Koningsdag DIY: prinsessenkroontjes

Voelen jullie je al Fitlala? Ik zet elke ochtend even Kinderen voor Kinderen op YouTube aan om in de stemming te komen en het liedje voor Koningsdag in ons hoofd te krijgen. Ik vind het altijd leuk om de meisjes met de Koningsspelen op school en natuurlijk op Koningsdag een beetje in stijl te kleden. Lekker over de top oranje, rood, wit en blauw dus en ik ben niet de enige. Overal zie je deze vrolijke kleurtjes eensgezind terugkomen. Dit jaar kunnen wij over de vrijmarkt met een herkenbaar prinsessenkroontje op het hoofd, voorzien van onze namen. Superleuk toch?


Studio Jocelyn vroeg ons namelijk of wij een unboxing filmpje wilden opnemen met haar nieuwste DIY project voor kinderen vanaf 10 jaar: speciale koningsdag prinsessenkroontjes! Gemaakt met spulletjes die je gewoon bij HEMA kunt kopen. In dit filmpje zien we voor het eerst wat er in de oranje doos zit!


Zoals je ziet zijn mijn meisjes blij verrast en vinden ze de kroontjes ontzettend gaaf! Studio Jocelyn had ze speciaal voor ons al in elkaar gezet en voorzien van onze namen. Heel erg leuk, we gaan ze uiteraard trots dragen.

Zin om lekker te freubelen, zelf of met je (grote) kinderen? Bekijk dan de tutorial op het YouTube-kanaal van Studio Jocelyn, dan dragen jullie met de Koningsspelen ook zo’n leuk zelfgemaakt kroontje. Overigens kun je hier nog veel meer toffe DIY’s vinden speciaal voor kinderen. De shoppinglist en uitleg van de DIY kun je hier nalezen.

Knutselles voor kinderen in Den Haag

Geïnspireerd door het knutselvirus? En wil je meer dan alleen online? Bij Studio Jocelyn kunnen kinderen vanaf 10 jaar terecht voor creatieve lessen om de jonge kunstenaar in zichzelf te laten ontwaken. Ze geeft teken- en schilderlessen en deelt op haar facebookpagina foto’s van de tofste kunstwerken van haar leerlingen. Door het creatief bezig zijn krijgen kinderen meer zelfvertrouwen en ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden, zelf laat ik mijn kinderen daarom graag op allerlei verschillende manieren en met een variëteit aan materialen creatief zijn. Jocelyn weet als geen ander hoe de fantasie geprikkeld wordt en hoe ze het probleem oplossend vermogen van kinderen kan vergroten: naast schilderen en tekenen kun je bij haar werken met papier-mashé, klei, gips, animaties maken en nog veel meer.

Uit ervaring kan ik je vertellen dat Jocelyn naast heel creatief, een ontzettend leuk mens is. Ik heb bij haar in de klas gezeten waarbij we samen veel projecten deden dus ik kan het weten 😉 . De lessen worden elke woensdag en vrijdag gegeven van 16 tot 18 uur en op zaterdag van 14 tot 16 uur aan de Thomsonlaan 65 in Den Haag. Een les kost 22 euro, inclusief alle materialen en een versnapering. Je kunt via de website van Studio Jocelyn informatie vinden over een gratis proefles.

Ga jij zelf aan de slag met deze leuke prinsessenkroontjes nu je gezien hebt hoe je ze kunt maken?

 

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.