De kerstfotoshoot is weer geslaagd!

Maak jij ook elk jaar een kerstige foto van je kinderen voor op de kerstkaart? Sinds onze kleine muppets er zijn, is het een traditie geworden om de kindjes op de foto te zetten voor de kaart. Mensen die je niet vaak ziet, kunnen zo toch een beetje volgen hoe ze opgroeien. Bovendien is het ook gewoon leuk en persoonlijk, vind ik zelf. Meestal ben ik vrij laat met bedenken hoe we het aan gaan pakken, maar dankzij Kaartje2go ben ik dit jaar lekker op tijd klaar!

Ik mag namelijk meewerken aan hun kerstcampagne en dat motiveerde mij om al in oktober (!!! Ja ECHT) wat kerstspullen van zolder te halen voor de kerstfotoshoot. De kinderen vonden het hilarisch. Kwamen ze uit school, lagen er kerstmutsen en christmas crackers klaar…

Elk jaar anders

Het leuke van zo’n kerstfotoshoot is dat je het elk jaar anders kunt doen. Inspiratie voor thema’s vind je op Pinterest, maar je kunt ook zelf wat verzinnen én ideetjes halen uit de kerstkaarten die je zelf het jaar ervoor toegezonden kreeg. Wij zijn er dan ook mee begonnen omdat we het zo leuk vonden dat we elk jaar een mooie persoonlijke kaart van onze nichtjes kregen. Superschattig en elk jaar hadden hun papa en mama weer iets anders bedacht. Zelf hebben we inmiddels ook 6 jaar ervaring.

Het allereerste jaar droeg mijn dochter een leuk kerstmannen boxpak dat haar opa uit Engeland had meegebracht. Het jaar erop hadden we 2 kerstengeltjes met vleugels en tule rokjes. Een leuk portret met kerstmutsen is al eens gebruikt. Vorig jaar hadden we het onszelf echt moeilijk gemaakt, online hadden we toffe foto’s gezien met kerstlampjes. Zo gaaf, dat wilden wij ook! Een ruzievrije foto maken, het snoer niet in de knoop en experimenteren met en zonder flits… Pittig want met flits: niet mooi, zonder flits: warme uitstraling maar bewogen… Afijn, het resultaat was best leuk!

Fotografie bloopers

Dit jaar besloot ik een aantal verschillende foto’s te proberen. Meisjes in een witte longsleeve met kerstmuts en dan 3 accessoires: christmas crackers, kerstmokken en een snow globe. Even kijken wat er leuker uit zou zien op de foto’s. De christmas crackers bleken toch lastig voor de fotografie. Ik deel onze blooper foto’s bij deze. Je moet er namelijk aan trekken om ze te laten knallen en dat kost kracht. Resultaat: moeilijke gezichten op de foto en kinderen half uit beeld… Proosten met beker was op zich geinig, maar weinig origineel. En ik had de bekers niet eerst schoongemaakt toen ik ze van zolder haalde. De dochters keken er in en riepen “iew!” omdat er veel stof in zat. De snow globe zat voor de gezichtjes, zorgde ervoor dat ze ruzie kregen vanwege het vasthouden en ik was vanwege de breekbaarheid in de stress… bovendien weerkaatst het licht niet mooi op het glas dus dat vroeg ook aandacht. Al snel gingen de mutsen scheef, werden de blije gezichten bozer en hoopte ik maar dat er genoeg goede foto’s tussen zaten. Of in ieder geval een paar die ik nog kon bewerken tot iets moois…

Kaartje uitkiezen

Gelukkig bleek dat het geval. Ik speelde wat met sepia en zwartwit, hier en daar een filtertje, beetje bijsnijden, totdat ik een aantal bruikbare foto’s had waar ik tevreden over was. Nu kwam de volgende klus, in de webshop van Kaartje2go zoeken naar het leukste ontwerp. Er is ontzettend veel keus, dus ook dit viel niet mee. Dankbaar maakte ik gebruik van de ‘favorieten’ knop waarmee ik alle potentieel leuke kaarten kon opslaan. Daarna verkleinde ik de selectie. Ik heb een gratis proefdruk gemaakt en 2 verschillende kerstkaarten. Zo kan ik jullie een beetje de mogelijkheden laten zien tenslotte. Vandaar de 3 totaal verschillende kaarten. We weten helaas nog niet waar we naartoe gaan verhuizen, anders was het helemaal ideaal geweest. Kaartje2go heeft namelijk verschillende kerstkaarten waarmee je ook meteen je verhuisbericht kunt combineren. De verhuiskaarten komen dus later wel, maar de kerstkaarten zijn klaar! Ik hoop dat ik er genoeg heb, maar zo niet dan staan mijn ontwerpen in het geheugen en kan ik er heel gemakkelijk nog een paar bijbestellen.

Ideetjes voor je kerstfotoshoot

 • Vleugeltjes in engeltjes thema
 • Kerstmutsen en witte shirts
 • Bij de kerstboom
 • Kindjes die de boom versieren
 • Met kerstlampjes in het donker
 • Proosten met kerstmokken
 • Kerstcupcakes of kerstkoekjes in de handjes
 • Snow globe waar ze naar kijken
 • Christmas crackers (laat ze niet trekken op het fotomoment!)
 • Uit een kerstcadeautje (grote doos)
 • Starend naar brandende kaarsjes
 • In kerstoutfit (pyjama, kerstboomjurkjes, foute kersttrui, kerstmannetjes)
 • Met kerstballen of andere decoratie
 • Met kerststukjes of tijdens het kerststukjes maken
 • Kerst tekening van je kinderen
 • Tijdens het kerstknutselen (klei, kerstboom beplakken, kerstmannetje lijmen)

Als Nederlanders versturen we rond kerst meer dan 160 miljoen kaartjes, dat zijn er gemiddeld zo’n 10 per Nederlander. Ga jij ook zelf aan de slag met je kerstkaarten?

Maak jij altijd een persoonlijke kerstkaart? Doe je jaarlijks een fotoshoot met je kinderen? Stuur je überhaupt wel kaartjes?

disclaimer

 

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Dat word lastig kiezen. Wat een leuke foto’s allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.