Retteket: een boek vol voorleespret!

Wat een heerlijk voorleesboek! Een van onze favorieten vlak voor bedtijd. ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ van Harmen van Straaten leest heerlijk weg. Het is een boek op rijm en daar houd ik zelf heel erg van, voor de kinderen is het ook herkenbaar hoe de zinnetjes zullen gaan als het rijmt. Ze proberen de volgende zin dan al te verzinnen als je even stil blijft. Hoe vaker we het boek gelezen hebben, hoe makkelijker dat gaat.

Mijn kleuter en ik hebben Retteketet gebruikt voor de nodige 1-op-1 momentjes op dagen met dwarse buien. Dit boek en de gekke stemmetjes die ik erbij deed, zorgden ervoor dat we samen snel weer plezier hadden. Het bleek ook een goede motivatie om snel de pyjama aan te doen en tanden te poetsen: daarna gaan we Retteketet lezen! De oudste had al snel door dat dit wel een heel erg leuk boek moest zijn, en mocht het ook voorlezen aan mama en kleine zus. Ook zij gebruikte een gek stemmetje voor de papegaai in het boek en kreeg ons zo aan het lachen.

retteketet nog niet naar bed

Voorleesboek om van te genieten

‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ is een boek over bedtijd. De dieren in het boek zijn nog lang niet moe. Steeds weer verzint er één een ander spelletje dat ze gaan doen. Totdat ze toch wel erg moe worden en de papegaai zijn snavel niet wil houden… Alle bedtijd rituelen komen voorbij op een grappige manier. Er zijn mooie prenten bij getekend, het verhaaltje is grappig en op rijm en de lengte is precies goed. Een voorleesboek om van te genieten!

Vorig jaar las Liesbeth met mijn dochters de voorloper van dit boek, ook van Harmen van Straaten: ‘He wie zit er op de wc?’ En ook dat boek vond zij een aanrader. Zoek je iets moois voor kleuters rond bedtijd, dan heb je voor 13,99 euro met ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’ en prachtig cadeau in huis. Wij hebben dit boek van uitgeverij Leopold nu 3 maanden in huis (ik was niet zo snel met de review door alle verhuisperikelen) en het is intensief gelezen, omdat het leuk blijft. Elke keer weer.

Hebben jullie een favoriet voorleesboek dat de kinderen uit de kast blijven pakken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Liesbeth zegt:

    Leuk!!!!

  2. MarjonS zegt:

    Lijk me een leuk boek.
    Hier zijn bobbi boekjes favoriet bij de kleine man.
    Onze dochter nu gr3 en leest graag zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.