Kinderboek over kerst: De Ezel en de Os

Met het oog op kerst vind ik het zelf erg leuk om ook wat artikelen in dit thema te presenteren. Schrijft ook zo gezellig met uitzicht op de kerstboom en alle lampjes her en der in huis verspreid. Wij hebben eigenlijk niet echt voorleesboeken specifiek gericht op Kerstmis. Gek eigenlijk, want in de supermarkt krijg je jaarlijks heel veel kinderboeken gratis mee bij bepaalde boodschappen in het thema ‘Sinterklaas’ maar over Kerst? Noppes. En ik houd zo van voorlezen, vooral om uitleg te geven over een bepaald thema. Gelukkig hebben we nu een heel mooi kerstverhaal voor kinderen in huis: De ezel en de os.

de ezel en de osDit kinderboek is in 2016 uitgebracht door uitgeverij De Vier Windstreken en geschreven door Günter Spang. De illustraties zijn van Loek Koopmans. Helemaal spiksplintervers op de markt dus!

Aangezien mijn kinderen naar een Christelijke school gaan, horen ze daar veel verhalen uit de Bijbel en zal ook het verhaal van Jozef en Maria ongetwijfeld voorbij komen. Thuis doen wij daar eigenlijk weinig mee, behalve af en toe wat (kerst)liedjes luisteren en zingen. Toch vind ik het wel fijn om ze iets meer mee te geven van dit lichtjesfeest dan alleen die rare kerstman die in elke film opduikt. Dat kan met ‘De ezel en de os’.

Wat is het verhaal?

In dit boek wordt het verhaal van Jozef en Maria verteld, maar dan vanuit hoe de os en vooral de ezel dit beleven. Deze ezel heeft het eigenlijk helemaal niet zo leuk daar in die stal in Bethlehem. De os is gemeen en hij heeft een zwaar leven. Totdat Jezus geboren wordt. Dan is alles anders…

Wat vinden wij ervan?

Super! Ik ben helemaal niet zo into de godsdienstige dingen en dat is dit boek dus ook niet. Het mag dan van oorsprong een religieus verhaal zijn, dit is gewoon een heel mooi voorleesboek vanuit het oogpunt van de dieren. Wat ’toevallig’ het verhaal van Jozef en Maria vertelt. De illustraties zijn prachtig en het leest fijn voor. Mijn dochters zaten geboeid te luisteren en keken ondertussen naar de mooie afbeeldingen. Het is niet te lang en er zit een morele boodschap in verwerkt. Wij hebben genoten van dit feelgoodverhaal voor kinderen van 4 jaar en ouder. Die leeftijdsindicatie is denk ik wel goed, voor jongere kinderen duurt het misschien net te lang. Mijn dochters zijn 4 en 5 jaar oud en bladeren zelf ook in het boek om plaatjes te kijken of (de oudste) zelf een stukje te lezen.

Ik denk dat dit voor veel mama’s en kleuterjuffen een fijn voorleesboek is. Wij hebben ‘De ezel en de os’ ontvangen van de uitgever, maar je kunt het voor 14,50 euro aanschaffen bij bijvoorbeeld Bol.com. Kijk voor meer informatie op de website van De Vier Windstreken.

Hebben jullie nog tips wat betreft mooie kinderboeken in het thema Kerstmis? (Jip & Janneke hebben we.)

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Ik vind het een originele invalshoek voor het verhaal van de geboorte van Jezus! Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.