Uitgedaagd worden door de Bijlesmeester

School maakt vaak onderscheidt tussen drie soorten leerlingen: leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben, leerlingen die aan de verwachtingen voldoen en kinderen die ‘vóór’ lopen. Deze laatste groep leerlingen verveelt zich regelmatig op school. Zij krijgen helaas soms te weinig aandacht, waardoor zij zich al snel gaan vervelen in de les en dus wegdromen of gaan klieren. flitskaarten bijlesmeester

Deze voorlopers hebben behoefte aan meer uitdaging, maar dat krijgen zij niet altijd. Onze school heeft gelukkig het gepersonaliseerd leren ingevoerd en er was onlangs een HB-speelmiddag met uitdagende materialen. De Bijlesmeester was niet direct iets waar ik voor deze doelgroep zelf aan gedacht zou hebben, maar zij blijken hele leuke materialen te hebben waar ook het hoogbegaafde kind mee uit de voeten kan.

flitskaarten bijlesmeester

Leerplezier en plezier op school

Plezier is erg belangrijk voor kinderen bij leren. Wanneer een kind zich verveelt in de les of de stof te moeilijk vindt, is het plezier er snel vanaf. Een kind moet voldoende uitgedaagd worden, zodat hij of zij zich blijft ontwikkelen. Als op school hier niet genoeg mogelijkheden voor zijn, kan je jouw kind ook thuis extra laten oefenen. Ik heb diverse artikelen online staan over uitdagend speelgoed dat de hersens prikkelt, maar met een HB kind dat moeite heeft met tempo-lezen moet je het soms in meer schoolse materialen zoeken. Zoals de flitskaarten van De Bijlesmeester.

flitskaarten bijlesmeester

Leerhonger stimuleren of juist extra oefenen

De Bijlesmeester heeft materialen voor elke leerling: kinderen die extra hulp kunnen gebruiken, kinderen die wat meer willen oefenen en kinderen die ‘ongekende leerhonger’ ervaren. Dat laatste kan voor ouders namelijk zeer vermoeiend zijn, zo weet ik uit ervaring. Mijn bèta-dochter heeft juist veel moeite met het automatiseren van het lezen. Een aantal maanden lang ontving ik om de paar weken een mail van de juf van groep 3. Zij gaf aan dat mijn kind op schriftelijke toetsen goed presteerde maar bij mondelinge toetsen veel te traag was. Haar intelligentie compenseert bij schriftelijke toetsen het gebrek aan tempo, omdat zij zelf gaat gokken, raden en invullen.

Daarom was het prettig dat we deze vakantie wat producten van De Bijlesmeester kregen toegestuurd. Ideaal voor in de auto ook! 

Ze hebben materialen voor zowel de basisschool als middelbare scholieren. Wij kregen:

 • Flitskaarten Spelling voor groep 3
 • Flitskaarten Spelling voor groep 4
 • Boekje Programmeren met Scratch voor groep 6/7/8
 • Flitskaarten Engelse woordjes voor groep 5/6/7/8
 • Flitskaarten Europa voor groep 7/8

flitskaarten bijlesmeester

Zelf schooltje spelen of bijles aan huis?

Ik laat mijn kinderen met elkaar schooltje spelen met de ontvangen flitskaarten. Moet zeggen dat Europa nogal veranderd is sinds ik alle landen en hoofdsteden moest leren. Zelf steek ik dus ook behoorlijk wat op van de Europa flitskaarten, want ja… in de auto wordt ook mama overhoord…

Maar bij mij zijn ze dus nogal van de ‘ongekende leerhonger’. Bij het niet soepel lopen van het leren, zoals wij bij het leren lezen van de jongste ervaren, is het vaak lastiger om je kind te stimuleren. Heb je geen tijd (of puf) om zelf met je kind te zitten aan extra onderwijs thuis en is die behoefte er wel? De Bijlesmeester biedt  bijles en huiswerkbegeleiding aan door het hele land aan huis. Individuele bijles in de eigen omgeving met een goede bijlesdocent is volgens hun ervaringen de meest effectieve manier van leren. De docenten van De Bijlesmeester helpen de leerlingen niet alleen bij moeilijkheden, maar ook bij het uitdagen. Zo kan een bijlesdocent met het kind oefenen met materiaal uit de volgende groep of beginnen met een vreemde taal.

flitskaarten bijlesmeester

Flitskaarten en oefenboekjes of online

De Bijlesmeester biedt naast de bijlessen en huiswerkbegeleiding ook oefenmateriaal aan. Dit materiaal bestaat uit oefenboekjes, online oefeningen en flitskaartjes. Het is ontwikkeld volgens de richtlijnen van de eindtoetsen van Cito en Nio en sluit dus goed aan bij het onderwijsaanbod op de basisschool. Het materiaal kan tijdens zowel met begeleiding als zelfstandig door je kind gebruikt worden. Mijn meisjes waren er zoals gezegd direct heel leuk schooltje mee aan het spelen met elkaar.

