Tag: de rotklusjes van het ouderschap

Wraaaaaaaaaah, mag ik even gillen? Goed, is dat er ook weer uit. Gekkenhuis vandaag en helemaal niet aan mijn weekoverzicht toegekomen. Die volgt dus nog, ik ben ongesteld, voel me rot en ga voor nu gewoon even lekker zeiken en zeuren in de ‘rotklusjes van het ouderschap’ tag waar Sandra van Mamaplaneet me heeft getagd. Dat is ook weleens lekker om even kwijt te kunnen tenslotte. 💡 

Heb je mijn blog over de ranzige kanten van het ouderschap al eens gelezen? Of deze over de Viespeukenweek in Dierenrijk? Als je eenmaal kinderen hebt, raak je eraan gewend om viezigheid op te ruimen. Maar sommige klusjes als ouder blijven gewoon vervelend. In deze tag staan ze op een rij en geef ik antwoord op de vragen.

viespeukenweek
Samen olifantendrollen stapelen, gezellig! (Moest van mama voor haar blog… #loedermoeder)

Hoe vaak knip je de nagels van je kinderen?

Uhm… oeh vervelend klusje? Check! De oudste bijt haar nagels, ook haar teennagels. Ik vind dit ontzettend vervelend want ze krijgt allemaal wondjes op haar vingers en kan niet peuteren. Als een politieagent mopper ik steeds dat ze de vingers uit de mond moet halen, maar het helpt weinig. Zo af en toe kan ik een teennageltje knippen, maar niet vaak. De jongste heeft wel mooie nagels, maar ik vergeet nog weleens om ernaar te kijken. Eens per 1,5 week is het ongeveer nodig denk ik. Ik denk er altijd aan als ik merk dat mijn eigen nagels geknipt moeten worden of op onmogelijke momenten zoals wanneer we naar school moeten of naar bed.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kleintjes?

Nu minder vaak dan vroeger, simpelweg omdat ze al heel lang – laat ik het afkloppen – niet meer in bed hebben geplast. In de zindelijkheidsfase verschoon je nu eenmaal vaker. In de babytijd ook, mijn jongste was een spugertje. Nu verschoon ik hun bedjes net zo vaak als ons eigen bed, ongeveer eens per 2 weken. En wanneer nodig vaker, bij ziektes, bloedneuzen en dat soort ongein.

Hoe vaak maak je de oren schoon?

Tjee wat een vraag. In de babytijd deed ik dat zo af en toe wel, mijn oudste had weleens een prutoortje. En net als ik heeft mijn jongste weleens een loopoor gehad… zoooo zielig, zo pijnlijk ook: een doorgebroken oorontsteking waar het bloed en pus maar uit blijft lopen. En stinken dat het doet! Op die momenten blijf je theedoeken wisselen en met tissues in de weer. In principe zijn dit gelukkig uitzonderingen. De oortjes wassen we onder de douche en ik zorg ervoor dat ze goed afgedroogd worden.

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Mijn man deed dat ook net als ongelukjes wegboenen, maar ik was vaker thuis bij de kinderen en dus hoofd billenpoets. Biotex is a bliss. Je zou zeggen dat het op deze leeftijd niet meer nodig is, maar vlak voor mijn poepgate blog speelde zich nog een Jufmaike waardig verhaaltje af:

bah!
mam ziet poep
poep op de muur
hoe kan dat?
groot zus weet het niet
klein zus weet het niet
toch is er poep
op de muur
jakkes
dat hoort niet

mam ruimt het op
het is vies!

Wie staat er ’s nachts op als een van je kinderen wakker wordt?

Meestal was ik dat. Tegenwoordig staan de kinderen zelf op en kruipen ze bij ons. Wij zijn te moe om dat te merken en worden dan in de ochtend brak wakker.

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Ik ging altijd alleen met de meisjes naar het CB. Daarna deed ik uiteraard wel even een belletje met de update.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit willen?

Ik. Gelukkig kennen we hele leuke oppassen.

Als je moest kiezen, wat vond je dan het aller, aller ergste klusje waar je enorm tegenop keek?

Pas nog gedaan: kots opruimen. Dat stinkt nog penetranter dan poep. Hoewel amandelen laten knippen bij je kind of andere pijnlijke behandelingen bij de dokter of in het ziekenhuis misschien nog wel vervelender zijn. En dan sterk zijn als moeder, want als jij breekt heeft je kind het helemaal niet meer!

Zo. Dat is er uit! En weet je, ik voel me ineens een stuk beter. Vandaag hoefden er geen bedden verschoond, uitwerpselen opgeruimd of nagels geknipt! Tsjakka de bakka!

De tag is ooit bedacht door Charlotte van Aukjeswereld. Mocht je hem over willen nemen, dan weet je dat  😉 . Ik tik op mijn beurt Cassandra van Momambition, Merel van Lotus Writings, Joyce van Mama Kletst en Mirjam van MetMirjam.

Hoe gaan deze dingen bij jullie thuis?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, ik voel me een glitterkanon en probeer met mijn blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, ondernemer en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 12 jaar. Je leest hier over intens genieten van het leven na longcovid, fijne perks, bijzondere ervaringen en de band versterken met je tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Charlotte zegt:

    Leuk dat je hem ook hebt ingevuld! En dat verhaaltje haha, leuk gedaan!

  2. MamaPlaneet zegt:

    Dat lucht op he 🙂 Ik mag van geluk spreken dat mijn oudste, al sinds 2,5 jaar zindelijke, dochter nooit een ongelukje in bed heeft gehad. Mijn jongste daarintegen die spuugde heel veel als baby. Ik verschoonde haar soms wel 5 keer op een dag. En ja ik moet het je nageven, kots opruimen is duizend malen erger. Gelukkig hebben we het ergste wel gehad 😉

  3. Mirjam zegt:

    Oh ja kots.. niet te doen ? – bedankt voor de tag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.