11 Longen uit je lijf liedjes

Het kan weer! De longen uit mijn lijf zingen. Bij wijze van spreken dan. Na corona is je conditie behoorlijk ver te zoeken. Ook de longcapaciteit was nog even iets minder: snel buiten adem. Ik besloot om die longen eens even goed te trainen met wat ‘longen uit je lijf liedjes’. Zingen tot je niet meer kan!

zingen in de keuken
Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

De oorlogsverhalen, de conclusie van mijn online verpleegkundige dat ik in een ander ziekenhuis misschien wel opgenomen zou zijn, het uitpakken van mijn vluchttas, een dochter die door mij besmet werd… het greep me even aan. Tijd voor positieve energie dus en hoe kun je dat beter doen door te zingen? Dat ik vals zing hoort nu toch niemand. Hoewel? Misschien de klusbedrijven die werken in de woning naast mij en de buren? 

Met de volgende nummers kun je echt even losgaan met je stem. Ze zitten in mijn ‘bereik’ en hebben niet al te lange uithalen maar wel dusdanig dat je er power op kunt zetten met je longen. En het moet een beetje oppeppend zijn: weg met de nasty feelings, ik kan weer zingen en dat is superfijn! Even de longen trainen en spelen met de luchtcapaciteit voor zover dat lukt. Viel me alles mee dat ik er genoeg lucht voor had.

Dit zijn mijn 11 ‘ik ben weer beter jippie’ liedjes. Op youtube kun je ze allemaal vinden met lyrics:

 1. I’m still Standing – Taron Egerton (Sing)
 2. I need a Hero – Bonnie Tyler
 3. Girl on Fire – Alicia Keys
 4. True Colors – Justin Timberlake en Anna Kendrick (Trolls)
 5. Try Everything – Shakira (Zootopia)
 6. In the End – Linkin Park
 7. The Monster – Eminem en Rihanna
 8. I will Survive – Gloria Gaynor
 9. Valerie – Amy Winehouse
 10. Bad Moon Rising – Creedence Clearwater Revival
 11. Bad Reputation – Joan Jett

Nou, je kunt je voorstellen dat mijn stem het toen wel weer even gehad had. Maar lekker gevoel: keelpijn van het zingen in plaats van een virus. 

Welke liedjes heb jij nog voor mij als aanvulling om eens lekker mee te brullen? Geen Kate Bush, dat red ik niet met mijn stem, haha.

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Marijke zegt:

  Hahaha ja heb een hele lijst op spotify met meezingers. EN of ze wel of niet haalbaar zijn, dat maakt me dan ff niet zoveel uit. Jammer voor de buren 😉

  1. Marguerita zegt:

   😀 haha ach ja ik hoor mijn buren ook weleens, ze mogen lekker meebrullen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.