Puzzelen met de Quarks

Heerlijk is dat he, in de zomer lekker op een strandje met een puzzelboekje genieten van het mooie weer. Of op de camping. Of gewoon lekker vanaf de loungebank in je eigen tuin. Als kind vond ik dat al leuk en mijn appeltjes vallen wat dat betreft niet ver van de boom. Dankzij hun Quarks puzzelboekjes, kunnen we ook gezellig samen aan de slag. Blijven hun hersens bovendien nog een beetje in vorm tijdens de zomervakantie.

quarks denksportDenksport voor kids stuurde ons de nieuwste uitgaven van de Quarks voor een review toe en vroeg of we de gratis app meteen ook wilden bekijken. Toen ik jullie hierover tipte, kreeg ik direct een aantal reacties dat jullie deze gratis app ook hebben gedownload. Superleuk is dat! Ik breng graag mensen op ideeën, dus dat soort reacties daar geniet ik van.

quarks app

Quarks app

De app van de Quarks is dus gratis te downloaden in de appstore. Wij hebben hem nu een paar weken op de ipad staan en mijn leergierige dochters van 5 en 7 jaar vinden het spel erg leuk om te doen. Je komt op een planeet terecht en door de puzzels op te lossen kun je volgende planeten vrijspelen. Op dit moment hebben mijn dochters 2 planeten vrijgespeeld, een derde zit nog ‘op slot’ en er zijn 3 planeten die binnenkort beschikbaar komen in de app. Op elke planeet volg je met je raket een weggetje van puzzels die steeds moeilijker worden. Hiervoor krijg je een bepaalde kleur ster afhankelijk van hoe vlot je de puzzel hebt opgelost. De dames hadden al snel door dat de gouden ster het beste is, dus af en toe doen ze een puzzel opnieuw om een betere ster te krijgen. Je kunt ook plaatjes voor je digitale plakboek verdienen. Veel van de puzzels zijn gericht op ruimtelijk inzicht en logisch denken (rekenen). Voor hun leeftijd is het goed te doen allemaal.

Quarks Omnibus

Van de Quarks Omnibus om lekker in te puzzelen, kregen we 2 varianten: een puzzelboek voor kinderen van 6 tot 8 jaar en eentje voor kinderen van 8 tot 10 jaar. Beide boekjes kosten 4,95 euro en zijn daarmee een leuk, klein vakantiecadeautje wat je makkelijk in je koffer stopt. Ook in de auto (of trein of vliegtuig) kunnen je kinderen zich er al mee vermaken. Al spelend in het boekje leren ze er wat taal- en rekenvaardigheden mee. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen moet je denken aan tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen waarbij de kinderen een aantal stappen vooruit moeten denken. Via sterren bij de puzzel wordt aangegeven of deze moeilijk of makkelijk is. Denksport moedigt ouders ook aan om bij de eerste paar puzzels je kind een beetje op weg te helpen, zodat het weet wat de bedoeling is. In de praktijk vindt mijn kleuter het rijmen erg leuk (plaatje verbinden met een woord dat hier op rijmt) en van punt naar punt, en de oudste de woordzoekers en woordlegpuzzels. Het zijn lekker dikke boeken met zo’n 95 pagina’s en veel variatie in het soort puzzels. Erg leuk om te doen en je stopt het zo in je tas mee naar bijvoorbeeld het zwembad om te doen als ze even moe zijn van het zwemmen. Mijn meiden vinden het ook gezellig om samen te werken aan een puzzel. Schattig is dat als je ze hoort overleggen over hoe en wat.

Quarks Kleurblok

Voor kinderen van 6 tot 8 jaar ontvingen wij het Quarks Kleurblok van Denksport voor Kids. Deze kost 4,95 euro in de winkel. De kleurplaten vertellen als het ware een verhaaltje over de Quarks figuurtjes. Ze stellen zich voor op de kleurplaten en laten hun wereld zien. De achterkant van het kleurblok is een masker dat je kunt uitknippen en in elkaar zetten als je dat wilt. Wij houden het bij kleuren, dat vinden de meiden erg leuk. De plaatjes zijn niet te kinderachtig en ze kennen de figuurtjes natuurlijk uit de app op de ipad. Mijn jongste is sowieso een wat stoerder type en geniet ontzettend van het inkleuren van de monstertjes.

Winactie

Denksport stelt alle drie de uitgaves beschikbaar voor een winactie. Ik mag dus 3 lezers blij maken! Hoe doe je mee? Laat mij hieronder weten of je kans wilt maken op:

·         Het Quarks kleurblok

·         De Quarks Omnibus voor 6 tot 8

·         De Quarks Omnibus voor 8 tot 10

Voor de HB-ouders die hier meelezen: mijn dochter van 7 kan met beide boekjes uit de voeten. Voor het uitdagender werk kies je dus de 8 tot 10 versie. Kunnen ze ook in de zomer lekker de hersens laten kraken.

quarks puzzelboek denksport

Over een ruime week maak ik de winnaars in dit bericht bekend. Deze puzzelboekjes zijn te koop bij onder meer de boekhandel (Primera) of in de webshop van Denksport zelf.

