Ik mocht de kerstmusical fotograferen

Helpen op school… doen we allemaal weleens als het goed is, toch? Vorig jaar zat ik met de kerstmusical tussen de kleuters om ze een beetje rustig te houden. Dit jaar werd ik gevraagd voor een andere taak: de kerstmusical fotograferen! Superleuk! Maar… ik ben geen professionele fotograaf. Hoe ging dat?

Ik heb dan wel een heel mooi fototoestel, een Nikon met een flinke uitschuifbare lens voor mijn blog, maar dit is andere koek. In de kerk waar de musical werd uitgevoerd was ook voorzien in een lichtshow, waardoor het dan weer licht en dan weer donkerder was.

Lees ook: Leg je mooiste herinneringen vast in een fotoboek

Het meisje met dit guitige snoetje deed extra haar best om te flirten met de camera, leuk zo’n modelletje in de dop!

Daarom vond ik het best heel lastig om goede foto’s te maken. Zonder flits was de sluitertijd langer en waren veel foto’s wat bewogen. Met flits stond iedereen er met rode ogen op… Bovendien wilde mijn toestel niet altijd een foto schieten wanneer ik op het knopje drukte. Had ik net weer teveel ingezoomd of te weinig scherp gesteld of er bewoog iemand voor. Hoe doen professionele fotografen dit toch?

Lees ook: Tips voor blogfotografie

Het was ontzettend leuk om te doen, maar toch best pittig. Je wilt graag alle groepen er leuk op hebben en het liefst alle kinderen in beeld. Vooraf besloot ik eerst alle bankjes maar even langs te gaan om wat te oefenen en te spelen met de camera instellingen. Sommige kinderen gingen er speciaal voor zitten, maar de meesten hadden niets in de gaten. Grappig is dat.

Lees ook: MOOIERE VAKANTIEFOTO’S VAN JE KINDEREN? 5 TIPS

Mijn eigen ster in opperste concentratie <3

Ondertussen genoot ik ook van de musical, want ik zat natuurlijk eerst rang. Helemaal vooraan met de vrijheid om lekker rond te lopen en kruipen. Het was ontzettend leuk gedaan. Iedereen kwam aan bod en de ‘show’ was afwisselend.

Lees ook: Voorbereidingen voor de brugklas, heb ik overal aan gedacht?

Ziek

Alleen jammer dat ik mijn jongste dochter niet heb kunnen vastleggen… zij is al even niet fit en bleef dus thuis. Een ziek kind zo laat op de avond laten opblijven, vond ik geen goed plan. Aangezien ik haar vrijwel de hele nacht naast me in bed heb gehad – extra hoog op een kussen vanwege het hoesten – was dat de juiste beslissing. In overleg met de juffen heb ik grote zus de ochtend ook nog even thuis gehouden. Ook zij hoest ’s nachts wat af en het was al half 9 toen we thuis kwamen. Samen dronken we een warme kop thee en toen bracht ik haar naar bed. Ik hoop dat ze met kerst beiden wat zijn opgeknapt.

Lees ook: Verwonderen met je kerstkaartje

Het was in ieder geval een bijzondere taak en ontzettend leuk om te doen! Bij elkaar kom ik toch op zo’n 500 foto’s uit en een lege batterij aan het eind van de avond, haha. Goed mijn best gedaan dus. Hopelijk staat de meerderheid van de kinderen er leuk op 😎

Lees ook: Groep 6: best lastig een unboxing doen!

De sterren van de musical (ik vermoed dat dit groep 8 is).

Dit was wat mij betreft veel leuker dan die kerstdiners en lunches waarover je op Facebook iedereen hoort stressen. Aangezien ik geen held ben in de keuken, is deze kerstviering met een musical in de kerk helemaal top. Leuk om te kunnen helpen met de foto’s 😉 een keukenchallenge is aan mij niet zo besteed maar dit zeker wel, haha.

Lees ook: Voorbereiden voor het Kerstdiner op school

Heb jij ook geholpen met de kerstviering op school? Wat moest je doen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  In een kerk blijft het lastig fotograferen. Inderdaad even spelen met de settings. Ik heb een keer een doop mogen fotograferen.

 2. Hannah-Sarah zegt:

  Ik vindt t prachtige photos!!Ik vindt t onwijs goeie foto’s zo hoor, voor de eerste keer binnen met belichting en alles!! Ik heb ook altyd ruzie met mijn nikon (d3300 geloof ik,nog geen extra lens gekocht) als ik ergens binnen fotos wil maken,ik zit zo te klooien met de settings :/

  1. Marguerita78 zegt:

   Dankjewel. Heb ook een paar mooie portretten ertussen zitten gelukkig, maar die wilde ik niet op mijn blog posten. Hopelijk hebben de meeste ouders een leuke foto met hun kind er op

 3. Ik vind de foto’s heel mooi geworden! Met mijn iPhone5c worden ze helaas vaak korrelig…

  Goed dat je een echte camera hebt. Dat is toch wel mooier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.