit jaar glampen in Nederland, maar we zullen waarschijnlijk wel wat minder uitstapjes doen dan andere jaren, dus dan zouden deze toffe puzzelboekjes heel goed van pas komen voor onze wizzkid die niet kan wachten om na de vakantie naar groep 3 te gaan.

 13. Melissa Van Stipdonk zegt:

  Ik doe graag mee voor onze jarno; na de vakantie gaat hij naar groep 4 en het is wel belangrijk voor hem om tijdens de vakantie bezig te blijven. hij heeft al squla op zijn tablet maar die neem je niet overal mee naartoe. We blijven voornamelijk thuis; gaan wat klussen ook in huis al hebben we afgelopen weekend al de slaapkamers van de kids onder handen genomen we gaan wel dagjes weg; gewoon in Nederland. op het wensenlijstje staan Efteling / Dippiedoe / Beekse Bergen / Monkey Town / Bioscoop.

 14. Nelly zegt:

  Heel leuk voor mijn dochter, start in groep 7. We blijven lekker in eigen land.

 15. wilmsen anita zegt:

  Ik doe graag mee voor de kleinkinderen

 16. Erika van koert zegt:

  Heel leuk ! Ik doe graag mee voor mijn dochter Elin. Na de vakantie start ze in groep 6. Deze zomer blijven we thuis. Lekker wandelen, fietsen en varen

 17. Marieke - ik heb je adres hier even weggehaald hoeft niet heel nederland te zien zegt:

  Jaaa leuk voor onze dochter, gaat na de zomer vakantie naar groep 5. Wij gaan uitstapjes maken.

 18. Ingrid langstraat zegt:

  Wat leuk deze boekjes. Mijn jongste 2 kinderen gaan naar groep 2 en groep 5. Zeker mijn dochter van 8 vindt deze boekjes GEWELDIG. Haar grote broer van 12 helpt haar graag. Zulke boekjes geeft altijd zo’n echt vakantiegevoel!!

  1. Ingrid langstraat zegt:

   Oh en de vakantieplannen, thuis maar wel dagjes uit en logeerpartijtjes!!

 19. Marian B zegt:

  Leuk voor mijn zoontje die straks naar groep 4 gaat. Kan hij net als mama puzzelen in de zomervakantie. Hij gaat de uitdaging graag aan! Bovendien is het leuk en leerzaam, en weer eens wat anders dan een schermpje.

 20. G. T. zegt:

  Ik zou het puzzelblok wel willen winnen voor mijn zoontje. Hij gaat na de vakantie naar groep 3, maar vindt lezen en rekenen al erg leuk om te doen. We gaan dit jaar niet op vakantie. Misschien maken we wel onze eigen camping in Hintergarten 😉 Heerlijk om daar lekker te zitten met een puzzelboekje.
  Ik doe helaas niet aan FB.

 21. Linda Smeets zegt:

  Wat enorm leuk en leerzaam! Ik doe graag mee voor onze dochter Alicia, ze is dol op puzzels, reken- en taalopdrachten etc. Ook tijdens de schoolvakanties houdt ze haarzelf hiermee het liefste bezig. Wij hebben dit jaar geen vakantieplannen en blijven lekker thuis, eindelijk eens wat tijd voor de klusjes die steeds maar blijven liggen. Na de vakantie zit onze dochter in groep 4.

 22. Soet zegt:

  Ik doe mee voor m’n oudste dochter Mirthe, ze gaat na de vakantie naar groep 4.

  We blijven lekker in NL, 2 weekjes naar de camping en de rest van de vakantie maken we het thuis gezellig.

 23. Trotsema fati zegt:

  Heel graag voor mijn kinderen van groep 3 en 5 tijdens de zomervakantie ze vermaken zich prima met buzzelboekjes.
  Aangezien onze vakantie niet meer doorgaat hebben we nog geen plannen wat we allemaal gaan doen maar genieten gaan we zeker doen??

  1. Bianca zegt:

   Leuk voor mijn beide kinderen, van 5 (groep 2+) en 7 (groep 5+). Wij hopen naar Slovenië op vakantie te gaan en tijdens de lange autorit kunnen ze wel wat entertainment gebruiken. Ze zijn beide plusklassers, dus ik denk dat zoonlief van 5 zich ook al een heel eind redt hiermee. Ik duim heel hard!

 24. Floor zegt:

  Bij de wekelijkse controles van mijn kleindochter in het ziekenhuis! Dat is vaak lang wachten en dat kan soms wel heel vervelend zijn vooral als de rest van de klas iets leuks gaat doen!

 25. elisabeth maria martina zegt:

  daar gaat mijn kleindochter dolgraag mee aan de slag

 26. Anna B zegt:

  Leuk voor mijn zoon Dagjes weg deze zomer,dierentuin en Efteling o.a Naar de bioscoop,logeren bij vriendjes en vriendjes bij ons logeren. Film kijken in de woonkamer (matrassen naar beneden) en daar ook slapen
  groep 3 na de vakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.