Eigen muziek op de kamer, best een dingetje

Ik haalde mijn dochter op van een speeldate en ze waren boven op de kamer van het vriendinnetje gezellig muziek aan het luisteren. Pling, mijn denklampje ging aan. Eigen muziek, een eigen cd-speler op de kamer… Iets waar ik nog helemaal niet over had nagedacht! Luisteren jouw kinderen al zelf naar hun eigen muziek?

"Mama, wat is dat mooie roze ding op de kast?" Ze hadden hem snel gespot, die dochters van mij.
“Mama, wat is dat mooie roze ding op de kast?” Ze hadden hem snel gespot, die dochters van mij.


Een rondvraag op het schoolplein leerde mij dat het helemaal zo gek niet is, een eigen cd-speler. Nu is mijn 5-jarige natuurlijk de jongste van haar klas en was ze vorig jaar minder actief met speelafspraakjes omdat ze toen 3 dagen per week naar de BSO ging. Ik kom er dus nu pas achter dat in groep 3 veel kinderen een eigen cd-speler op de kamer hebben.

Ik moest eerst naar de Action voor de 4 C-formaat batterijen die er in gaan.
Ik moest eerst naar de Action voor de 4 C-formaat batterijen die er in gaan.

Roze karaoke set

Na ontvangst van het persbericht van Bigben Interactive met allerlei kleurrijke audioproducten voor kinderen, aarzelde ik dus niet. Ik wilde graag iets ontvangen om uit te proberen. Bigben lanceerde deze herfst wekkerradio’s, cd-spelers én karaoke sets. Mijn oog viel op een kleutervriendelijke karaoke cd-speler: roze en met 2 microfoons. Dát zou leuk zijn!

Boombox voor kinderen

We hadden geluk en mochten deze Boombox karaoke uitproberen. Zoals je ziet kregen wij de roze variant, maar hij is er ook in het blauw. Mocht je hem in de winkel zoeken, dit is typenummer CD47 & CD47BL en hij heeft een adviesprijs van € 44,99. Goed te betalen dus, zo’n karaokeset. Meer informatie vind je op www.bigben.eu.

Welke muziek?

Een superleuk ding die karaokeset, maar nu kwam het volgende punt waar deze mama niet bij stil had gestaan: welke muziek mogen de kinderen draaien? In de auto had ik nog een stapeltje Kleuterwijs cd’s liggen en in de woonkamer lag een Sinterklaasliedjes cd. Maar verder? Voor Kleuterwijs worden ze eigenlijk wat te groot nu. Een paar jaar terug heb ik wel een leuke Studio 100 cd gewonnen, maar dat is een kerst cd… daar hebben we nu niets aan. Kindermuziek luisterden we altijd via YouTube. Voor pakjesavond was ik al compleet, dus cd’s gaan op de wensenlijst voor Kerst. Ik had nog wel aan een paar kinderhits winacties meegedaan, maar helaas. Afijn, we zijn lekker van start gegaan met de kleuterliedjes en sinterklaasklassiekers. Dat vonden de meisjes al heel erg leuk, het was één groot giechelfestijn en ze werden steeds drukker met de microfoons.

Lees ook: De kinderliedjes tag

Ik heb een filmpje gemaakt waarin ze nog redelijk leuk meezingen, zodat je de Boombox in gebruik kunt zien:

Wat nu qua muziek?

Op naar de cd-verzameling van papa en mama op zolder. Alleen… wat papa en mama vroeger luisterden, is voor het grootste deel nog niet zo geschikt. Ik denk gelijk aan de Engelse teksten waarvan ik niet wil dat mijn dochters die mee proberen te zingen en harde rockmuziek. Gelukkig vond ik ergens een oud singeltje van Skik (Op Fietse) en  Nederlandstalig leek me een geschikte start, dus een cd van Heidevolk erbij. (Geen Heideroosjes vanwege de teksten.)

Lees ook: Het leven is een liedje tag

Samen zingen en giechelen!
Samen zingen en giechelen!

Heidevolk op de radio…

Omdat ik eerst wilde dat de dames het apparaat goed leerden bedienen, starten we daarmee in de woonkamer. Skik konden de meisjes niet zo waarderen, maar Heidevolk? Jaaaaaa, lekker rocken en dan keihard aan! Papa’s cd. Maar papa riep al snel “kan dat niet wat zachter?” en keek verbaasd om zijn eigen uitspraak mij aan. Ik kwam niet meer bij van het lachen. Zitten we nu echt in de ‘kan dat niet wat zachter’-fase? Uit mijn mond volgde een “ga maar op je kamer muziek luisteren” gevolgd door wederom een blik van verstandhouding. Okee. Nieuwe fase. Wat voor regels en gewoontes gaan we hanteren voor het zelf luisteren van muziek?

