Review: leren met sQula Junior

Ik ontving onlangs het bericht dat de educatieve uitgever sQula iets heeft ontwikkeld waarmee basisschoolkinderen kunnen leren programmeren: Scratch. Deze programmeertaal is geschikt voor kinderen vanaf groep 4. Mijn kinderen zijn daar nog iets te jong voor, maar ik was wel nieuwsgierig naar sQula Junior. Deze app (die je ook vanaf de pc kunt gebruiken) richt zich op kinderen van groep 1 tot en met 3. Ik vroeg dan ook of het mogelijk was om dit programma te reviewen en gelukkig was sQula enthousiast en ontving ik een inlogcode. Wat vonden wij er van?

squla junior
Je kind krijgt steeds de keuze voor de moeilijkheidsgraad: groep 1, 2 of 3.

mailtje in squla
Berichtje dat je in sQula naar je kind kunt sturen.

Ken jij sQula? Ik had zelf eerlijk gezegd alleen de naam al eerder gehoord als zijnde een gerenommeerd merk dat scholen ook weleens aanbevelen, maar verder ging mijn kennis niet. De website vertelde over leuk leren / leren leuk maken. Ik kon een uitgebreide app verwachten zonder reclames. Het programma is in samenwerking met Cito ontwikkeld. De Junior app richt zich vooral op rekenen, taal en wereldoriëntatie en heeft extra veel beeldmateriaal. Voor ouders is er een aparte inlog waarmee je de vorderingen van je kind kunt bekijken en ze bemoedigingen kunt sturen.

squla junior

Memory

Groep 4 sQula app

We ontvingen eerst een verkeerde inlog, voor de app voor kinderen van groep 4 tot en met 8. Deze hebben we ingesteld op groep 4 en er alleen wat filmpjes mee gekeken. Mijn kleuter smulde van het filmpje over dinosauruspoep en olifanten. Bij die laatste zat alleen geen gesproken tekst, maar tekstbalken waardoor ze de informatie miste. Wel erg leuk om dit ook even te bekijken!

spelen met squla junior
Wat rijmt op ‘step’?

Junior app voor peuters en kleuters

Mijn beide dochters waren heel blij dat er weer iets nieuws op de ipad stond en waren dus zeer bereid om te reviewen. Ze zijn er samen mee aan de slag geweest, maar de 4-jarige en 3-jarige gingen ook afzonderlijk aan de sQula. Dat vertekent natuurlijk wel een beetje het resultatenbeeld dat je in de ouder-inlog te zien krijgt. Normaal gesproken kun je per kind een apart profiel aanmaken, maar dat heb ik nu dus als reviewer niet gedaan. In eerste instantie wilde ik namelijk alleen mijn kleuter ermee laten werken, maar voor mijn peuter bleek sQula Junior ook al leuk en leerzaam!
> Lees ook onze review van de sQula Flitsquiz

Uitgebreide app

De sQula Junior app is bijzonder uitgebreid en alles is dus op 3 niveaus te doen. Het grote nadeel vind ik zelf dat de app alleen werkt als je internetverbinding hebt. Met de afgelopen grote Ziggo-storingen konden we sQula niet gebruiken. Ook hadden we voorafgaand wat traag internet door de dDos-aanvallen op Ziggo en hoorden we wel het geluid van filmpjes, maar zagen we er geen beeld bij. Dat was jammer. Je moet dus echt een snelle en betrouwbare verbinding hebben!

Afgaande op de wekelijkse rapportjes die ik krijg toegemaild, spelen mijn dochters vooral graag taalspelletjes, doen ze hier en daar wat met rekenen en is wereldoriëntatie het moeilijkst voor ze. Je krijgt dat namelijk te zien als ouder in het rapport, hoeveel quiz-vragen hebben ze beantwoord en welk percentage was correct. Ook geeft sQula tips over bepaalde filmpjes die de kinderen nog niet hebben bekeken. Er valt echt nog veel meer te ontdekken aan sQula, je raakt er niet snel op uitgekeken en de kinderen spelen het natuurlijk niet iedere dag. Ik vind de app persoonlijk een aanrader, leerzaam, divers en het spreekt de kinderen aan om ermee te spelen!

>> Lees hier tip voor meer leuke apps voor je kind

Zelf proberen?

Dat kan, klik op deze link. Hier vind je een demo van het programma.

Weet jij nog andere leerzame apps die we kunnen proberen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.