Schrijven, kleuren en plakken in het vakantiedagboek

Nog maar 1 weekje en de school begint weer… wat is het snel gegaan! We zijn dan niet op vakantie gegaan, maar toch waren onze dagen goed gevuld met leuke uitstapjes, korte logeerpartijtjes en andere fijne herinneringen voor de kinderen. Het was heerlijk om lekker rustig aan te doen en de meisjes wisten precies waar ze aan toe waren door het grote vakantieschema op de koelkast dat we samen hebben gemaakt. Nu gaan we foto’s uitprinten en verhaaltjes schrijven in ons Familie Vakantiedagboek!

familie vakantiedagboek elma van vlietDit Familie Vakantiedagboek lag een paar weken geleden zomaar ineens door de brievenbus. Een cadeautje van bestsellerauteur Elma van Vliet naar aanleiding van onze Vraag Maar! review. Er zat een kaartje bij dat ik ook een exemplaar onder mijn lezers mag verloten. Nou, dat was nog eens een leuke verrassing! Ik heb er direct doorheen gebladerd, maar heb dit boekje daarna vanwege ons drukke schema in de eerste vakantieweken even weggelegd. Nu de vakantie voor ons (regio Midden) op z’n einde loopt, wordt het hoog tijd om onze foto’s uit te printen en het dagboekje in te vullen.

Ik verklap mijn moederdagcadeau, want jullie kunnen hem winnen 😉(Opent in een nieuwe browsertab)

vakantiedagboek

Gek op invulboekjes

Zijn jullie ook zo gek op invulboekjes? Of op vakantie gaan? Dit boek is niet specifiek bedoeld voor gezinnen, maar kun je ook prima gebruiken met alleen volwassen familieleden. De zonnig vormgegeven bundel kun je samen tijdens (of na) de vakantie vullen met foto’s, verhalen, tekeningen en souvenirs zoals toegangskaartjes. Dit dagboek zorgt voor extra voorpret én een ontspannen voorbereiding dankzij de paklijsten en het landkaartje voorin. Je kunt daar kruisjes zetten op de landen waar je geweest bent. Als je hem tijdens je reis invult, kan dit fotoboek zelfs af zijn bij thuiskomst. Wij beginnen er nu pas mee als afsluiter van een vakantie vol mooie, dierbare en grappige herinneringen om nog vaak terug te lezen.

Vaderdagwinactie + review vragenspel voor ouder en kind(Opent in een nieuwe browsertab)

Van voorpret tot nalezen

Er zijn algemene invulpagina’s, bijvoorbeeld die waarbij ieder gezinslid zich voorstelt en de paklijsten. Maar er is ook heel veel ruimte om uitstapjes of bijzondere vakantiedagen te beschrijven. Om de beurt kun je invullen wat jullie gedaan hebben en waar en vooral hoe dat was. Fotootje erbij of een ander aandenken, desgewenst doe je wat handlettering of gebruik je kleurtjes en het wordt snel een vrolijk geheel. Net hoe creatief iedereen wil zijn. Ik weet zelf nog dat we toen ik jong was met een touringcar vol ooms, tantes, nichtjes en neefjes met mijn opa en oma op familiebezoek gingen in Denemarken. Wat een belevenis was dat! Eén van mijn tantes had een schrift meegenomen, waar iedereen om de beurt een kort verhaaltje in schreef. Ze zorgde ervoor dat we allemaal aan de beurt kwamen. Heel erg leuk om later terug te lezen! Handgeschreven teksten zijn toch dierbaarder als herinnering.
 vakantiedagboek

Elma van Vliet vertelt

Voor Elma van Vliet, bedenkster van het Familie Vakantiedagboek, zijn herinneringen en het samen ophalen daarvan ontzettend belangrijk: “Het zijn vaak de kleine dingen die een moment zo speciaal maken en tijdens een vakantie beleef je er samen een heleboel. Een fotoboek is een heerlijke manier om al die mooie herinneringen weer op te halen, maar eenmaal terug in de dagelijkse routine wil het maken van zo’n boek er nog weleens bij inschieten. Het Familie Vakantiedagboek maak je voor en tijdens de vakantie, zodat het bij thuiskomst af is. Door alles op het moment zelf op te schrijven, word je bewuster van het geluk dat in de kleine dingen schuilt. Het resultaat is een bundel met de mooiste herinneringen van de hele familie!”
vakantiedagboek

