SmartGames: je kinderen uitdagen op een leuke manier

Visueel ruimtelijk denken stimuleer je op een leuke manier met SmartGames. Voor onze vliegvakantie kreeg ik 2 leuke travelvarianten opgestuurd. Op dit moment zit iedereen natuurlijk thuis, maar zo’n reisspelletje neemt weinig plek in en is wel een leuk en uitdagend leermiddel om je kind uit te dagen. Zonder dat je leraar hoeft te spelen, gaan ze zo zelf met dit rekenonderdeel aan de slag. Denksport is hartstikke leuk! Goed nieuws: ik mag 2 van deze Travel SmartGames verloten onder mijn lezers.

smartgames travel

Met 2 kinderen die uitdaging op dit gebied nodig hebben, ben ik al jaren fan van denkspellen zoals Smart Games. In het thuisonderwijs kun je dit als leuke leerbreak gebruiken: even een kwartiertje een logisch denkspelletje doen om de hersens te laten kraken. Eén van de meisjes heeft leerproblemen vanwege het werkgeheugen, maar moet juist op gebied van visueel ruimtelijk denken heel goed uitgedaagd worden zónder dat daar druk op ligt. Voor ons zijn dit soort denkspellen daarom echt een uitkomst. De kinderen vinden het leuk én ze denken erbij na. Het zijn 1-persoonsspelletjes, maar soms vinden wij het ook gezellig om met elkaar een puzzel op te lossen.

Denkspel alleen of met elkaar

Afgelopen jaar won het spel Smart Farmer van Smart Games de Speelgoed van het Jaar verkiezing in de categorie 4-5 jaar, maar ook voor peuters heb je al fijne denkspellen van dit merk. Het mooie is, dat wij inmiddels allerlei denkspellen in huis hebben en die zijn ook leuk als je al volwassen bent. Sinds kort heeft Smart Games ook haar eerste multiplayer spel uitgebracht voor kinderen vanaf 6 jaar, dat je met z’n allen kunt spelen. Dit spel heet Froggit en is geschikt voor 2 tot 6 spelers.

 

Magnetisch reisspel

De reisspellen van Smart Games zijn magnetisch en plat: ze passen dus makkelijk in je handbagage én op het tafeltje in het vliegtuig. Dit hebben we getest, maar mijn telefoon werd op dat moment door mijn andere kind gebruikt met een filmpje, waardoor ik er geen foto’s van heb. Ook tijdens het wachten op Schiphol haalden we de travelgames uit de tas en hebben ze er met hun neefjes en nichtjes aan gepuzzeld. Ons nichtje had zelf ook een Smart Games travelspel bij zich. Het spel bestaat uit een bladerboekje en magneetjes. Deze magneetjes zijn niet heel krachtig, dus let goed op dat ze niet uit het boekje vallen onderweg!

Welke spelletjes?

Wij kregen voor de oudste Gold Mine toegestuurd, waarbij je een dwerg via ladders naar het goud moet puzzelen. Er zijn 48 opdrachten die steeds moeilijker worden. Dit magnetische puzzelspel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Kleine zus kreeg een ander ondergronds avontuur: Down the Rabbit Hole. Hierbij moet je zorgen dat elk diertje zijn eigen holletje onder de grond krijgt, maar nog wel naar buiten kan kruipen. Dit logische denkspel is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ook deze is natuurlijk nog leuk als je ouder bent en telt 48 opdrachten. De oplossingen vind je achterin het boekje. Beide spellen zijn erg leuk en werden ook door opa en oma enthousiast meegedaan, om maar aan te geven hoe ruim de leeftijdscategorie is. Deze mama vindt ze ook leuk, haha. Vooral omdat je ze makkelijk in je tas stopt. In de auto of tijdens een picknick of iets kun je er prima mee uit de voeten, al hebben wij het dus op de luchthaven, in het vliegtuig en op ons vakantieadres gespeeld. Oh, en thuis op de bank!

 

Ze kosten ongeveer een tientje en je koopt ze bijvoorbeeld hier.