Lees ook: 11 Longen uit je lijf liedjes

dsc_0137

De Bigben Boombox staat nu op de slaapkamer van de oudste. Met vriendinnetjes is er al gezellig karaoke gezongen. Dat mag alleen als papa niet thuis werkt (zou wat zijn als hij met klanten belt, hahaha). En mama neemt zich steeds weer voor om de zolder op te ruimen en op zoek te gaan naar oude cd’s van Doe Maar en Knuffelrock… om dat vervolgens te vergeten. Gelukkig zit inmiddels de sinterklaasliedjes cd er weer in. Oeh, en ik heb toch vast nog ergens mooie kerstcd’s liggen? Of zou ik die al verkocht hebben?

Lees ook: Galaxy Queen kapsels

bigben karaoke

Conclusie: is deze karaoke set leuk?

De karaokeset is ontzettend leuk en makkelijk te bedienen door de kinderen zelf. Je kunt de microfoons los van de muziek harder en zachter zetten en het is heel gezellig dat er twee microfoons aan het apparaat zitten. Samen zingen is veel leuker dan alleen! Alleen had ik me niet gerealiseerd dat eigen muziek best een dingetje is… Wat worden de meisjes dan ineens groot. En na wat is er geschikt op tv, op Netflix, op de iPad en op YouTube is daar dan nu ineens de vraag wat geschikte muziek is bijgekomen. Het voelt als een opvoedkundige sprong, zo eentje die voor papa’s en mama’s lastiger is dan voor de kinderen zelf.

Lees ook: De beste apps voor kinderen

Update review: deze boombox bleek helaas niet heel degelijk. Na een maand was hij kapot. De draaiknoppen naar de filistijnen… Opa heeft er een andere aan/uit knop op kunnen zetten, zodat hij het weer doet. Helaas kan het apparaat nu niet meer harder of zachter. Jammer.

Lees ook: Tips voor het kopen van een hoverboard
Hoe is dat bij jullie, hebben jouw kinderen een eigen cd-speler? Wat voor muziek luisteren ze op hun eigen kamertje?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Femke Geerts zegt:

  Mijn dochter is er ook helemaal gek van. De cd van Frozen is compleet grijs gedraaid en meegzongen!

 2. Fleur zegt:

  Wij hebben sinds vorig jaar zo’n zelfde soort muziek box, helaas waren de batterijen zo snel leeg, dat hij ergens boven op de kast belanden. Dit jaar hebben we een adapter gekregen van de de Sint, zodat hij met een stekker in het stopcontact kan. Nu luisteren ze op dit moment naar Party Piet Pablo, maar hebben ook luister CD’s gekregen van de Sint en natuurlijk K3

 3. Jacqueline zegt:

  Hier hebben ze volgens mij vanaf baby af aan al een cd-speler op de kamer. Toen hadden we een snoezeldoezelslaapcd, later kwam K3 en nu luisteren ze gewoon naar de radio. Ik heb ook ooit verhaaltjes voorgelezen en opgenomen, zodat ze dat konden luisteren toen ik een weekendje weg was.

 4. marjonS zegt:

  Leuke meiden radio!
  Onze dochter heeft er ook eentje. Van de Hema, iets eenvoudiger dan deze qua knopjes volgens mij, maar ook met twee microfoons en roze met wit. Zelfs de kleine man van bijna 3 vindt het erg leuk en weet precies hoe het werkt.
  Hier heeft papa wat cd’s gebrand (oke, niet helemaal zoals het hoort :P) en nu voor Sinterklaas bij Action voor 0,99 cent een cd gekocht.
  Ze hebben er veel plezier van. Denk net zoals jouw meiden 😀

 5. Dewi zegt:

  Mijn oudste had er eentje toen ze 5 was, nu 9 maar dat ding staat nog steeds op haar kamer. Ze heeft hm veel gebruikt! K3, kinderen v. Kinderen etc. Nu gebruikt ze em nog weleens, maar gebruikt vaker de iPad voor muziek

  Mijn jongste van 5 heeft ook zo’n jarige set. Heel leuk, vooral met vriendinnetjes, dan komen ze naar beneden verkleed om een “optreden” te geven ..na 5 min.. stuur ik ze dan wel weer met karaoke set en al naar boven ?

  1. Dewi zegt:

   Jarige = karaoke?

 6. Dhini zegt:

  Aaah superleuk zeg

 7. Marijke zegt:

  K3 is hier al jaren favoriet. Overigens gebruikt Amber al jaren mijn oude draagbare radio/cd/cassette speler. De cassettes doen het niet meer. Hij eet bandjes op tegenwoordig. Maar de cd en radio werken nog goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.