Verwonderen met je kerstkaartje

Hilariteit alom want onze kerstkaartjes zijn klaar! De complete stapel ligt te wachten om in een envelopje te verdwijnen en van een adres voorzien te worden. Ieder jaar doe ik een kerstfotoshoot met mijn dochters zodat we een persoonlijk kaartje kunnen versturen. Zakelijk en privé gebruik ik hetzelfde kaartje. Dit jaar was mijn insteek om mensen te verwonderen met de boodschap in het kaartje… laat ik nu vandaag lezen dat ‘verwonderen’ dé kersttrend van 2020 is. Mooi hè?

kerstkaart foto

Kaartje2Go vroeg mij om jullie te inspireren zelf creatief aan de gang te gaan met je kerstkaart. In 2018 en 2017 deelde ik ook al leuke tips in samenwerking met deze drukkerij. Neem zeker even een kijkje als je zelf van plan bent een kaart met eigen foto’s te laten bedrukken.

Nog voor ik in het kerst trendrapport 2020 van Intratuin las dat ‘verwonderen’ dé 2020 kersttrend is, had ik deze al toegepast in ons eigen kerstkaartje. Glitters, lampjes en verrassen.

kerstkaart foto

Ik houd van niet perfect en met de Franse slag en je hebt zo’n persoonlijke kerstkaart echt in een handomdraai klaar op de website.

kerstkaart foto
Uhm… nee toch een beetje gek zo…

Mijn kerstkaart stappenplan:

 • Haal iets kerstigs van zolder: in mijn geval lampjes, een slinger en een roze kerstpauw.
 • Breng je kinderen in feeststemming zodat ze meewerken aan de fotoshoot: “als mama een mooie foto heeft krijgen jullie een snoepje”.
 • Veel mensen zijn een beetje deprie en down in 2020 dus zorg dat de vrolijkheid ervan afspat!
 • Gebruik een filtertje bij het maken van de foto’s. Ik ging voor het zwartwit effect. Op de iPhone Xr gebruik je hiervoor de portretstand in de laatste setting: high key light mono. Je achtergrond is dan wit en het onderwerp spat eruit.
 • Op Kaartje2Go staan allemaal stramiens van mooie kerstontwerpen. Ieder jaar geeft dit keuzestress, daarom klikte ik nu direct de kale kaart met eigen foto aan.
 • Mooiste fotootje uploaden.
 • Kerstig kadertje erom heen selecteren.
 • Tekst toevoegen (Merry X-Mas vond ik leuk, maar smakelijk kerstkransje of iets anders is natuurlijk ook prima).
 • Aan de binnenzijde heb ik een blooperfoto geplaatst. En mijn URL want ik hoop met mijn kaart ook meteen reclame voor mijn blog te maken.
 • Tot slot een onvergetelijke tekst.
 • Leuk lettertype en juiste lettergrootte.
 • Klaar!

Ik had nog kunnen kiezen voor gratis rode enveloppen (of zelfs gouden vloppen tegen een meerprijs), sluitzegels, een gerecyclede papiersoort, een gratis proefdruk, het rechtstreeks naar de ontvangers sturen van de kaarten of het meesturen van een leuk cadeautje. Dat heb ik allemaal niet gedaan. Maar het kán!

Blijf verbazen

2020 is een raar jaar, dus ik koos voor een bijzondere tekst. Eentje die de ontvangers wat speciaals moet laten voelen. Dus ik feliciteer ze allemaal als prijswinnaar van een stukje kerstgeluk, hahaha. Als ze de kaart nog geen prijs genoeg vinden, kunnen ze ook videobellen om een ‘live kerstwens’ te krijgen. Mijn telefoonnummer staat dus op de kaart. Iedereen die zich een tikkie eenzaam voelt of gewoon zin heeft in een praatje met iemand buiten z’n vaste kring, kan desgewenst contact opnemen. Ik hoop dat ik mensen aan het lachen maak met deze kaart. We kunnen allemaal wel wat extra blijdschap gebruiken dit jaar. En ik vind het oprecht leuk om te videobellen in tijden van veel thuisblijven.

Ben jij van plan om het iets anders te doen qua kerstwens dit jaar? En gebruik je ook graag eigen foto’s op je kerstkaart?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marlies Vermeulen zegt:

  Superleuk kaartje geworden Marguerita! Beetje pret kunnen we wel gebruiken 😉 Zeker nu. Maak er mooie dagen van!

  1. Marguerita zegt:

   Dankjewel Marlies, dat dacht ik ook maar fijn om te horen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.