Kerstavond keken wij Pixels

Kerstavond logeerden wij met de hele familie bij mijn schoonvader. Ieder jaar is het lastig om te bedenken welke film iedereen leuk vindt. Dit jaar nam ik een film mee die ik mag reviewen voor mijn blog: Pixels. Gelukkig was iedereen enthousiast en hebben we hem met elkaar gekeken. Niemand had de film nog gezien. Wel hadden we onze vraagtekens want het klonk als een foute film met jaren 80 computerspelletjes en aliens. De grote vraag is dus, wat vond ons 9-koppige testpanel ervan?

PIXELS  (8)
Sam Brenner (Adam Sandler) and Ludlow (Josh Gad) in gevecht met een Centipede. Foto: PR

Waar gaat de film over?

Bij wijze van experiment wordt data over oude arcade spellen de ruimte in geschoten. Als aliens deze videobeelden als een oorlogsverklaring zien, vallen ze de aarde aan en gebruiken daarbij spellen als PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede en Space Invaders. President Will Cooper (Kevin James) moet zijn jeugdvriend, een videospelletjeskampioen uit de jaren ’80 Sam Brenner (Adam Sandler), bellen om een team van ouderwetse arcaders (Peter Dinklage en Josh Gad) aan te voeren om de aliens te verslaan en de planeet te redden.

Pixels - BXS95721 - 3D
Foto: PR

Grappig detail is dat ook de bedenker van Nintendo meespeelt in de film. Als zichzelf :-). Mijn persoonlijke jeugdsentiment kwam van Q-bird, een spelletje dat ik uren heb gespeeld. En nee, je kon niet saven. Op de Blu-ray die ik ontving staan alle spellen uit de film maar ook kun je na aankoop van deze disk de Pixels Game App downloaden. De film is geschikt voor 2D en 3D televisies en komt inclusief een watch anywhere code. Met deze code kun je de film downloaden en overal bekijken.

Bekijk de trailer:
[youtube

Wij vonden de film erg grappig! Vooral de kijkers geboren rond het jaar 80 genoten van de vele grapjes en herkenbare dingen van vroeger, maar ook de rest moest hard lachen. Er zit echt leuke humor in deze film. Niet van die foute Amerikaanse nephumor, maar gewoon echt leuk! Ook voor de niet-gamers. Natuurlijk is de film voorspelbaar en heeft hij een happy end, maar daarmee is het toch zeker een aanrader voor een gezellig filmavondje met een gevarieerd gezelschap.

Verkrijgbaar bij Bol.com via bijvoorbeeld mijn affiliatelink voor 16,99 euro op dvd of 20,99 euro voor de Blu-ray.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.