Hoe maak je een stoer Nerf-parcours?

Rennen ze bij jou ook graag rond met Nerf-pistooltjes om boeven te vangen? Mijn jongste dochter vindt dit schietspeelgoed superstoer, zo zag ik vorig jaar in het Sinterklaaspakhuis van Hasbro. We kregen toen een klein pistooltje mee en ze was er gek van. Bij Action kocht ik heel goedkoop een flinke voorraad extra pijltjes en Disney stuurde ons de Iron Man Assembler Gear, waarmee ze klaar is om te bouwen en te vuren als de gepantserde Avenger.  Tijd voor een Nerf-parcours!

nerf iron man pistoolNu mogen de dames van mij niet op mensen of dieren schieten, en ben ik ook steeds bang dat de pijltjes in tuinen van de buren of in de dakgoot belanden, dus lossen we het spelen met de Nerfs wat creatiever op: we bouwen eerst zelf een stoer Nerf-parcours en daarna mogen de dames los met de pijltjes. (Of waterpistolen, kan natuurlijk ook.)

Nerf Avengers Assembler Gear

Voor het bouwen van een parcours, zochten we uit hoe Iron Man zijn Nerf-gun werkt. We hadden een klein ienieminie pistooltje, maar deze Disney variant is wel echt next level qua stoer-factor. Je kunt hem op verschillende manieren in elkaar bouwen, maar slechts 1 bouwvariant schiet lekker vinden wij. Er zijn nog verschillende andere varianten van de Avengers Assembler Gear uitgebracht en die kunnen allemaal met elkaar gecombineerd worden. Als je dus broertjes en zusjes ieder een andere set geeft, kunnen ze met elkaar hun ultieme Blaster bouwen. Als je alle sets zou hebben, zijn er meer dan 100 Blaster-combinaties te bouwen! Wow!

Wat zat er in de Iron Man set?

Een handschoen, 2 connectors, 3 darts en de handleiding. Hiermee maak je verschillende Blaster-combinaties. Het uiterlijk is uiteraard geïnspireerd door superheld Iron Man. Je kunt de 3 pijltjes wegschieten, maar ook de Nerf-pijltjes van de Action passen er in. Handig, want die pijltjes raken nogal snel zoek… heel gek, maar het is zo. Dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Stoere ideeën voor je eigen Nerf-parcours

Om de kinderen iets meer uitdaging te bieden dan alleen het schieten, kun je wat meer inzetten op vaardigheden als mikken en creativiteit door eerst samen je ultieme parcours uit te denken en in elkaar te zetten. Daarna wordt het natuurlijk uitgeprobeerd! Ik zet hier wat leuke mogelijkheden op een rij, voel je vrij om jouw creatieve aanvullingen in de reacties te delen, ik ben heel erg benieuwd! Vergeet ook niet om je Nerf-dag op de vakantieplanning te schrijven.

 • Met stoepkrijt grote en kleine doelwitten op de muur tekenen.
 • Onder de wobbel door schieten (of onder een tuinstoel).
 • Gat in een groot stuk karton knippen: dit is het doel waar het pijltje door moet óf dit is het schietgat.
 • Bekertjes in piramidevorm opstapelen en in zo min mogelijk schoten alles om krijgen.
 • Klein speelgoedmannetje (playmobil) op een speelgoed verkeerspylon en die eraf schieten.
 • Poppetjes aan touwtjes hangen, bijvoorbeeld aan de pergola, schommelhaken of overkapping. Nu laat je ze heen en weer slingeren en dán pas schieten. Op een bewegend doel is het extra lastig!
 • Poppetjes of bekertjes van de zwembadrand, schommel of tafel afschieten.
 • Buiten de tuin gaan staan met een trappetje en over de schutting heen een doelwit in de tuin raken.
 • Breed tape met de plakrand naar buiten om een balk of schuttingplank maken: je pijltje moet eraan vastplakken als je schiet.
 • Als een piraat: met 1 oog voorzien van een lapje op je doelwit schieten.
 • Meeste water in de emmer: bekertjes vullen met water en daarachter een lege emmer. Door ze om te schieten moet er zoveel mogelijk water in de emmer komen.
 • Heb je kleine, zelf lopende speelgoedjes zoals Robots of Little Live Pets? Wind ze op (of druk op het aanknopje) en laat ze in een afgebakend stuk kris kras door elkaar lopen. Eventueel met een sticker met punten op de rug. Schiet op het bewegende stuk speelgoed.
 • Zoals in het leger: schieten van onder een kleed (bij gebrek aan een legernet).
 • Zet verschillende formaten emmers, potten, pannen, bakjes en teiltjes neer. Hier moeten ze vanaf een afstand proberen het pijltje in te laten landen.

Het leukste is natuurlijk om een aantal verschillende hindernissen te maken. Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kunnen ze er zelf een puntensysteem aan koppelen en een wedstrijdje doen. Nerf kun je onder meer hier en hier kopen.

Lees ook: review Transformers, spelen met je zelfgebouwde robot en knutselset voor jongens.

Wat is jouw eigen beste Nerf recept?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.