Review: Project Mc2 ADISN Journal en gratis Case Files App

Project Mc2 kennen jullie dat van Netflix? Ik had de speelgoedlijn al weleens voorbij zien komen, maar verder zei het me weinig. Wel vond ik het een tof concept om jonge meisjes aan te sporen aan de slag te gaan met wetenschap. ‘Geek chic’ noemen ze het. Project Mc² enthousiasmeert jonge meiden voor een STEAM-opleiding (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics dus: Wetenschap, Technologie, Bouwkunde, Kunst, Wiskunde) te kiezen. Aangezien ik me graag verdiep in uitdagend speelgoed voor slimme kinderen én een meisjesmama ben, wilde ik er wel mee aan de slag. Wij probeerden de A.D.I.S.N. Journal, een dagboek met geluid en de gratis App die daarbij hoort.

projectmc2Dit dagboek is volgens de verpakking geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je betaalt er zo’n 30 euro voor in de meeste speelgoedwinkels dus ik was erg benieuwd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie wat teleurgesteld was in het product en me afvroeg of het wel echt geschikt was voor kinderen van 6. Daarom heb ik direct het pr-bureau gebeld om mijn bevindingen te delen en te overleggen. Als jij als moeder dit product hebt gekocht en op dit moment ook denkt van “was dit het nou?” lees dan even verder, want ik was te vroeg met mijn oordeel. Als ervaren speelgoedtester weet ik meestal wel snel wat we ergens mee kunnen en hoe dat bevalt, maar in dit geval had ik het mis. En dat zit hem vooral in de gratis Project MC2 Case Files App.

projectmc2

Zit er verder niks in die doos?

Het pratende dagboek in combinatie met de spionnenmissies spraken bij het uitpakken onmiddellijk tot de verbeelding van mijn dochter. Dit is het filmpje van de unboxing, nadat ik er eerst 3 AA batterijen in had gedaan. Deze zitten er namelijk niet bij! De batterijen in het spionnenlampje zijn wel inbegrepen. Na het uit de doos halen, heb je alleen een armband en het dagboek. Is dit het nu? Zit er verder niets in de doos? Jawel dus, maar daarvoor moeten de batterijen er eerst in:

In het dagboek komt een spionnenboekje tevoorschijn. Ook zitten er 2 kleine stickervelletjes in en een geheimschrift stift. Hiermee kun je op de binnenkant van het dagboek geheime boodschappen schrijven. In de rug van het boek zit een geheim luikje waarachter de blacklight pen verborgen zit. Verder is het opbergvakje groot genoeg om een mobiele telefoon in te doen.

TV-serie Project Mc2

In het uitlegboekje staat dat dit dagboek speciaal is bedoeld om te gebruiken met de gratis Case Files app voor iPhones en iPads. Op Android devices is deze app niet te gebruiken. Daarom pakte ik mijn oude iPhone 4 erbij en deze is prima geschikt om de app op te draaien. Allereerst kregen we een filmpje te zien, maar dat zei ons nog niet zoveel. Daarom keken we eerst een aflevering op Netflix, zodat mijn dochters (en ikzelf) weten waar de serie over gaat en wat de bedoeling is van de app: namelijk mysterieuze zaken oplossen. Project Mc2 is een vriendinnengroep bestaande uit superslimme, coole meiden. Samen studeren ze aan de Maywood Glenn Academy, waar hun liefde voor wetenschap en stijl samenkomt. Hun vaardigheden passen ze toe in spannende spionnenmissies, die ze uitvoeren voor de geheime organisatie NOV8 (spreek je uit als ‘innovate’). De serie is nagesynchroniseerd en dus te begrijpen voor mijn dochters, al staat de belevingswereld nog wel ver van ze af.

Wat kun je met het A.D.I.S.N. Journal?

Nu duidelijk was waar het over gaat en dat Adison (oftewel A.D.I.S.N.) het sprekende dagboek is van hoofdpersoon McKeyla McAlister, hadden we er een beetje een beeld bij. Je kunt er detective mee spelen en geheime missies uitvoeren om net als in de tv-serie huis, tuin en keukenmysteries op te lossen. De afkorting staat voor Advanced Digital Intelligence Spy Notebook. Het dagboek heeft een geheim opbergvakje voor de ultraviolette pen en je kunt er jouw super geheime berichten superslim in bewaren tijdens jouw belangrijke missie om de wereld te redden. Het dagboek gaat alleen open wanneer je er met je speciale armband boven hangt. Tijdens het openen en sluiten praat het dagboek. Meer dan dat doet het boek niet. Met de pen met onzichtbare inkt kun je erin schrijven en het lampje zorgt ervoor dat je in het donker je berichten kunt terugzien. Het bijgesloten boekje met puzzelopdrachten is vrij dun, daar kun je niet heel veel mee. Maar het is wel belangrijk! Alleen in dit boekje vind je  namelijk bepaalde codes die je nodig hebt om missies op te lossen in de bijbehorende App met Project Mc2 Case Files.

