Tag: Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

Wat maakt het voor jou nou een echte kerst? Pfoeh… best lastig als je het me zo vraagt. Gelukkig bedacht Miriam wat vragen bij deze tag waar ik wel antwoord op heb. Via digitaal tikkertje werd ik getagd door Mirjam van MetMirjam. Ik vul niet zo heel vaak van dit soort vragenlijstjes in, maar deze vind ik wel erg leuk. Bovendien: goede reden om weer wat leuke kerstfoto’s online te zetten!

kerstkoekjes
Foto: Shutterstock

Wel of geen kerstboom?

Ja! Wel natuurlijk! Wij hebben toen we net samenwoonden in 2001 van onze laatste spaarcenten een kunstboom van 1.80 meter aangeschaft voor in ons kleine flatje en nu in 2016 staat ie nog steeds. De laatste jaren decoreer ik hem in wit, zilver en doorzichtig met witte lampjes. Het liefst koop ik er ieder jaar een mooie decoratie bij. Nu nog niet gedaan, maar mijn dochters vroegen vandaag of we naar een tuincentrum kunnen gaan voor de kerstshow en dat lijkt mij ook erg leuk. (De grote vraag is alleen of dat voor kerst gaat lukken…)

marguerita bij de kerstboom
Uhm, ja, omdat mijn unboxing pas zondag online mag heb ik deze foto gemaakt door mijn oudste dochter even een stukje afgeplakt 😉

Wel of geen buitenverlichting?

Niet. Ik vind het wel heel leuk hoor en op ons flatje hebben we ook wel zo’n lichtslang langs het balkon gehad. Helaas is onze stroomvoorziening niet optimaal om dat in de voortuin of achtertuin goed te realiseren. In het verleden hebben we het wel geprobeerd met lichtslangen in de achtertuin, maar toen ze kapot gingen hebben we ze niet vervangen. Wie weet komt het nog wel eens. Staat wel erg gezellig en het kan ook met led-licht. Wel heb ik zowel voor als achter kerstverlichting voor het raam.

sterlampjes

Wel of geen kerstcadeaus?

Wel! Bij mijn schoonfamilie vieren we kerst op z’n Engels, dus de kerstman brengt elk jaar een vracht cadeautjes mee. Een paar jaar geleden hebben we, vanwege de enorme hoeveelheid, besloten om alleen nog pakjes voor de kinderen te doen. Dan nog blijft het een megaberg met cadeautjes onder de boom op eerste kerstdag… Dit jaar werd kleinkind nummer 8 geboren. Je kunt je voorstellen als alle volwassenen voor 8 kindjes 1 cadeautjes kopen dat we kerstochtend wel even zoet zijn. Mijn dochters geloven nog heilig in de kerstman ook. Ik heb wel gezegd dat ie bij ons alleen maar komt omdat opa Engels is. De cadeautjes thuis leggen we er zelf onder. Mijn cadeauvracht is binnen, maar ik moet komende week alles nog inpakken! Thuis heb ik voor iedereen een mooie pyjama besteld en een cd van Kinderen voor Kinderen voor de meisjes voor hun karaoke set.

Kerstlekkernij

Mmmm… kerstkransjes! Met kerst staat er bij beide families altijd heel veel lekkers op tafel. We logeren altijd een paar nachtjes bij de schoonfamilie en die zijn ‘gifted in the kitchen’ om het maar even een naam te geven. Mijn schoonzus bakt altijd allerlei lekkere dingen inclusief decoratieve peperkoekhuisjes, mince pies en een Christmascake. Eerste kerstdag staat mijn schoonvader direct na het uitpakken van de cadeautjes in de keuken om de enorme kalkoen te prepareren met stuffin. Met zo’n grote familie bestellen we er altijd één van minimaal 7 kilo en die moet dus heel wat uurtjes de oven in om goed te garen. De echte treat is na het kerstdiner de Christmaspudding die overgoten wordt met alcohol en dan wordt aangestoken. Lekker met ijs. Jummie! (Only for grownups.) Meestal rijden we tweede kerstdag naar huis waar we even snel douchen en omkleden voor het diner met mijn familie. Mijn moeder pikt altijd de leukste ideetjes van Pinterest om geinige kersthapjes voor de kinderen te maken, superleuk! Dit jaar loopt dat anders, want ze trakteren ons op een lunchbuffet in Dierenpark Amersfoort. Lijkt me heel bijzonder zo met kerst 😀 , ook de kinderen hebben er al zin in.

Helpen met het kerstontbijt.

Kerstnummer

Oh ik ben gek op Last Christmas van Wham en All I want for Christmas van Mariah Carey, maar de ultieme kersthit? Dat blijft toch Christmas Time van The Darkness <3 heerlijk nummer en dan lekker hard aan en meezingen (ook al zing ik vals, I don’t care).

Kerstfilm

Oh ja, ik houd van films kijken dus met kerst kijken we ook graag films. Maar één ultieme kerstfilm? Heb ik eigenlijk niet, meestal heb ik een film na 1 keer kijken wel gezien… Hoewel Love Actually toch elk jaar leuk is om te zien. Vorig jaar keken we met de schoonfamilie gezellig Pixels, omdat nog niemand die had gekeken (en ik die moest reviewen voor de blog). Altijd een uitdaging met zo’n groot koppel en iedereen kijkt graag films. Thuis keken we met ons gezin via Netflix deel 1 en 2 van Niko. Een film over een jong rendier. Heel kerstig en leuk om te kijken.

Kerstfail: eerste kerst met kind in 2011 en we probeerden een leuke foto te maken voor de kerstkaart. Die muts vond ze maar niks 😉

Kerstboek

Uhm… nou daar schreef ik gisteren over: De Ezel en de Os.

ezel en de os

Iedereen alvast een fijne kerst gewenst! Heb jij bijzondere tradities?

Ik tag: Thuisleven (en dan als het kan Linda, vanwege de boekenvraag), Huisvlijt, Mara Tegendraads, Volgmama en Meisje Eigenwijsje. Tikkie, jij bent hem! Leuk als je iets met deze vragen wilt doen op je blog :mrgreen: Verwijs je dan ook door naar MeervanMir die de tag bedacht?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Lees ook:

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Volgmama zegt:

  bedankt voor het taggen. Ik ga hem snel invullen want is al bijna kerst…

 2. Ik ga ermee aan de gang Marguerita, op dag 1 van onze Kerstvakantie!

  1. Marguerita78 zegt:

   Leuk Linda!

 3. Tamara TS zegt:

  Wat een leuke tag en bedankt voor het taggen! Ik ga hem voor de kerst nog invullen. ? Een Engelse kerst lijkt me heel leuk. Maken jullie dan ook al weken van tevoren een Christmas pudding?

  1. Marguerita78 zegt:

   Mijn schoonzus doet dat inderdaad! En de jaren voordat zij het deed maakt mijn schoonvader hem (weken van te voren)

   1. Tamara TS zegt:

    Ik ben daar altijd zo benieuwd naar, maar ik weet hoe ik ben. De eerste paar stappen gaan goed en daarna vergeet ik zo’n hele pudding, want het is nogal een taak!

 4. Susan zegt:

  Hele leuke tag!

 5. MetMirjam zegt:

  Leuk om jouw antwoorden te lezen :). Wat een leuk idee, een buffet in Dierenpark Amersfoort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.