Het leven is een liedje tag

Ik vond het wel weer eens tijd om een bloggertag in te vullen. Je weet wel, zo’n vragenlijstje dat je ook in vriendenboekjes ziet maar dan net even anders. Nu ik de laatste tijd het wandelen weer het opgepakt, met ondertussen de Top Workout Hits op Spotify hard aan, vond ik deze wel leuk. Ben jij een fanatiek journaler? Schrijf de vragen over in je notitieblok en vul hem zelf ook in!

leven is een liedje

De vragen van “Het leven is een liedje tag”

Deze tag werd bedacht door Blogpapa. Als je naar het origineel linkt, kun je hem overnemen op je eigen blog. Maar as said is ie vast ook erg leuk in je creatieve bulletjournal. Zelf bedacht ik trouwens ooit de Lucky Bastard Tag, die is ook leuk 🙂

 1. Wat zijn de eerste drie liedjes die je nú, op dit moment, te binnen schieten? En weet je ook waarom juist deze drie?
 2. Heb jij ook zo’n liedje, waarbij je altijd aan iemand moet denken?
 3. Sommige mensen zingen, neuriën of fluiten de hele dag door. Vaak tot ergernis van de mensen om hen heen. Ben jij of ken jij zo’n ‘willekeurige flierefluiter’? En wat vind je daarvan?
 4. Er zijn van die liedjes die de irritante eigenschap hebben dat ze zich nestelen in je hoofd en er met geen mogelijkheid meer uitgaan. Tot je er gillend gek van wordt! Welk liedje doet dat voor jou?
 5. Het kiezen van je “favoriete liedje allertijden” is voor veel mensen een onmogelijke opgave. Dat ga ik je dan ook niet vragen, maar wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?
 6. Welke drie liedjes staan er bovenaan de playlist van je kids? En wat vind jij daarvan?
 7. Van welk liedje word jij vrolijk?
 8. Van welk liedje word jij stil?
 9. Wat is je favoriete playlist op Deezer, YouTube, iTunes of Spotify?
 10. Je hebt nu over allerlei liedjes nagedacht. Sommige daarvan hebben indruk op je gemaakt, sommige vind je inspirerend of gewoon te gek, sommige hebben misschien een boodschap die jij belangrijk vindt. Met welk liedje dat je nog niet genoemd hebt, zou je graag iedereen laten kennismaken en waarom?

Lees ook: 11 Longen uit je lijf liedjes

Mijn antwoorden op de vragen

 • Wat zijn de eerste drie liedjes die je nú, op dit moment, te binnen schieten? En weet je ook waarom juist deze drie?

Mama van Heintje, omdat ik gisteren bij mijn ouders ging eten en we het onderwerp begrafenissen bespraken. Ik lepelde uit de losse hand alvast een speech op voor de begrafenis van mijn moeder en benadrukte dat dit nummer – van haar idool van vroeger – absoluut niet mag ontbreken. “Mama, je bent de liefste van de heeeeeele wereld…” Afijn, het klinkt heel zwaar als ik het zo opschrijf, maar het was erg grappig en mijn moeder kan hier zelf ook heel erg om lachen. Ik had er best een paar dijenkletsers in zitten. Ze wil in ieder geval dat haar kleinkinderen iets op de kist tekenen tzt, hopelijk wordt ze 100 en duurt het nog heel lang. Deze week hebben we een andere begrafenis en ik heb onlangs mijn testament laten optekenen, dus vandaar dat het zo ter sprake kwam. Dat mijn kinderen iets op de kist tekenen lijkt mij eigenlijk ook wel tof voor mijn eigen crematie!

Goosebumps van Travis Scott, de Top Workout Hits playlist van Spotify begon heel lang met dit nummer. Tijdens de covid revalidatie gaf het me de perfecte vibe om lekker te wandelen en toch het idee te hebben dat ik een powerwalk deed. Krijg nog steeds daadwerkelijk kippenvel als ik het nummer hoor én zin om lekker te wandelen. 

Somebody to love van Queen. Tja… single hè? Soms vraag ik me af of ik ooit toch ergens een soulmate tegen ga komen met vlinders in de buik de hele rambam en dat dat dan ook nog eens wederzijds zal zijn enzo. Hoe mooi zou dat zijn? Ondertussen word ik niet echt vrolijk van de datingapps… Afijn, gelukkig staan er genoeg romantische films op de streamingdiensten en kan ik altijd nog een zwik van die Harlequin romannetjes bestellen. De Lovestory van Freddy Mercury was ook niet echt vrolijk als je de film Bohemian Rhapsody kijkt… 

 • Heb jij zo’n liedje, waarbij je altijd aan iemand moet denken?

Uiteraard. Ik ben heel lang getrouwd geweest dus alle liedjes die we toen veel draaiden, ook tijdens de lange autoritten naar mijn schoonouders, denk ik aan mijn ex-man. Qua wat recentere liedjes: mijn dochters ontwikkelen hun eigen smaak en bij veel liedjes moet ik echt aan hen denken. Alle liedjes van Snelle bijvoorbeeld. Bij Roxette denk ik aan mijn broertje die vroeger groot fan was. Alles wat 60s ademt brengt me terug naar mijn jeugd waarbij ik mijn ouders samen door onze woonkamer zie dansen, met ons als publiek op de bank… Grease dan denk ik aan het toneelstuk waarin ik bij de KPJ (jongerenvereniging) een hoofdrol had, mijn leuke tegenspelers van toen leven helaas beiden niet meer. Oh en op een auditie voor de musical van mijn middelbare school probeerde ik Final Countdown te zingen, daarbij moet ik denken aan de drama docent die me een handje hielp want het was natuurlijk een veel te moeilijk nummer dat al heel snel vals klinkt…

 • Sommige mensen zingen, neuriën of fluiten de hele dag door. Vaak tot ergernis van de mensen om hen heen. Ben jij of ken jij zo’n ‘willekeurige flierefluiter’? En wat vind je daarvan?

