Graaien in de olifantenpoep tijdens de Viespeukenweek in Dierenrijk

Jaaaa lekker vies worden! Deze week – nog tot en met zondag 23 juli – is het Viespeukenweek in dierentuin Dierenrijk in Nuenen. Wij waren uitgenodigd om in onze oudste kleren langs te komen en dit zelf te ervaren. Durfden wij wel olifantendrollen te stapelen? Of insecten te eten? 

Het klonk in ieder geval heel erg bijzonder! Mijn dochters hadden er wel zin in. Samen met opa en oma stapten we woensdag in de auto om het zelf te ervaren. Er was hitte voorspeld, dus namen we extra veel water en zonnebrand mee. Van ons vorige bezoek wisten we nog dat deze dierentuin niet al te groot is, zodat we bij een vroeg bezoek ook weer lekker op tijd thuis zouden zijn. Goed vol te houden voor opa’s en oma’s dus.

We begonnen ons bezoek met koffie op het terras, terwijl de kinderen zich vermaakten in de naastgelegen speeltuin. Even bijkomen van de lange autorit! De meisjes konden heerlijk uitrazen nu het nog niet al te warm en zonnig was. In het restaurant zag ik bij het halen van de koffie al een bordje staan van de frikadel met meelwormen die ze speciaal voor deze week op het menu hadden staan…

Leuk tafereeltje bij de otters:

Viespeuken spelletjes

Overal in het park waren spelletjes te vinden, gericht op de Viespeukenweek. De wandeling begon al met het proeven van insecten. Sprinkhanen en meelwormen werden ons aangeboden. Oma was als enige zo dapper om ze beiden te proberen, smaakt naar noten zei ze. Ik heb zelf een sprinkhaan geproefd. Inderdaad best noot-achtig qua smaak, maar ik vond de nasmaak niet zo lekker. Toch zijn insecten de toekomst voor ons menu. Vlees is in de hoeveelheden die we nu eten niet haalbaar op de lange termijn en insecten schijnen de proteïne-vervanger te zijn… We gaan het meemaken, brrrrr. Voor nu griezel ik er toch nog een beetje van.

Dé activiteit waarop mijn dochters zich al weken verheugden was het olifantendrollen stapelen. Ze kregen wegwerphandschoenen aan en mochten aan de slag. Gelukkig waren opa en oma zo lief om hun kleindochters te helpen. We werden zelfs gefilmd door lokale tv-zender 040 tijdens dit vieze spelletje. Oma en mijn oudste vestigden samen een record van 62 centimeter hoog gestapelde olifantenpoep!

Een andere hit – voor mijn jongste viespeukje – was de modderbaan. Kleren uit en gaan! De oudste zag het niet zo zitten, maar de jongste vond het geweldig. Lekker onder de derrie heen en weer spetteren. Aan het einde van de modderbaan stond een medewerker met een tuinslang om de kinderen weer schoon te spuiten. Een handdoek had ik helaas niet bij me, maar gelukkig had oma een theedoek mee. Die kwam goed van pas, net als de droge onderbroek die ik wel in de tas had zitten. Wát een ervaring weer!

Verder konden kinderen nog letters zoeken in de modder, ver spugen, sprayen als een stinkdier, raden welke darmen bij welk dier horen, raden welke poep van welk dier is en ik vergeet vast nog het een en ander op te noemen. Het was in ieder geval heel erg leuk gedaan!

Wel was het loeiheet deze dag. Mijn oudste liep op een bepaald moment helemaal rood aan, dus we hebben haar polsen en nek gekoeld bij de toiletten. Even flink wat koud water! En verplicht rustig aan doen voor de dames. Dat vonden ze wel jammer, want ze hadden heel graag langer in de leuke speeltuinen gespeeld. Met hun bijna 5 en 6 jaar zijn mijn dochters precies dé doelgroep waarvoor Dierenrijk deze Viespeukenweek organiseert. Tieners heb ik niet gezien, Dierenrijk is heel erg leuk voor gezinnen met jonge kinderen. Zeker voor mensen uit de buurt, die allemaal een abonnement hebben. Dit heb je er namelijk met 2 bezoeken al uit en alleen de speeltuin is al geweldig. Een los kaartje kost 19 euro.

viespeukenweek dierenrijk

Vanwege de hitte én het naderende onweer zijn we op tijd weer richting huis gereden. In totaal zijn we toch zo’n 4 uur zoet geweest in de dierentuin! Onderweg vielen beide meisjes in slaap. Het was een leuke dag vol bijzondere ervaringen. Dankjewel opa en oma voor de gezelligheid!

Wil jij ook lekker vies worden? Check de website van Dierenrijk. Zoals je op mijn foto’s ziet, zijn er momenteel heeeeeel veel jonge dieren. Superleuk!

Ben jij al eens in deze dierentuin geweest?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wat leuk die viespeukweken. Jammer dat de dierentuin voor ons zover weg is.

  2. Nee, en ik kende hem ook helemaal niet. Maar als ik het zo lees is het zeker een bezoekje waard. Je kinderen hebben zich goed vermaakt zo te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.