Winactie

 Ben jij op zoek naar extra educatief materiaal voor thuis? (Dat straks ook meekan op vakantie.) Ik mag 2 lezers blij maken met een magnetisch puzzelspel voor onderweg van SmartGames. Welke titel je ontvangt blijft een verrassing. Kans maken? Help Marstyle aan meer bekendheid, bijvoorbeeld door te delen met de knoppen hieronder op social media of whatsapp of een bericht te liken en laat natuurlijk hieronder een reactie achter. Kijk op de website van SmartGames en vertel me welk spel van deze 10 reisvarianten je graag zou willen winnen. 

De winnaars zijn Marange K. (Coral Reef) en Goele H. (Down the Rabbit Hole). Gefeliciteerd en veel speelplezier!

Lees hier meer spelletjes reviews.

Heb jij al denkspellen van SmartGames in huis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. judith zegt:

  ik waag een kansje voor de flippin dolphins!

 2. Renilda zegt:

  Ik loot mee voor mijn kleinkinderen

 3. iris zegt:

  Wat leuk. Ik doe mee voor mijn kids.

 4. Lynn Mahieu zegt:

  Heel tof deze versies voor in de auto! Ik vind de ‘Penguins Parade’ er tof uitzien!

 5. Iris Bakker zegt:

  Ze zijn allemaal zo leuk,maar van Flipping Dolphins weet ik zeker dat de kids hem nog niet op school gespeeld hebben

 6. Patricia Bouthisma zegt:

  Down the rabbit hole ziet er zo leuk uit!. Ik weet zeker dat onze zoon dit geweldig leuk zal vinden.
  Nu hij niet naar buiten kan (want ik zit in de risicogroep en heb ook nog eens mijn enkel gebroken) mist hij wel veel. Ik wil het daarom extra leuk voor hem maken in huis. Dit spel zal hem vast uren speelplezier opleveren.

 7. Alyt van der Heide zegt:

  Mijn meiden gaan voor Down the rabbit hole, omdat we zelf ook konijnen hebben.
  We zijn gek op SmartGames. Past goed in de collectie.
  Deel een aantal artikelen voor je!☺???

 8. Wendy Van De Reyd zegt:

  Educatief speelgoed is het wel heel welkom, Dochter Sharona 9jaar is een actieve dame en maak graag voor haar kans, Magic forest ziet er wel leuk en spannend uit, maar ga vooral duimen op beetje geluk een fiere mama

 9. Tamara zegt:

  Down the rabbit hole lijkt mij erg leuk voor mijn oudste zoon. Lastig kiezen tussen alle spelletjes, maar ik denk dat hij de vos erg stoer vindt.

 10. Kim Stolk zegt:

  Ik heb ze nog niet, maar deze crazy bunny lady wil graag down the rabbit hole winnen voor mijn little honey bunny!

 11. Wouter Fuchs zegt:

  Wat een leuke spelletjes voor mn kids!! Ik ga dan voor de DOWN THE RABBIT HOLE

 12. Lynn Brekelmans zegt:

  Wauw dit lijkt mij fantastisch! Geweldig voor thuis én onderweg 🙂

 13. Anneliese de Waal zegt:

  https://www.smartgames.eu/nl/1-speler-spellen/coral-reef , ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje, erg leuk ???? Groetjes Anneliese

 14. Mandy zegt:

  Wat leuk! Mijn beste vriendin heeft het even zwaar met 4 kids, dus ik zou ze graag verblijden met zo’n spel. Kan ik toch nog een beetje meehelpen. Brain cheeser lijkt me erg leuk.

 15. Cheryl van de Loo zegt:

  Leuk!! Ik ben zeer benieuwd naar de brain cheeser maar denk dat ze allemaal leuk zijn

 16. anja jager zegt:

  erg leuk en ook leerzaam voor de kinderen op mijn werk met een verstandelijke beperking die nu ook niet het huis uit kunnen voor school of dagbesteding dus voor hun doe ik graag mee

 17. esther myer zegt:

  wij loten graag mee, zijn gek op smartgames, we hebben geen voorkeur

 18. pewtje zegt:

  Leuk! Ik zou hem (smart farmer) graag winnen voor m’n neefje.

 19. Eliatha Buurmans zegt:

  Dat lijkt me ideaal voor de kids in deze lastige Corona tijd, educatief en toch leuk, de perfecte combinatie toch?

