Prinsesjes op de kerstkaart

Vinden jullie kerstkaarten met een eigen foto ook altijd zo leuk? Ik stuur ze elk jaar zodat familie de snoetjes van mijn lieve meisjes kunnen zien. Ooms en tantes enzo zie je tenslotte niet zo vaak en ik weet van mijn eigen ouders dat ze dit altijd leuke kaarten vinden om te krijgen. Vorig jaar schreef ik al een inspiratieartikel voor de kerstfotoshoot, Dit jaar gingen we dankzij Souza voor een kerstkaart in prinsessenthema. Met een roze huis en 2 prinsesjes leek me dat wel feestelijk!

Souza stuurde ons 2 prachtige verkleedjurken toe waarin de dames konden poseren voor een feestelijke foto. Geweldige jurken mét hoepelrok! Deze hoepel kun je er zelf (bij het lintje) makkelijk inschuiven of weer uithalen als de jurk opgeborgen of in de was moet. Er zaten hele mooie armbandjes bij, een matchende diadeem met lovertjes er op én een schattig tasje in de vorm van een hartje in dezelfde stijl. De dametjes in de dop zijn bovendien beste vriendinnen. Bij het uitpakken van het Souza pakket klonk het dan ook: “Oh mama BFF-kettingen! Die wilde ik zo graag hebben!” En inderdaad alsof alles al niet mooi genoeg was, zat er ook een zakje met matchende BFF (Best Friend Forever) kettingen bij: eentje met een hartje en eentje met een ster. Op de ketting kleine zirkonia steentjes om het af te maken. Zo leuk! De kerst outfit voor dit jaar is een toppertje <3

Zit er een goede foto bij?

Het lijkt me erg leuk als de dames daar met het kerstdiner in twinnen, want het zijn wel echte ‘ladies’ meteen hoor. Qua uiterlijk dan. Wat er dit jaar mis ging bij de fotoshoot? Tja… om te beginnen hadden de dames een pyjama bankhangdag voor ogen. Ik wilde dat ze hun haren zouden wassen onder de douche. En daarna de fotoshoot doen. Ter motivatie moest ik ze een koekje beloven, dat hielp.  😆 Van geen zin, was de stemming nu ineens omgeslagen in: we maken er samen een feestje van. Giechelen all over the place zeg maar. Inclusief gekke bekken trekken, doen alsof je hele grote borsten hebt, elkaar billenkoek geven… en gewoon heel druk bewegen, zodat veel foto’s mislukt zijn. Very lady like. *kuch* Het was weer leuk om te doen, maar zoals elk jaar een uitdaging om beide dames er tegelijk goed op te krijgen. Met de oogjes open en tong binnenboord. Gelukkig waren mijn meiden dit jaar zelf ook geïnspireerd en opperden ze om met hun handjes een hartje te vormen voor de kerstboom. Dat vond ik een erg leuk idee! De jongste vond het alleen wel lastig om haar handje op de juiste manier te houden en toen moest ik nog proberen om hun beide gezichtjes in beeld te krijgen. En het moest opnieuw omdat het gordijn dicht moest vanwege tegenlicht waardoor er niets te zien was. Maar goed: het is gelukt!

Persoonlijke kerstwens maken

De foto is altijd het meeste werk. Zelf je persoonlijke kerstgroet in elkaar draaien is dankzij internet gelukkig zo gepiept. Hoewel? Ik mocht dit jaar weer bij Kaartje2go mijn kerstkaarten bestellen (was vorig jaar goed bevallen) en ze hebben daar ontzettend veel standaard sjablonen. Duurt dus wel even voordat je hebt bedacht welke het meest perfect is voor jouw foto. Zelf probeerde ik er een paar, om daar de leukste uit te kiezen.

Hier zie je hoe je eenvoudig jouw kaartje een persoonlijke draai geeft:

De kerstkaart maken was dus niet moeilijk. Ik koos een sjabloon dat mooi past bij de foto die ik wilde gebruiken, paste de tekst aan en klaar. Omdat ik geen verhuiskaarten heb gestuurd, zette ik ons adres er ook meteen in. Veel kerstkaarten verwacht ik daarom niet te ontvangen, maar ik blijf het wel leuk vinden om ze te versturen. Trouwens… de eerste 3 kerstkaarten hebben we al ontvangen! Superleuk, echte post. Daarom ga ik de enveloppen ook zelf schrijven en met hulp van de meisjes van postzegels voorzien. Neem me ieder jaar weer voor om de adressen eens in excel te zetten, maar vergeet dat telkens. Gemiste kans voor mij, want dan had Kaartje2go mijn kerstgroet voor me kunnen versturen. Hoewel het ook wel weer een soort van ‘gezellig’ aanvoelt om met een grote kop thee aan de keukentafel met mijn dochters de kaartjes in enveloppen te doen…

Stuur jij met kerst ook het liefst echte kaartjes?

Ben je op zoek naar een zelfde sprookjesachtige outfit voor jouw kinderen? Klik hier voor verkoopadressen van de Souza verkleedkleren en accessoires. Ook leuk onder de kerstboom straks voor wie in februari carnaval viert.  😉

Heb jij ook een fotoshoot voor de kerstkaart gedaan? Hoe heb jij het aangepakt dit jaar?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G.T. zegt:

    Ik heb mijn peuter (met kerstmuts op) een grote pan in zijn handen gegeven met ons konijn erin. Witte muur en wat kerstlampjes erbij en voila. Inderdaad het moeilijkst om er voor te zorgen dat beide partijen niet bewegen. Maar het resultaat is leuk.

    1. Marguerita zegt:

      Wat een superleuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.