Voorbereiden voor het Kerstdiner op school

Onze school deed de kerstviering altijd in de kerk, waar elke klas een liedje deed. Vorig jaar mocht ik de kerstmusical fotograferen, hartstikke leuk om te doen en te zien. Dit jaar wordt een grotere uitdaging… de kinderen zullen in de klas aan het kerstdiner gaan. Het is de bedoeling dat ze allemaal kersthapjes meenemen en die met elkaar opeten. Ik ben nu al zenuwachtig!

Foto’s maken vond ik een minder grote uitdaging. Nu moet ik creatief gaan zijn in de keuken. Eeks! Al die moeders zijn daar natuurlijk steengoed in. Behalve ik… Gelukkig was daar Meisje Eigenwijsje met een blog vol leuke kersthapjes voor school. Echt ontzettend leuke ideetjes allemaal, die kerstkrans van worstenbroodjes is geweldig! Mijn moeder pikt rond kerst ook altijd de leukste dingen van Pinterest om die met het kerstdiner voor de kleinkinderen uit te voeren.

Kerstsnacks voor kinderen

Tijd voor mij dus om hun voorbeeld te volgen! Op Pinterest heb ik al heel lang een bord met ‘XMas Inspiration‘ maar daar staan vooral knutselideetjes op en niet zoveel hapjes. Daarom ging ik op zoek naar de mooiste foto’s van beeldbank Shutterstock. Hier vond ik hele leuke kerstsnacks voor kinderen, hoewel ze voor school niet allemaal even praktisch zijn.┬áNu hoef ik alleen nog maar te kiezen wat het meest uitvoerbaar is voor zowel de kleuters als groep 4. En de brief van school afwachten, waarin staat of het hartig moet zijn of zoet, koud of warm, want op dit moment heb ik nog geen richtlijnen waaraan het moet voldoen…

Wat vinden jullie het leukst? Het pannenkoekenidee spreekt mij wel aan.

Voor nu wacht ik zelf eerst maar even af of ik alleen voor mijn eigen kinderen iets moet maken of dat het echt gezamenlijk is en je snackjes klaarmaakt voor de hele klas, zodat het een soort kerstbuffet wordt. Ik ben heel benieuwd hoe ze dit op andere scholen doen. Foto’s met inspiratie van jouw kersthapjes voor school van vorige jaren zijn meer dan welkom op Facebook.

Meer lezen over kerst?

Welke zal ik maken? Heb jij al eens kersthapjes gemaakt voor op school? Wat maakte je dan?

Afbeeldingen: Shutterstock

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.