 20. Oma Will zegt:

  Nee van SmartGames heb ik nog geen spellen in huis
  Maar ik weet niet of mijn kleinkinderen ze nu hebben.
  Heb ze al een tijdje niet gezien door deze crisis. .
  Zit op het moment in quarantaine helaas.
  Heel graag zou ik toch meedoen voor mijn kleinkinderen, voor Magic Forest.
  Heb om privéredenen geen Soc. Media, maar heb geliked en geloved op Bloglovin.
  Veel sterkte allemaal!

 21. Lottie zegt:

  MAGIC FOREST

 22. Van hunsel Manuel zegt:

  Ik neem graag deel voor Noah’s Ark. Naast speelplezier hebben we dan ineens de tijd om dit mooie verhaal te vertellen.

 23. Marianne van den Hoek zegt:

  Brain Cheeser lijkt me het leukste spel uit de serie, dat zou ik graag willen winnen.

 24. Heleen Haarsma zegt:

  Smart Farmer lijkt me echt geweldig leuk voor mijn 2 lieve kleindochters! Spelenderwijs leren, beter kan het niet!
  Duimen maarrrr!

 25. wilmsen anita zegt:

  ik doe mee voor Coral Reef voor de kleinkinderen

 26. Cheryl van de Loo zegt:

  Leuk ik doe mee

  1. A. zegt:

   Gold mine ..????

 27. Misye zegt:

  Leuk voor mijn nichtje. Die houdt van dergelijke spelen dus ik zou haar vooral nu ze veelal thuis zitten dit gunnen!

 28. Nelly zegt:

  Als fan ga ik voor Penguins parade

 29. Andy E zegt:

  Down the rabbit hole lijkt me wel een leuk spel voor de 2 oudsten. We hebben al enkele grote Smartgames in huis en die vinden ze erg leuk. Ik doe graag mee.

 30. Marita Cuypers zegt:

  Graag zou ik voor mijn kleinkinderen willen meedoen, momenteel kan ik hen niet bezoeken, door de maatregelen tegen het virus, maar ik zou hen toch graag kunnen verrassen met zo’n leuk spel (en hun mama en papa een momentje rust te gunnen ? ) ik denk dat dit spel zeker in de smaak zal vallen: https://www.smartgames.eu/nl/1-speler-spellen/down-rabbit-hole

 31. Annabel zegt:

  Liselotte heeft ook smart game thuis: de wolf en de drie biggetjes en de nieuwe met visjes (van oma gekregen). Wat leuk dat er meerdere kleinere varianten zijn! Die van de konijnen en hun holletjes lijkt me super leuk voor onze bijna 6 jarige!

 32. Betti Scheringa zegt:

  Wat leuk, lastig kiezen , denk waterworld wel erg leuk is voor mijn meiden

  1. Betti Scheringa zegt:

   3smartgames in huis en worden graag gespeeld, dus een reiseditie zou leuk zijn voor op vakantie

  2. Galinka van Bokhorst zegt:

   Wat een leuke actie. Vind dit erg leuke spellen. Deze zou ik wel willen winnen FLIPPIN’ DOLPHINS, omdat het dol fijn is om.te spelen met dolfijnen.

 33. miekske dingens zegt:

  te gek zeg! heel graag gold mine! zou nu zeker goed van pas komen! <3

 34. bouckaert therese zegt:

  zou heel graag Coral Reef winnen voor mijn kleindochter – op die manier verveelt ze zich iets minder 🙂

 35. Mariska Habets zegt:

  Ik houd van SmartGames. We hebben inmiddels een aardige collectie in huis, zoals die met de autootjes, de pinguins, anti-virus en meerdere IQ-varianten. Ze worden hier door alle leeftijden (ook de volwassenen) nog geregeld gespeeld. Een reisspel als Brain Cheeser zou nog een hele goede aanvulling zijn.

 36. Jitske zegt:

  Caral reef of down the rabbit hole

 37. Jitske zegt:

  Moeilijk kiezen het maakt niet uit wat voor spel het is smartgames is al een heel mooi merk.

 38. Nicolet zegt:

  Wat onwijs leuke en educatieve spellen, had er nog nooit van gehoord. Ze zien er allemaal zo leuk uit, maar de voorkeur is pinguïns parade! ??

 39. Marjo zegt:

  Samen met de kids gekeken. De oudste gaat voor goldmine, en de middelste gaat voor pinguïn panic. Voor de jongste zou ik gaan voor de coralreef. Wat een gave spellen die kunnen wij in deze tijden goed gebruiken!