Winactie

Het Familie Vakantiedagboek van Elma van Vliet is sinds eind juni 2017 verkrijgbaar bij de boekhandel, kinderboetiek en online voor de consumentenadviesprijs van €17,99. Je bestelt hem bijvoorbeeld hier bij Bol.com (affiliate linkje, lief als je er op klikt). Als gezegd mag ik onder mijn lezers een exemplaar verloten. Wil je kans maken? Laat me dan weten welke bijzondere vakantie je in het vooruitzicht hebt, waarbij je dit boekje wilt gebruiken. Delen op social media is ontzettend lief, maar nooit verplicht.
En de winnaar is geworden: Marian B. Van harte gefeliciteerd, ik ga je mailen voor de afhandeling veel vakantieplezier gewenst.
Hoe bewaart jouw gezin de vakantieherinneringen?
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Nancy van Heck zegt:

  Ik ga dit jaar voor het eerst met mijn gezin op vakantie naar Spanje en dit boek zou erg goed van pas komen.

 2. Aleesha zegt:

  Ik zou hem graag willen gebruiken voor onze vakantie die in de planning zit naar Egypte. Daar willen we naar de piramides en iets over de cultuur leren.

 3. Lottie zegt:

  Lekker weg in eigen land: Zeilen naar Texel, vlieland en terschelling!

 4. Corine N zegt:

  Onze 1e vliegvakantie als gezin naar Griekenland

 5. Nina Mol zegt:

  Wat een leuk idee! Ik doe graag mee voor mijn dochter!!

 6. melissa zegt:

  De herfstvakantie: voor het eerst met het vliegtuig weg naar een all incluse resort met mijn ouders en kinderen!

 7. Daan zegt:

  Er wacht een treintour door Europa op mij. Hartstikke leuk om mijn avonturen in bij te houden.

 8. Sophia Grootjans zegt:

  We maken vooral veel foto’s, maar bewaren ook bonnetjes, entreebewijzen, ansichtkaarten.

 9. Lyn zegt:

  Zuid-Afrika! Het zou geweldig zijn om deze mee te kunnen nemen.

 10. Nelly zegt:

  leuk voor mijn kleindochter

 11. Lottie zegt:

  WAUW! Geweldig en creatieve prijs!

 12. Nancy van Heck zegt:

  Wat een leuk boekje ik maak er graag een kans op kan ik mooi gebruiken op vakantie wanneer ik met mijn gezin in Spanje bent.

 13. Aafke zegt:

  Mijn zoons (6 en 4) spelen haast dagelijks dat zij op vakantie gaan en beleven de mooiste avonturen. De bank wordt verbouwd, tuinkussens naar binnen gesleept, autootjes zijn de mensen die ze op vakantie ontmoeten, etc. Waar ze ’s morgens nog naar Spanje zijn gereisd, zijn ze ’s middags een trekking door China. Hoe leuk is het voor hen om later al deze reisjes terug te kunnen lezen?

 14. Katinka zegt:

  Super leuk wij maken vaak zelf knutselboeken en ik zou hem graag winnen alvast voor volgend jaar want de vakantie zit er al op hier en dan gaat dochter naar groep drie dus tof om dan te doen. Wij gaan meestal op de bonnefooi naar Frankrijk met Franse oldtimer en vintage caravannetje.

 15. Evy zegt:

  Wij gaan nog richting Spanje en hebben graag zo’n boekje mee 🙂

 16. Miranda zegt:

  Onze thuis-vakantie is net begonnen. We hebben allemaal leuke uitstapjes op de planning staan. Helaas moesten we het een en ander even bijstellen want ons zoontje van 2 heeft gister een tegel op z’n tenen gekregen. Maar bij loopt alweer een over een paar dagen kunnen we weer vrolijk op pad!

