Glamour galore en andere Kersttrends

Kerst anno 2019 is meer dan een kerstboom in huis halen, véél meer. Intratuin stuurde mij een compleet trendrapport, waarin ik lees hoe we in Nederland kerst beleven dit jaar. Niks geen ratjetoe van kerstballen, tafellinnen en bontgekleurd kerstservies meer. Dat is passé. Deze kerst gaan we all out. We dompelen deze winter ons complete huis onder in de kerstsferen. Van de woonkamer tot de keuken, het terras en zelfs de slaapkamer. Meer is beter! Mijn huis is totally Shades of glamour, zo lees ik. Andere trends zijn Golden glow, Mystic nature en Winter picnic.

glamour kerst
Glamour kerst. Foto: Shutterstock

Kerstbomen en de bijkomende versiering komen in alle soorten, maten en kleuren. Een ratjetoe van kerstballen, tafellinnen, rgbw ledstrips en bontgekleurd kerstservies kan zo z’n charme hebben, maar een gefinetunede styling is natuurlijk het allerleukst. Voor iedereen die door de (verschillende!) kerstbomen het bos niet meer ziet, zet Intratuin de trends op een rij: ‘De trends zijn niet alleen van toepassing op de boom, maar kunnen worden doorgevoerd in de aankleding van alle ruimtes in huis en natuurlijk de tafelaankleding. We toveren dit jaar echt álles om in kerstsferen. We proberen hierin esthetiek en ethiek naast elkaar te laten bestaan. Je kunt bijvoorbeeld heel tof jouw favoriete items uit de oude doos combineren met accessoires van dit seizoen.”

Wat zijn de 4 trends?

Codewoord goud

Liefhebbers van een touch of gold zitten goed bij de trend Golden glow. Deze trend combineert okergele of amberkleurige accessoires met opvallende, gouden en retro items als bijvoorbeeld gele, glazen flessen, gouden servetringen en een gouden varentak. Om de warmte van Golden glow goed tot zijn recht te doen komen kun je binnenshuis spelen met een mix van kunst- en kaarslicht. Gebruik een warme led strip langs je trap, in je raamkozijn of onder de overkapping in je tuin. De Golden glow kerstboom wordt rijkelijk gevuld met gouden ballen en fonkelende dennenappeltjes afgewisseld met luxe velours ballen in okertinten en amber. Eén van de tips om een op goud geïnspireerde winterwoning helemaal af te maken, is het toevoegen van een boeket van Kornoelje takken en Spider chrysanten of wat warmoranje sierpompoenen. De ultieme kerstboom bij Golden glow? Een kokervormige Japanse ceder met zachte naalden.

Glamour galore

Niet vies van een vleugje glamour? Dan kun je deze winter los met Shades of glamour. Voor deze trend lieten de trendexperts zich inspireren door het Londense Sketch: chic met een toefje art deco. Zachte materialen, soft neon en ronde vormen in de tinten wolkenwit, donkerroze, ossenbloedrood en pioen roze staan centraal. Een uitbundige kerstballencombinatie tooit de de chique Kaukasische spar en voor de echte diva’s kan een roze, glitter notenkraker op de bijzettafel niet ontbreken. Ga op de feestelijk gedekte tafel voor krakend wit gecombineerd met roze tonen en een donkerrode tafelloper in velours.

Winters schoon

Het ongerepte, pure Scandinavië met haar noorderlicht en prachtige natuur, maar dan bij jou thuis. De Mystic nature trend is stoer en aards en wordt gekenmerkt door robuuste materialen zoals steen, hout, denim en kurk in combinatie met koele kleuren zoals sneeuwwit, blauw en turquoise. Om je deze kerst in een echt winters sneeuwlandschap te wanen gebruik je aardewerk met een erosie look, pinustakken in bolle glazen flessen met mat glas, fossielen in steen en zelfs (kunst)dierenhoorns als decoratie. In de boom – het liefst een lichtgrijze Libanonceder op stam – wisselen kerstballen van ‘frozen’ glas en effen blauw elkaar af met hertenfiguren en reuze sneeuwvlokken. Natuurliefhebbers, eat your heart out!

Rood, wit, groen

Denk jij bij kerst direct aan in je grof gebreide coltrui met warme chocolademelk bij het haardvuur kruipen? Dan is Winter picnic dé trend voor jou. Waan je in een winters bergchalet waar hout de boventoon voert en de versiering groen, rood afgewisseld met sneeuwwit en zilver is. De traditionele kerstkleuren worden binnen deze trend gecombineerd met glitters, kerstmannetjes, sterren en koekhuisjes. Uiteraard is er maar één boom die perfect past de Winter picnic trend en dat is de traditionele Nordmann. Ook het donkergroen van hulst en dennentakken vullen de Winter picnic sfeer mooi aan. Lang leve een traditionele kerst met een hedendaagse touch!

Met 2 kerstbomen in de woonkamer en heel veel roze glitter, is Glamour galore mijn persoonlijke favoriet. Inclusief een hippe (roze glitter) notenkraker die ik heb gekregen van Intratuin (17,99 euro) uiteraard. Het volledige kersttrendrapport is te vinden op www.intratuin.nl/kersttrendrapport.

Welke trend omschrijft jouw kerstinrichting dit jaar het best?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.