Vakantietip: verrassingsvloppen

Bijna zomervakantie en dan zoek je toch naar leuke ideeën om je kinderen te vermaken. Houden jouw kinderen wel van een verrassing? Ga dan komend weekend eens lekker zitten met een kladblok om (al dan niet samen met je kinderen) te brainstormen over leuke dingen om te doen in de vakantie. Mijn tip is namelijk ‘verrassingsvloppen’. 

Je kunt dit zo gek maken als je wilt. Vorige jaren maakte ik ook zo’n lijst en planden we dit met een aantal activiteiten die ik zelf had bedacht op een vakantiekalender in. Op deze foto kun je een voorbeeld zien:

vakantiedagboek

Een groot vel A3 papier, vakjes maken, gekleurde stiften en fineliners erbij en je maakt je eigen ‘kalender’. De kinderen strepen de dagen weg en zien heel duidelijk op welke dag er iets ingepland staat en wat dat is. Zo weten ze precies waar ze aan toe zijn en hoe lang het nog duurt tot ze bijvoorbeeld ‘echt’ op vakantie gaan.

Wat gaan we doen?

Dit jaar wil ik eens iets anders proberen voor meer het surprise effect. Ik heb de combi gemaakt van de gewone envelop en de c5 envelop die ik hiervoor wil gebruiken. Eentje voor de ‘huis tuin en keuken dingen’ en eentje voor de activiteiten waarvan je er niet 3 per week wilt, zoals een dagje dierentuin, museum of uit eten. Zo kun je ze goed uit elkaar houden wanneer je een vlop wilt trekken. 

Maak briefjes

Wat je doet is alle leuke activiteiten op briefjes schrijven. Dat kan op een gekleurd vouwblaadje zijn, maar je kunt ook bij de ‘grotere’ verrassingen een hele brief, rijmpje, collage of geheimtaal boodschap in de envelop stoppen. Net of je zelf los wilt gaan met de stickertjes, gekleurde pennen etcetera. Bij de ‘gewone’ wensen die ze zelf hebben opgeschreven, kunnen de kinderen eventueel ook helpen bij het vullen van de enveloppen.

Denk aan:

 • Picknicken
 • Speeltuin
 • Hut bouwen
 • Nerf parcours maken
 • Fruitsalade maken
 • Creatief met verf
 • Doos ombouwen tot huisje voor de knuffels 
 • Voorleesmarathon
 • Karaoke middag (youtube op en hun favo nummers)
 • Filmpje kijken
 • Zwembad
 • Spelletjes
 • Potje badminton / voetbal / jeu de boules
 • Snoephappen
 • Dagje pretpark
 • Samen winkelen
 • Sjoel competitie
 • Speelgoed uit ijs bikken (hoewel dit wat voorbereiding vraagt)
 • Pannenkoeken
 • Donald Duck kopen
 • Schminken

Net wat jullie zelf verzinnen (gebruik zeker ook Pinterest) zet je er op. Elk briefje komt in een aparte envelop. Die maak je dicht. Met de perforator een gaatje er in en je rijgt ze aan een koordje. 

enveloppen

In de vakantie kun je elke dag (of om de dag) een envelop laten trekken voor wat er die dag op het programma staat. Zo blijft het spannend en creëer je net als rondom de feestdagen een spanningselement waar je kinderen excited over kunnen zijn. Zo maakt het niet eens uit wat je precies gaat doen met elkaar, alleen al het feit dat er iets onverwachts gedaan wordt is al superleuk!

Overigens kun je het ook combineren met de vakantiekalender. Dat ga ik in ieder geval wel doen, vanwege het co-ouderschap. Dan zien ze wanneer ze bij mama of papa zijn, wanneer het scoutingkamp is, de vakantiespelen, het verjaardagsfeestje enzovoorts. Houden je kinderen van knutselen? Dan kun je ze van al hun belevenissen een vakantiedagboek laten bijhouden. Ideaal om ze bezig te houden terwijl jij aan het einde van de dag staat te koken.

Geen zin in de enveloppen? Dit idee voor kindervermaak in de vakantie werkt ook prima met superkleine briefjes in een grote weckpot.

Wat is jouw ideeënbus systeem voor de zomervakantie?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.