> Lees ook: Leesbingo met fotochallenge

Lesmateriaal voor hogere groepen is een goede uitdaging voor een kind dat wat voor loopt op de anderen. Zo heb je net dat stapje hoger en ben je alvast voorbereid op het volgende leerjaar. Hoewel je natuurlijk vooral wilt inzetten op verbreding, verdieping en verrijking, maar ook de Snappet die ze op school gebruiken past het leeraanbod gewoon richting een volgende groep aan dus waarom zou je dat thuis niet doen?

flitskaarten bijlesmeester

Talen leren of programmeren

Ook is er Frans en Engels oefenmateriaal beschikbaar. Het vroeg beginnen aan een vreemde taal heeft later vele voordelen. Je kind kan later talen makkelijker opnemen en heeft het straks op de middelbare school makkelijker. In ons geval hebben ze familie in Engeland wonen en is het daarom makkelijk als ze zich een heel klein beetje kunnen redden in die taal. Daarnaast is er ook een oefenboek in Programmeren dat wij ook hebben ontvangen. Programmeren is dé vaardigheid van de 21e eeuw. In dit boek worden de beginselen van het programmeren doorgenomen en kunnen kinderen aan de hand van Scratch een eigen spel maken. Dit is perfect om volledig iets nieuws te leren en een kijkje te nemen in de wereld van technologie.

Wil je meer programmeren?

Osmo Coding, de Micronoid of Lego Boost zijn ook heel mooi. Klik door voor mijn ervaringen. Met Scratch zit je alweer een stapje meer richting het ‘echte werk’ op de laptop, wat heel tof is voor kinderen in groep 7/8.

flitskaarten bijlesmeester

Winactie

boekjes bijlesmeester

Benieuwd naar het verdere aanbod? Neem een kijkje op de website van De Bijlesmeester. En… vertel mij welke set van 3 boekjes jij zou willen winnen? Vind je het fijn om extra te kunnen oefenen met je kind of juist voor meer uitdaging? De winnaar krijgt een set van 3 boekjes op het gewenste niveau. Doe je mee?

De winnaar is geworden: Angelique de Vries! Van harte, ik ga je mailen voor de afhandeling.

Had jij al eens van De Bijlesmeester gehoord? Wat vind je van die flitskaartjes?

disclaimer


Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. maaike beld zegt:

  Wij hebben hier ooit een taalboek van gehad, dit vond mijn oudste dochter een hele fijne manier van oefenen! Ze is goed in taal, alleen in spelling blijft echt achter. Ik zou daarom graag groep 8 taal willen winnen om haar meer te stimuleren :). Daarnaast lijken de boekjes “Programmeren Groep 6/7/8” en “Groep 7 Rekenen” me erg leuk!

 2. Renske zegt:

  De rekenen of taal voor groep 1 en 2 lijkt me fantastisch

 3. trotsema fati zegt:

  ik doe super graag mee voor mijn dochter ik zou voor haar graag willen winnen Redactiesommen ,Flitskaartjes Spelling + Rekenen groep 5

 4. dennis zegt:

  Ik wil graag kans maken op Groep 1-2 Alle Onderdelen, voor mijn zoontje

 5. lizette zegt:

  Mijn zoon zit in groep 2 en is begonnen in een leesgroepje, ik ga dus voor Groep 1-2 Alle Onderdelen.