#projectmc2 ADISN journal net als op #netflix #spykids #geheimschrift #wizkid #mamablogger #review

Een bericht gedeeld door Marguerita Suddaby (@marstyle78) op

Gratis Case Files App

In eerste instantie vond ik de app een domper. Waar de Netflix-serie is nagesynchroniseerd, is de Project Mc2 Case Files app volledig Engelstalig. Mijn 6-jarige dochter zit in groep 4 en kan dus al best een beetje lezen, maar geen Engels. Dat krijgen ze pas in groep 5 of 6 volgens mij. Ik vroeg dus of er een Nederlandstalige app beschikbaar was, maar de fabrikant geeft aan dat deze er niet is. We gingen dus aan de slag in het Engels. Het introfilmpje keken we samen en daarna deden we één van de missies. Daar gaat deze app namelijk over, je gaat missies aan en kunt je eigen wetenschappelijke vaardigheden inzetten. Tijdens de missies moet je de verschillende functies van je telefoon inzetten om bewijs te verzamelen en aanwijzingen te analyseren. Wie heeft bijvoorbeeld zo’n rommel gemaakt van de keuken? Er staan verschillende verdachten in het lijstje en met elke aanwijzing kom je een stap dichterbij de dader.

Voor de meeste missies heb je de codes uit het Journal niet nodig. Ook zonder dit speelgoed kun je de app dus prima gebruiken en er veel plezier aan beleven. Soms moet je zinnen inspreken (hilarisch bij een 6-jarige die geen flauw idee heeft wat ze opleest), soms moet je een voetafdruk inscannen, je moet objecten in de crime scene fotograferen en dan vingerafdrukken vinden of je doopt een foto in de vloeistof voor een analyse. Volgens de fabrikant zijn er zo’n 1000 missies beschikbaar. Wij zagen er om te beginnen slechts een stuk of 10. In eerste instantie vertaalde ik af en toe iets voor mijn dochter, zodat ze het spel kon spelen. Daarna ging ze er zelf mee aan de slag en kwam ze af en toe langs om iets te laten vertalen of ergens bij te helpen. Verbazingwekkend genoeg had ze razendsnel door hoe het allemaal werkte! Binnen een dag!!! had ze alle missies gedaan en vroeg ze of ik er meer kon vinden. Dat was weer een irritatiepuntje voor mij. Er waren toch meer dan 1000 missies beschikbaar? Ik ging op zoek online naar meer informatie. Was niet eenvoudig te achterhalen, maar wat blijkt: elke dag (Amerikaanse tijd) komt er 1 nieuwe missie beschikbaar. Dit om te voorkomen dat je kind teveel achter een schermpje zit. (Zoals die van deze loedermoeder die dus vrijdag en zaterdag lekker doorspeelde en toen alle missies had gedaan.)

We ontdekten ook nog dat je zelf verdachten kunt toevoegen. Kleine zus bijvoorbeeld is nu één van de mogelijke daders… Ik had die stiekem toegevoegd en toen de dames dit ontdekten, kwamen ze niet meer bij van het lachen!

De app is in ieder geval verrassend leuk. Ondanks de ingewikkelde onderwerpen en het Engels beleeft mijn dochter er ontzettend veel plezier aan. Vol enthousiasme en bevlogenheid doet ze de missies, roept ze enthousiast welke verdachte het volgens haar is en met de tong uit de mond maakt ze foto’s. Heerlijk om je kind zo bezig te zien. En ze steekt er wat van op! Als jouw dochter iets ouder is dan 6 of dingen heel snel oppikt, is de gratis app zeker een aanrader om te downloaden! We zullen de serie op Netflix ook gaan volgen, hoewel dit vooral voor de jongste van 5 nog iets te ver van haar beleving afstaat.

Ken jij Project Mc2 al?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Martine zegt:

  Weet je meschien of het binnenkort ook voor de Android het is.

  1. Marguerita zegt:

   Nee weet ik helaas niet…

 2. Wilma zegt:

  Waarom wordt er nergens vermeld dat het alleen op een IPad of IPhone gespeeld kan worden? Ik heb nu een open verpakking en een verdrietige kleindochter omdat zij een Samsung tablet heeft! Écht waardeloos!

 3. Dianne zegt:

  Is de app denk je ook te downloaden op de iPad?

  1. Marguerita zegt:

   Volgens mij wel, alleen voor apple niet voor android dus moet lukken

 4. Ik kende het nog niet. Mijn dochter is er ook nog te jong voor. Het ziet er wel heel leuk uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.