Nee. Vroeger wel, maar ik ben het verleerd. Of te vaak afgezeken, dat kan ook. Schaam me kapot voor mijn stem, zeker na de longklachten. Dus ik zing alleen nog maar als de muziek hard aanstaat in de auto en nooit meer zoals vroeger spontaan… In de auto zing ik overigens wel ongegeneerd knoerthard mee met lekkere nummers. Het Foute Uur is mijn favoriet!

 • Er zijn van die liedjes die de irritante eigenschap hebben dat ze zich nestelen in je hoofd en er met geen mogelijkheid meer uitgaan. Tot je er gillend gek van wordt! Welk liedje doet dat voor jou?

Manamana van de Muppet Show. Need I say more?

 • Het kiezen van je “favoriete liedje allertijden” is voor veel mensen een onmogelijke opgave. Dat ga ik je dan ook niet vragen, maar wat is jouw favoriete Nederlandstalige liedje?

Dat verschilt per keer. Er komen ook steeds meer leuke Nederlandstalige liedjes. Kinderen voor Kinderen klassiekers uit mijn jeugd vind ik nog steeds leuk. De liedjes van Snelle, Vluchtstrook of juist van die klassiekers die vroeger op schuurfeesten werden gedraaid zoals Stil in mij van Van Dik Hout, nummers van De Dijk, Clouseau, Doe Maar… Honderd Keer van Suzan & Freek vind ik ook leuk, trouwens. De Diepte van S10, Hallo van Antoon… Oh en als ik dan vroeger op mijn kamertje een langspeelplaat draaide, dan vond ik het leuk om ‘Ben ik te min’, ‘Kom uit de bedstee mijn liefste’, ‘Geen zin om op te staan’ en ‘Kom van dat dak af’ steeds opnieuw af te spelen. En later… tja dan ging de cd van Ome Henk (superfout I know) of de Skihut ook geregeld op repeat bij een leuk liedje hoor! 

Mijn motto: doe maar niet teveel van hetzelfde, gewoon steeds iets anders.

 • Welke drie liedjes staan er bovenaan de playlist van je kids? En wat vind jij daarvan?

Bij de oudste zijn dat liedjes die ik wel kan waarderen:
Before you go – Lewis Capaldi
Memories – Maroon 5
Dark side – Alan Walker

Mijn jongste baseert zich graag op haar vrolijkste zomerkampherinneringen, dus niet helemaal mijn smaak:
10.000 Keukenrollen (parodie op K3 liedje)
Paracetamol – Appelkaas
Belly dancer – Imanbek & BYOR

Die laatste vind ik dan weer wel leuk, klinkt wel lekker. Dus ja, wat vind ik daarvan? Nou ja, ik zei het al: zelf vroeger ook een periode gehad dat ik alles van Ome Henk erg grappig vond, dus wat kan ik hiervan vinden? Niet alle liedjes gaan aan als we verzoeknummertjes draaien, laat ik het zo zeggen. En verder vind ik het top dat ze elk hun eigen muzieksmaak ontwikkelen en zich niet baseren op wat een ander daarvan vindt.

 • Van welk liedje word jij vrolijk?

Nu met afgelopen week de Vakantiespelen vond ik Snollebollekes (naar links!) en Shirt uit en Zwaaien ook weer leuk. Instant lach op je gezicht toch?

 • Van welk liedje word jij stil?

Don’t Cry van Guns n Roses. Of nee, die zing ik heel hard mee (beide varianten), dus die telt niet.

 • Wat is je favoriete playlist op Deezer, YouTube, iTunes of Spotify?

Ja die had ik al beantwoord: de Top Hits Workout! Heerlijk om stevig op door te wandelen.

 • Je hebt nu over allerlei liedjes nagedacht. Sommige daarvan hebben indruk op je gemaakt, sommige vind je inspirerend of gewoon te gek, sommige hebben misschien een boodschap die jij belangrijk vindt. Met welk liedje dat je nog niet genoemd hebt, zou je graag iedereen laten kennismaken en waarom?

Denk dat de meeste nummers die ik erg mooi vind al best heel bekend zijn. Ik vind het ook lastig om een selectie te maken, ik zoek vaak niet specifiek naar nummers. Maar mocht je ze nog niet kennen, luister deze eens:

Estranged – Guns n Roses
Silverflame – Dizzy Mizz Lizzy
All my loving – The Beatles
Live to tell – Madonna
Bad Romance – Lady Gaga
Alive – Pearl Jam
Sad but True – Metallica

Ach nou ja weet je… er zijn nog wel tig nummers die prachtig zijn. Stairway to heaven moet je natuurlijk ook gehoord hebben. Dit lijstje ziet er redelijk depressief uit, ik vind heus ook veel vrolijke nummers leuk hoor. Ik zet niet heel vaak echt muziek aan tegenwoordig, ik houd het vaak bij radio of een sportieve playlist…  maar er zijn zo eindeloos veel prachtige nummers!

Meer van dit?

Andere blogtags die ik heb ingevuld:

Welk liedje heeft voor jou een speciale betekenis? Wat zijn jouw favoriete liedjes op dit moment of van vroeger?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.