 6. Suzanne Hin (Sue Hin op Facebook) zegt:

  Een van de redenen waarom ik jouw blog graag lees is omdat ik ook 2 meiden heb die hoogbegaafd zijn. De oudste heeft geen begeleiding gehad en zit nu in groep 6. Bij haar merk je ook dat ze nu vast loopt, want als ze iets niet direct weet dan klapt ze dicht. Voor haar zou ik graag het oefenboekje Groep 6 Rekenen en Groep 6 redactiesommen hebben. De jongste zit een dag in de week in een speciale groep voor ‘slimme’ kleuters. Tot nu toe is het nog moeilijk in te schatten of het effect gaat hebben, maar ze vind die dag wel veel leuker dan de andere dagen. Volgend jaar gaat ze naar groep 3 dus voor haar zou ik het boekje Groep 3 alle onderdelen graag willen.

 7. G. T. zegt:

  Ik had erover gelezen op een andere blog en ben (vanwege mijn werkzaamheden) benieuwd naar de materialen! Ik twijfel tussen de set voor groep 3 (voor mijn kleuter) of toch voor de set voor groep 7, ik werk veel met materiaal voor deze groep en ben benieuwd of het een aanvulling kan zijn.
  Verder ben ik benieuwd naar hun begeleiding, mijn eerste indruk op de site was dat ze veel werken met studenten.

 8. Sandra zegt:

  Ik zou het super leuk vinden als ik dit zou winnen voor mijn moeder. Mijn moeder is docent in het basisonderwijs en na jaren groep 5/6 les gegeven te hebben gaat ze volgend schooljaar starten met het lesgeven van groep 3. Een leuke groep waarin het leren écht gaat beginnen. Daarnaast begeleid mijn moeder kinderen met een leerachterstand. ik weet dan ook zeker dat mijn moeder deze boekjes ontzettend goed kan gebruiken bij het lesgeven en begeleiden van de kinderen! Ik doe graag mee voor de boekjes voor groep 3!

 9. Tamara zegt:

  De redactie en taalopgaven voor groep 3 of 5, we hebben twee voorlopers in huis

 10. anja jager zegt:

  erg leuk ik doe graag mee voor groep 6-7 en 8

 11. Shiv Chin zegt:

  Ik zou graag de redactiesommen voor 4 willen winnen voor mijn zoon, hij heeft hier toch wel wat moeite mee.

 12. Sonja Hubregtse zegt:

  Super leuk ! Wij hopen op boekjes van groep 8. Onze zoon gaat daar naar de vakantie naar toe. Dat is toch het jaar waarin de geleerde leerstof nogmaals bekeken wordt voordat je naar het VO gaat. Extra oefenen kan dan geen kwaad…

 13. marij brand zegt:

  super leuk en handig voor mn dochtertje, vooral de: Flitskaarten Spelling voor groep 3

 14. Ingrid langstraat zegt:

  Ik zou graag taal en rekenen groep 4 willen voor mijn dochter omdat zij erg onzeker is. Kan zij wat extra oefenen. Rekenen gr 1-2 zou leuk zijn voor mijn zoontje die net naar school gaat!
  Flitkaarten zien er leuk uit, zo leren ze graag!

 15. Jan zegt:

  Voor de boekjes zou ik gaan voor het Groep 1 t/m 4 Totaalpakket

 16. Jan zegt:

  Wij wagen graag een kansje voor de Flitskaartjes omtrek en oppervlakte

 17. Inge Groenen zegt:

  Met de Bijlesmeester oefenboekjes voor groep 3
  heeft mijn nichtje de leerstof van taal, spelling en rekenen zo onder de knie.
  Hiermee wordt zij echt in het zonnetje gezet
  en beleeft zij veel leerpret!

 18. Daniëlle zegt:

  Hoi,

  Ik werk bij een sw-bedrijf, ik heb samen met een collega een leertraject bedacht om de Nederlandse taal te verbeteren van onze eigen doelgroep en de statushouders die bij ons door de gemeente wordt aangemeld. Wij zijn altijd op zoek naar materiaal dat wij kunnen gebruiken. De taalboekjes en flitskaarten lijkt mij erg leuk om klassikaal te doen met onze cursisten. Lijkt me leuk om de taalboekjes (Groep 6, 7 en 8) te winnen.

 19. Anneliese de Waal zegt:

  Ik doe erg graag mee voor mijn zoon, zou erg goed voor hem zijn.
  Groep 7, rekenen, taal en alle onderdelen.

  Waag graag een kans op deze boekje voor mijn zoon.