Nou gefeliciteerd Kool Familie (6-8 jaar), Antoinette van Leeuwen (8-10 jaar) en Judy van Eijk (kleurblok), jullie hebben een leuke verrassing voor de zomervakantie! Van harte gefeliciteerd, ik ga jullie mailen voor de afhandeling.

Houden jouw kinderen meer van kleuren of van puzzelen? En heb je de gratis app al geprobeerd?

Lees ook: Mijn Modefabriek kleurblok, experimenteren met gel-a-peel en reisset van de Bunchems.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Linda zegt:

  Leuk, wij gaan voor het kleurblok, nog even te jong om de hersenen te kraken.

 2. anita kempenaers zegt:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje voor omnibus 8-10 jaar

 3. Caithlin zegt:

  Mijn pleegkindje van 4,5 jaar houdt heel veel van kleuren. Met het Quarks kleurblok maak je ons heel blij!

 4. Femke Dekker zegt:

  Sara is dol op kleuren en puzzelen … op het moment vindt ze puzzelen net iets leuker. We zijn heel benieuwd naar de app, maar hebben hem nog niet.

 5. Adriana de Ruiter zegt:

  Ik doe gráág mee! Onze pleegzoon zit sinds een jaar niet meer op school en we hebben pas gehoord dat ook het komende schooljaar voor hem geen school zal zijn… Lang verhaal…
  De De Quarks Omnibus voor 8 tot 10 lijkt me geweldig voor hem om op een leuke manier toch een beetje met z’n hoofd bezig te blijven!
  Ik ga duimen!!! 😀

 6. Mieke Stam zegt:

  Hier een HB kindje van net 7. Meneer vindt weinig leuk en alles saaaaaaiii. Maar hij kijkt wel vaak mee met mijn sudoku’s dus ik denk dat hij een puzzelboekje wel erg leuk gaat vinden. De 8-10 jaar lijkt me voor hem inderdaad wel een goeie, ik waag graag een kansje 🙂

 7. melissa zegt:

  Leuk en dank je voor de tip. dan ga ik ook voor mijn 7 jarige dochter voor de 8-10 jaar versie!

 8. Tamara zegt:

  Oh dat lijkt me super gaaf voor de kids
  Altyd leuk om mee te doen
  En wie weet winnen we ??
  Ga voor de 8-10 kunnen ze beide meedoen al is ze 7 zal dit vast lukken voor haar

 9. Cobi zegt:

  Ik doe graag mee voor de quarks omnibus 8-10 samen mengde app gaat mijn zoon dit geweldig vinden!

 10. Karin zegt:

  Ik doe graag mee voor De Quarks Omnibus voor 8 tot 10 jarige.

 11. Judith zegt:

  wat leuk, ik doe graag mee voor de Quarks Omnibus voor 6 tot 8 jaar!

 12. Corinne de Graaf zegt:

  Leuk voor mijn zoon van bijna 9 jaar.Graag voor 8-10 omnibus.

 13. Karin zegt:

  Wat een ontzettend goede tip! Ik ben altijd op zoek naar iets nieuws en vooral met uitdaging. Dit ga ik meteen downloaden. Doe natuurlijk ook graag mee voor mijn zoon, voor De Quarks Omnibus 8 tot 10.

 14. Oma Will zegt:

  Ik heb een kleinzoon en kleindochter van 8 jaar die dit vast leuk vinden, kunnen ze even lekker bezig zijn. De Quarks omnibus voor 8 tot 10 jarigen lijkt mij daar goed voor.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.
  Graag doe ik mee.

 15. Wendy v V zegt:

  Leuk materiaal. Ik ga graag voor her kleurblok, leuk voor op mijn werk op de bso.

 16. Rianne Weerd zegt:

  Leuke tip van de app, ik was het alweer vergeten. Gelukkig is het nu weekend en kan ik de app er eens op zetten. Onze dochter heeft het puzzelen ontdekt dus dit zal ze ook leuk vinden. Ik doe graag mee voor de omnibus van 6-8 jaar

 17. Judy van Eijk zegt:

  Leuk! Mag ik 2x meedoen? Voor mijn 4jarige meid het kleurblok of de omnibus 6-8 voor mijn 6jarige zoontje die net als opa graag puzzelt ?

 18. Marian B zegt:

  Net als mama puzzelen, dat wil mijn zoontje wel. Fijn voor de vakantie.
  Het boekje 6-8 jaar moet wel lukken.

 19. Marian 28 Bouwens zegt:

  Puzzelen net als mama dat wil mijn zoontje wel. Fijn om mee te nemen op vakantie.
  Het boekje 6-8 jaar moet wel lukken.

 20. Antoinette van Leeuwen zegt:

  Voor mijn oppas kinderen graag de 8/10 versie

 21. ELISABETH MARIA MARTINA zegt:

  wat een leuk gebaar, verrAS MIJN KLEINDOCHTER MAAR MET ZO’N MOOI EXEMPLAAR (8-10 JAAR)

 22. Stefana zegt:

  Wat leuk,
  Toch ook de app maar downloaden dan ?

  Voor mij dochtertje die ik graag mee voor:
  Quarks Omnibus voor 6 tot 8

 23. Kool Family zegt:

  Mijn zoontje zal die van 6 tot 8 met plezier puzzelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.