Groep 3: Vakantie leesbingo met fotochallenge

Wat een ontzettend leuke en creatieve juffen heeft mijn dochter! Vlak voor de vakantie kreeg Groep 3 een leesbingo mee voor de meivakantie om te voorkomen dat het leesniveau terugvalt. Mijn dochter vertelde er heel enthousiast over en ik moet zeggen dat ik zelf ook positief verrast ben. Makkelijk blogvoer ook vanwege de fotochallenge die erbij hoort dus in dit artikel gaan we de bingo-score bijhouden!

Wat is de bedoeling? Mijn dochter moet steeds 10 minuten lezen zoals in één van de bingo-vakjes staat. Als ze dat heeft gedaan, mag ze het vakje doorkruisen. Ze moet proberen om er zoveel mogelijk te doen in de vakantie. Daarna gaat de bingo-kaart mee terug naar school en wanneer alle kinderen uit groep 3 samen minstens 150 vakjes vol hebben, dan krijgt de hele klas een beloning. Eventuele foto’s kunnen we doormailen naar de juf die ze op Social Schools zet, maar wij delen ze natuurlijk ook met jullie!

leesbingo
Bingokaart afstrepen.

Mijn dochter leest thuis nog vrij weinig. Ik probeer haar wel te stimuleren door af en toe in bed te laten lezen, ze heeft een abonnement op de Katrien Duck en ook een nieuw Wipneus en Pim boek (zie Action shoplog). Misschien helpt deze bingo om er meer routine en plezier in te krijgen. Wél betrap ik mijn dochters steeds vaker samen in de voorleesstoel op de kamer van de jongste… dan is grote zus haar stiekem aan het voorlezen *smelt* zo lief vind ik dat!

Hieronder de bingo opdrachten met foto als de opdracht voltooid is. Ter aanvulling wil ik nog een Kinderzwerfboek verstoppen in de speeltuin en naar de bibliotheek.

Ik lees 10 minuten…

 • verkleed als…
 • met een lolly in mijn mond
 • fluisterend
 • met mijn voeten op tafel
 • onder de tafel
 • zonder sokken
 • buiten
 • bij het licht van een zaklamp
 • met iets op mijn hoofd
 • in een stripboek
 • bij iemand anders thuis
 • bij een lentebloem
 • op de schommel
 • in een nieuw of geleend boek
 • …. (verzin zelf iets leuks)
 • op het aanrecht
 • op een trap
 • in het bed van papa en mama

Bingokaart van mijn dochter

verkleed als… met een lolly in mijn mond fluisterend
met mijn voeten op tafel onder de tafel zonder sokken
buiten bij het licht van een zaklamp met iets op mijn hoofd
in een stripboek bij iemand anders thuis bij een lentebloem
op de schommel in een nieuw of geleend boek …. (verzin zelf iets leuks)
op het aanrecht op een trap in het bed van papa en mama
10 minuten lezen bingo
Ik lees 10 minuten… op het bed van papa en mama.
zaklamp lezen
Ik lees 10 minuten… met een zaklamp.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… met een lolly in mijn mond.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… in een geleend boek (van de bibliotheek).
leesbingo
Ik lees 10 minuten… bij iemand anders thuis (opa en oma).
Ik lees 10 minuten… zonder sokken.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… in een stripboek (het leuke weetjes stripboek voor jonge lezers).
leesbingo
Ik lees 10 minuten… op het aanrecht.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… op de trap.
leesbingo stripboek
Ik lees 10 minuten… fluisterend.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… verkleed als Elsa.

leesbingo
Ik lees 10 minuten… in het bed van mijn zusje.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… met iets op mijn hoofd.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… met mijn voeten op tafel.
leesbingo
Ik lees 10 minuten… buiten.

Uitgelezen boeken tijdens deze vakantie:

 • Prins Wipneus en zijn vriendje Pim
 • Levensgroot Insecten
 • Dieren in beeld: Zeehond

Spelen jullie ook mee? Deel je leesbingo foto’s onder het facebookbericht!

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Hoe leuk is dat! Bedankt!

 2. Martiena zegt:

  Dit is een goede stimulans om de kinderen te laten lezen! Leuk ideee!

 3. Grace zegt:

  Wat schattig! En super leuk bedacht van de juffen. Al vind ik het stiekem ook een leuk idee voor mezelf. Dan wil ik ook verkleed als Elsa! 😀

 4. Marlies zegt:

  Super leuke én creatieve manier om speels te leren lezen.
  Ik heb als kind nooit aanmoediging nodig gehad om te lezen. Ik was een echte boekwurm haha 😉

 5. Merel zegt:

  Wat een goed idee! Zo blijven ze toch lezen (want dat is zo belangrijk), maar op een speelse manier. Slim bedacht.

  Onze oudste had tijdelijk ook moeite met lezen (verschrikkelijke juf in groep 4 die haar alle plezier in lezen heeft ontnomen), maar inmiddels is het plezier volledig terug.

 6. Manon zegt:

  Zo dat is inderdaad heel creatief verzonnen , leerzaam en ook nog eens leuk!

 7. Rosita zegt:

  Goed bezig! Klinkt leuk zo’n leesbingo. Ik kende het nog niet. Mijn zoontje kreeg alleen stap voor stap lezen mee naar huis. Verder doen ze alles in leesgroepen op school.

 8. sophia zegt:

  Wat leuk, dat kende ik nog niet! Super toffe foto’s ook 😀 xx

 9. Melanie zegt:

  Wat een goeie. Ik ga deze onthouden. Mijn jongste zoon heeft een hekel aan boeken lezen. Misschien krijg ik hem zo aan het lezen.

 10. Wat een leuk idee om lezen te stimuleren. Maar doe je dat dan met een stopwatch? Hoe controleer je de tien minuten?

  1. Marguerita78 zegt:

   Inderdaad met een timer 🙂

 11. marjonS zegt:

  Als juf ken ik de lees bingo’s wel, erg leuk! Mijn neefje had er laatst ook eentje, weer een andere versie.
  Het stimuleert kinderen wel. Onze dochter mag na de zomervakantie naar groep 3, dan kunnen wij ook leesbingo spelen 😉
  Succes met lezen 🙂

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel! Ik vond het zo’n leuk concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.