 17. wilmsen anita zegt:

  het liefste wat de kleinkinderen doen is knutselen en plakken

 18. Anouk Nijmeijer zegt:

  Wij zijn begonnen met het plannen van een lange reis naar Canada. Bij deze reis zou ik het super leuk vinden dit boekje te gebruiken met mijn kinderen. Dit is niet een reis die je vaak zult maken en ik wil dol graag dat de kinderen later naast de foto’s hun eigen belevenissen terug kunnen lezen.

 19. Cindy Jerphanion zegt:

  Wow wat uitdaging! Voor femi me meisje!!♡
  supergaaf graaaag doe ik mee

 20. Suzanne Hin zegt:

  Superleuk! Vroeger zelf ook altijd een dagboekje bijgehouden met het gezin. Altijd wel lastig om een beetje creatief te schrijven. Dit jaar voor het eerst geprobeerd met mijn dochter van 7, maar die miste toch een beetje hulp. Dit boekje lijkt mij perfect om haar te stimuleren en dan kunnen we onze volgende vakantie leuk opslaan :).

 21. Tamara zegt:

  Superleuk, we gaan gezellig naar de Ardennen. Leuk om samen in te vullen met onze dochter!

 22. Sabjne zegt:

  Oeh wij zijn net terug uit t heerlijke Zeeland met nog bonnetjes knipsels knutsels op een stapel. Zou t heerlijk vinden om te starten.
  Ook een fijn idee dat mijn dochters en mijn bonusdochter dan samen herinneringen kunnen nalezen later. En anders voor onze volgende vakantie in 2018 🙂

 23. Moniek zegt:

  Ik zou ‘m bewaren voor volgend jaar zomervakantie. Ik heb de afgelopen jaren met dochterlief zelf ook een vakantiedagboek bijgehouden (elke dag A4-tje invullen/tekenen), maar dit is van ons samen: óók van papa en mama!

 24. Anneliese de Waal zegt:

  Erg leuk voor mijn dochter, ik doe graag voor haar mee, ziet er erg leuk uit !! 🙂

  Groetjes Anneliese

 25. Lisanne Boem zegt:

  Wat geweldig, op het verlanglijstje staan verre reizen maar we zijn ook nog steeds dol op Italië. Wat zouden wij dit boek leuk vinden!

 26. Anita te Gussinklo zegt:

  Onze vakantie zit er helaas ook alweer op, maar het lijkt me leuk om volgend jaar zo’n boekje bij te houden.

 27. Peggy Elizen zegt:

  Onze kinderen hebben door de geweldige vakantie spreiding van NL niet volledig tegelijk vakantie. Onze dochter is hierdoor 1 week langer thuis, dit zou heel leuk zijn om dan samen met haar te doen.

 28. Marian B zegt:

  Dit jaar zijn we al op vakantie geweest. Maar voor een komende vakantie naar ??? lijkt me dit erg ook erg leuk! Maar ik snap dat het misschien leuker is om aan iemand te geven die binnenkort nog op vakantie gaat.

 29. Martine zegt:

  Wat leuk; de boekjes van Elma zijn sowieso leuk! Hier wil ik ook wel kans op maken 😀

 30. Leandra zegt:

  Wij gaan naar Denemarken. We zitten in een hut op de camping. Aan de zee dus hopelijk hebben we mooi weer en kunnen we zandkastelen bouwen. Uiteraard gaan we ook naar Legoland. Een safari staat nog op de planning. En we gaan een dag naar Ribe, een dorp vol activiteiten en musea over de vikingen.
  Voor ons heel bijzonder!

 31. Kristel zegt:

  Hier maken we graag kans op. We gaan nog op vakantie naar cochem in duitsland. Dan ben ik bijna 36 weken zwanger van ons 2e wondertje. Lijkt me erg speciaal om deze vakantie in dit leuke boek vast te leggen en samen met onze dochter elke dag in te vullen. Mijn geheugen laat me vaker in de steek 🙂 en dan is zo’n handig invulboekje ideaal en erg leuk om daarna aan iedereen te laten lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.