Leuke dingen doen met Scouting

Spannend, mijn kleine Bever gaat zaterdag overvliegen bij Scouting. Voor het eerst (de Bevers zijn de jongste groep) en ze maken dat altijd erg spannend. Vorig jaar mocht haar zus overvliegen en qua kleding ga ik na deze ervaring écht even zoeken naar oud, ouder, oudst, hahaha. Ben heel benieuwd hoe ze het bij andere scoutinggroepen aanpakken, dus deel jij je ervaringen in de reacties?

bever scouting

Wegens een gebrek aan leiding, zijn er heel lang geen Bevergroepen geweest in ons dorp. Enkele jaren geleden werd het gelukkig weer opgestart en daar is ons gezin erg blij mee. De oudste had precies de goede leeftijd en na een jaartje kon haar zusje ook aansluiten. De meisjes vinden de scouting ontzettend leuk, want elke week is het weer anders.

  • Broodjes roosteren boven een kampvuur.
  • Buiten (of binnen) allerlei gekke spelletjes en speurtochten doen.
  • Knutselen op originele manieren.
  • Dingen leren over de natuur.
  • Knopen maken.
  • En vooral: samenwerken. 

Wat ze precies doen op scouting is eigenlijk niet uit te leggen, maar bij de Bevers is er een groepsapp waar wekelijks grappige foto’s op verschijnen als er scouting is. Zo was er afgelopen week een Bever Doedag in Leiden, met verschillende scoutinggroepen bij elkaar en kreeg ik foto’s van mijn Bevertje dat moest verven met haar neus. Supergrappig! En de oudste haalde onlangs bij de Welpen haar insigne voor buiten koken.

overvliegen
Overvliegen: Yes, she did it!

Overvliegen

Als je bij scouting doorgaat naar een volgende groep (ingedeeld op leeftijd), heet dat ‘overvliegen’. Daar maken ze altijd een heel feestje van, waarbij de ouders mogen kijken. Vorig jaar mocht de oudste naar de Welpen en zij moest met een blinddoek en superheldencape om langs een touw lopen, waarbij de leiding het extra spannend maakte met een verhaal. Daarna kreeg ze water en meel over zich heen en een dot veren, terwijl ze aan een touw heen en weer bungelde in een klimtuig. Superspannend als je niks kunt zien natuurlijk! Ze begonnen met de kleintjes en hoe ouder ze werden, hoe hilarischer natuurlijk. Ben heel benieuwd was mijn jongste deze week te wachten staat…

Scoutingkamp

Hoogtepunt voor de kinderen zijn de scoutingkampen. Ze komen altijd terug met hele stoere verhalen. Met de kleine Bevertjes doen ze het kamp in het clubhuis en als een kindje toch het slapen nog te spannend vindt, dan kan deze ook thuis overnachten. Wij hadden vorige keer een luchtbed meegegeven, maar mijn dochter bleek eigenlijk de enige die geen slaapmatje had. Haar slaapplek nam daardoor ook direct de meeste plek in…

Voor het kamp in de zomervakantie moeten we dus eigenlijk ook nog even 2 van die matjes aanschaffen. De eerste week gaan de Welpen namelijk een week op kamp en de Bevers komen daar 2 nachtjes ‘kijken’. Het laatste Beverkamp stond in het weekend van Indianen, waarbij we weer supergrappige updates over de app kregen. Van lekker ontbijten tot een filmpje van een Indianendans rondom een totempaal met een ‘echt’ opperhoofd. Met het laatste Welpenkamp waren wij in Frankrijk, dus die kon mijn dochter helaas niet meedoen. Daarom heeft ze extra veel zin in het zomerkamp!

De jongste trouwens ook… De kampnachtjes zijn precies met haar verjaardag. Ze mocht daarom kiezen: op haar verjaardag met mama een dagje iets leuks doen óf helemaal jarig zijn op scoutingkamp. Hoefde ze niet over na te denken. Ik geef de leiding een set oude plastic vlaggetjes mee om haar tent te versieren en ik weet zeker dat ze daar hard voor haar zullen zingen. Thuis vieren we het feestje gewoon voor die tijd!

Zitten jouw kinderen op scouting? Of heb jij zelf op scouting gezeten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. We gaan het einde seizoen zien, dan vliegt de oudste over naar de Scouts (m/j). Afgelopen jaar gezien dat ze dan wel een gelofte af moeten leggen bij de vlag en er ruimte is voor feest met ouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.