 40. Marian zegt:

  Down the rabbit hole! Ziet er leuk uit!

 41. Goldmine lijkt me erg leuk maar ook de rest zijn leuke spellen. Onze tweeling is dol op de spellen van Smart Games ? Groetjes Linda Raaijmakers

 42. Riggie van lochem zegt:

  Super leuke actie. Daar ga ik mijn kids en mijzelf heel blij mee maken. Denk dat ze magic forest wel erg leuk gaan vinden. Het is wel een gedoe hoor 1 kind uit groep 4 ,1 kind uit groep 3 en een bijna kleuter aandacht geven en helpen. Pfff. Maar goed we slaan ons er doorheen.

 43. Joyce Joshua zegt:

  Wat super leuk. Dat gaan ze hier thuis helemaal geweldig vinden. Vooral mijn ventje die het heel jammer vindt dat hij niet naar school mag. Onze HSP’er met faalangst was net weer aan het opbouwen met meer dagen naar school gaan en nu zit hij weer thuis. Zo sneu. Zo’n spel gaat hem vast opbeuren!

 44. Marian B zegt:

  SmartGames zijn leuk! Op school in de klas hebben we er een paar zo ben ik ermee in aanraking gekomen. Mijn zoontje zal er graag mee aan de slag gaan, want hij houdt wel van puzzels en uitdagingen. De voorkeur gaar uit naar Goldmine.

 45. Anna wienen zegt:

  Ik doe heel graag mee! Lijkt me super gaaf..!

 46. Katdewi zegt:

  Wat leuk, hier ook een 9 en 11 jarige die dit soort uitdagingen goed kunnen gebruiken. En vooral nu ze thuis moeten blijven.

 47. Goele H zegt:

  We hebben thuis al enkele Smartgames en de reisversie van de pinguins en die met de muizen en de kaas. De ark van Noah lijkt me wel erg leuk, of die van down the rabbit hole. Handig om mee te nemen voor tijdens het wachten voor de behandelingen van de oudste. Dan kan hij zich rustig bezig houden en zijn jongere zus ook. We doen dus heel graag mee!

 48. anita kempenaers zegt:

  goldmine ziet er erg leuk en leerzaam uit

 49. Brenda van Zanten zegt:

  Wat een leuke actie weer! Met 3 jongens van 4, 6 en 8 in huis is zeker in deze periode extra vermaak meer dan welkom. Alle spellen zijn welkom, Waterworld is nu mijn favoriet denk. Is wellicht ook in te zetten voor mijn jongste en de middelste is gek van vissen, dus zal vast getriggerd worden door deze uitdagende waterwereld :).

 50. elisabeth maria martina zegt:

  daar zou ik mijn kleindochter graag blij mee willen maken

  1. Jan zegt:

   Nee, hebben wij nog niet maar ik zou het mijn kinderen wel graag laten ontdekken.

   Graag maken wij kans op Noah’s Ark .

 51. Jikke zegt:

  Down the rabbit hole lijkt me leuk. Goldmine, Noahs Ark en Brain cheser hebben we al. Echt zo handig voor onderweg. Daarom doe ik graag mee aan deze winactie.

 52. Jolanda zegt:

  Wat leuk zeg, en handig met die magneten! Ik zou graag Noah’s Ark willen winnen 🙂

 53. Marange Krouwel zegt:

  Ohhh wij zijn fan van smartgames, we hebben ook een aantal. Ieder jaar nemen we ze ook mee naar Aruba, tja je moet wat als je toch 9uur in er vliegtuig moet zitten. De coral reef lijkt mij gaaf maar ook de goldmine. Fingers crossed

 54. Wendy v V zegt:

  Moeilijk kiezen, ieder spel heeft zijn eigen aantrekkingskracht. Super leuke spelletjes altijd waar kinderen even rustig mee bezig kunnen. Stiekem ook nog weleens leuk en lastig voor volwassenen.
  Ik doe graag mee en laat me verrassen.

 55. Liesbeth zegt:

  superleukkkk!!!! In de klas ook dol op deze spelletjes! En over een paar jaar ook met onze eigen zoon! Coral Reef heb ik een keer gezien en lijkt mij super om met de klas te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.