De beste apps voor kinderen

In deze digitale wereld zijn we als ouders steeds weer op zoek naar leuke, verantwoorde, educatieve en handige apps voor onze kinderen. Steeds worden ze iets ouder en wijzer en raken ze uitgekeken op het één, dus is het tijd voor het ander. Ik vroeg bloggers over welke interessante apps zij een review hebben geschreven en deel vandaag hun beste tips met je!

Baby en Peuter apps

10 leukste educatieve apps voor baby’s en peuters – PS Cheryl , en wat Dr. Panda betreft ben ik het helemaal met haar eens. Dit speelden mijn meiden als peuter ook erg graag. En Z@appelin staat nog steeds op onze ipad, ideaal om een veilig filmpje aan te zetten.

10 gratis leuke apps voor peuters – Ook Mamas Meisje tipt leuke gratis apps voor je peuter. Van puzzels tot de Nijntje app. Ook  hier Zappelin en de Telekids app in het lijstje.

Leukste apps voor peuters – Mommylovespink tipt onder meer een piano app om de muzikale ontwikkeling te stimuleren.

Papa tipt 3 leuke apps voor peuters – Janske heeft de papa van haar kinderen aan het werk gezet om een aantal apps voor peuters te reviewen.

Jokie app – schattig voor de allerkleinsten is de Jokie app van de Efteling zegt Voor Mijn Kleintje.

Kleuter apps

Educatieve kleuterapps – onderaan het artikel een flinke lijst met leuke gratis apps die mijn kinderen als kleuter/peuter speelden.

Het Leerkasteel – een rekenapp die wordt besproken door Lifestylemommy’s.

Osmo Play – Osmo is leuk voor alle leeftijden! Wij waren ontzettend onder de indruk van de gameplay en het blijft uitdagend. Er zijn veel verschillende uitbreidingen van verkrijgbaar en het heeft de WAUW-factor.

De Luisterbieb app – Thuisleven tipt de luistersprookjes die je via de Luisterbieb app kunt horen. Net als vroeger met Lecturama en de bijbehorende cassettebandjes.

sQula Junior – onze review is alweer iets ouder, ze blijven deze app updaten maar voor mijn leergierige meisjes was het erg leuk. Vooral de taalspelletjes.

Tandenpoets app – Mamsatwork tipt een app met Frozen of Avenger thema die jouw kinderen beter laat poetsen. De tandarts kan tevreden zijn, haha!

kids op de ipad
De jongste speelt Zen Koi terwijl de oudste dit vlogt (oftewel: filmt en volpraat).

Apps voor groep 3/4

Geschikte apps voor kinderen uit groep 3/4 – KlasvanjufLinda bespreekt de apps die zij op school heeft aangeschaft voor haar eigen klas.

De Quarks – een gratis app van Denksport Junior om ruimtelijk inzicht en logisch (reken)denken te stimuleren, is onze review niet genoeg? Ook Lifestylemommy’s tipt deze app en BlogsbyIngrid.

Leren lezen als je doof bent – Wereldvanmama tipt hiervoor een handige app. 

Apps voor groep 5/6/7/8

Project MC2 – leuk voor kinderen die graag de speurneus uithangen. Er is een ‘misdaad’ gepleegd en jij moet die op gaan lossen in de stijl van tv-serie Project MC2. Je kunt ook eigen foto’s uploaden als mogelijke dader. Op Marstyle bespreken we deze leuke app en bijbehorend speelgoed uitvoerig.

Speurtocht in huis via de Troovie app – deze app wil ik zeker gaan proberen. Thuisleven tipt de Troovie app, waarmee je in no time een spannende speurtocht uitzet door je eigen huis. Vanuit je luie stoel welteverstaan. De combi van offline en online is net als met bijvoorbeeld Pokémon Go natuurlijk ideaal, want zo bewegen je kinderen wel.

sQula – om een groot aantal vakken te oefenen en verdiepingskennis op te doen, kun je sQula spelen. Er zijn ook wedstrijdjes tegen klasgenoten of papa of mama mogelijk.

Leerzame apps – Wereldvanmama tipt enkele apps gericht op topografie, rekenen, taal en het leren van vreemde talen.

Leukste apps voor een 8-jarige – Go or No Go zet de leukste apps op een rij voor kinderen van 8 jaar. Pokémon Go is overigens iets waar mijn wat jongere meisjes ook helemaal weg van zijn. Fijne tips!

Op mijn telefoon heb ik voor de kinderen Slither.io, Project MC2, Toy Blast en Patience staan. De ipad bevat nu Osmo Coding, Osmo Tangram, Osmo Numbers, My Dolphin Show, Duurzame Shaun, Roll the Ball: Hidden Path, Zen Koi, Muziekschool Mussila, Qbert Rebooted, Quarks Galaxy, RTL Telekids, Zappelin, Slither.io, Lego Life, ScratchJr, Montezuma Puzzle en Roll the Ball. Omdat ze steeds afwisseling willen heb ik er tijdens het schrijven van dit artikel weer een paar nieuwe bij gezet, maar ik weet nog niet of ze een succes zijn: Matchington, Topokluis Lite, Uno en Mingoville. 

Voor peuters kan ik de apps van Wonderkind echt aanbevelen, heel mooi! En Pop Balloons of Pocket Pond is leuk voor baby’s.

Welke apps zijn favoriet bij jouw kinderen?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

 

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Laura zegt:

    Mooi overzicht. Zo is er voor elke leeftijd wel iets.

  2. Dankjewel voor het delen ? hier is het Leerkasteel nog een van de favorieten ?

  3. Linda zegt:

    Fijn overzicht! Troovie vinden ze hier ook erg leuk inderdaad, ideaal voor een kinderfeestje ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.