 20. Ramona Van Leeuwen zegt:

  Wat leuk! Weer wat geleerd! Ik had eerlijk gezegd nog nooit hiervan gehoord, maar dit is super voor mijn kinderen ik heb er 1 in groep 7 en een in groep 3, die beiden een beetje struggelen met de lesstof, dit is een ideale manier om hun op hun eigen niveau te helpen!
  Ik hoef niet mee te doen met de Winactie maar wilde je even bedanken voor deze tip!
  Ik ga meteen bestellen namelijk

 21. Oma Will Langenberg zegt:

  Heel graag ga ik voor de flitskaarten Europa voor groep 7/8
  Ik heb nog nooit van bijlesmeester gehoord, maar ik denk dat de flitskaarten de kinderen helpt voor een stapje verder.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee voor mijn kleinkinderen om ze spelenderwijs een beetje bij te spijkeren.

 22. Oma Will Langenberg zegt:

  Heel graag ga ik voor de Flitskaarten Europa voor groep 7/8
  Ik heb nog nooit van Bijlesmeester gehoord maar ik denk dat de flitskaartjes kinderen goed kunnen helpen voor een stapje verder.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee om mijn kleinkinderen spelenderwijs wat bij te spijkeren.

 23. Nelly zegt:

  Ik ga graag voor de Flitskaarten Spelling voor groep 4

 24. Carola van Nuil zegt:

  O, ik had wel van de website gehoord, maar daar totaal niet aan gedacht. Marinde (8) zit in groep 5, is al avi uit, spelling doet ze met groep 6 mee en heeft in taalzee al de Spaanse les aan staan om verveling te voorkomen ?
  Rekenen daarentegen gaat wat lastiger. Ze is daar heel gemiddeld mee hoor, maar het komt niet vanzelf en daar baalt ze zo erg van dat ze van de week, in haar vakantie, zelf maar op de laptop op zoek ging naar rekensommen voor groep 5 en ze oefent de tafels op 1 of andere website. Iets met paarden die een wedstrijdje doen ofzo.
  Enfin, het zou ontzettend leuk zijn om de rekenen, redactiesommen en de analoge klok boekjes van groep 5 te mogen ontvangen. Klokkijken is ook nog lastig, maar dat gebruikt ze ook wel als excuus als ze te laat thuis komt ?
  Chisinau is natuurlijk gewoon de hoofdstad van Moldavië. Volwassen mensen gebruiken gewoon Google als ze iets willen weten ?

 25. karin zegt:

  Wat een goede tip is dit van je! Nooit eerder naar gekeken, terwijl ik zo op zoek ben naar materiaal omdat we noodgedwongen ’thuisonderwijs’ moeten geven aan mijn zoon omdat er geen passend onderwijs is. Dit is geweldig om op zijn eigen niveau iets aan te kunnen bieden omdat alles extreem uit elkaar ligt. Denk dat hij ook heel blij wordt van al deze boekjes/kaartjes. Ik kan daarom niet kiezen en zie dat er flinke kortingen zijn nu. Ga vanavond eens shoppen denk ik 😉
  Doe graag mee aan de winactie voor: Engels leren woordenschat, Taal groep 5 en Redactiesommen groep 7.

 26. Soet zegt:

  Groep 3 taal en rekenen en klok kijken graag

 27. Irene Lindhout zegt:

  Ik zou heel graag de groep 8 boeken willen winnen, voor thuis, maar ook voor gebruik op school in mijn klas! Die flitskaarten ga ik zeker onthouden!

 28. Marian B zegt:

  Mijn zoontje gaat komend jaar naar groep 3. Hij is wat onzeker, at extra oefenmateriaal kunnen we dan vast goed gebruiken. Ik doe mee voor taal gr. 3, rekenen gr. 3 en rekenen groep 5. (als dit niet kan dan alles op groep 3 niveau)

 29. Angelique de Vries zegt:

  Ik vind die flitskaarten echt helemaal te gek!
  Qua boeken zou ik graag in aanmerking komen voor rekenen groep 7, rekenen groep 3 en taal groep 3. Mijn middelste is ook hoogbegaafd en loopt enorm achter met lezen en rekenen.

 30. Anna wienen zegt:

  Groep 1/2 alle onderdelen ?

 31. Marieke zegt:

  Wat leuk zeg! De rekenboekjes van groep 5 zou ik dolgraag willen winnen om met de twee oudste kinderen(een tweeling) wat meer te oefenen. Met rekenen blijven ze achter terwijl ze best goed lezen. oefening baart kunst. Graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.