Mamachallenge 9: dagje Dierenrijk

Op het vakantiewensen- en inspiratielijstje stond onder meer een bezoek aan de dierentuin. Toen mijn kleuter op schoolreis ging naar Blijdorp, bezocht ik met de peuter Avifauna. Maar dat is echt een vogelpark. Deze week ontving ik een uitnodiging om als blogger gratis het Sesamstraat evenement in Dierenrijk mee te maken, helemaal leuk: een dierentuin waar mijn dochters en Polderoma nog niet eerder zijn geweest. Wij maakten dus weer een uitstapje voor de mamachallenge, dit keer met oma, en genoten van het zonnetje in Nuenen.

DSC_0149

Oma en Poldermama vertelden het de meiden op peuterlief haar verjaardag, luid gejuich weerklonk: de dierentuin! Jippie! Zondag vertrokken we vol goede zin, want na de storm van zaterdag scheen nu het zonnetje. Na een rit van 1,5 uur arriveerden we bij Dierenrijk. Het is geen grote dierentuin en de parkeerplaats is dus ook niet heel massaal. We konden op de achterste rij tot bijna vooraan doorrijden en hoefden maar een klein stukje te lopen tot de ingang. Parkeren kost 6 euro. Op de vlaggen zagen de meiden al welke dieren er te zien zouden zijn. Direct bij de ingang konden we al ara’s en stokstaartjes bewonderen.

DSC_0175

Ik was zoals ik eerder schreef meer dan 10 jaar geleden eens in deze dierentuin geweest en wist er niet veel meer vanaf, behalve de ijsberen. Na dit bezoek kan ik zeggen dat het echt een aanrader is! Alles is zo neergezet dat kinderen vanuit de wandelwagen of lopend ook goed naar de dieren kunnen kijken. Je kunt om bijna alle hokken heenlopen, zodat ook verstopte dieren te spotten zijn. Dierenrijk is erg schoon en netjes, ook qua beplanting. Er zijn langs de wandelroute die wij liepen veel zitplekjes en speeltoestellen. Verder heeft Dierenrijk enkele grotere speeltuinen die heel erg leuk zijn én pal naast de terrassen liggen.

DSC_0159

Ik kan me goed voorstellen dat mensen uit Eindhoven en omgeving een abonnement nemen op Dierenrijk, na je eerste bezoek hoef je slechts 24,50 euro bij te betalen. Een schijntje in vergelijking met andere dierentuinabonnementen. Je hebt dit bedrag er zo uit en krijgt op al je aankopen (snacks, souvenirs, parkeren) korting. Al ga je alleen maar even voor de speeltuin 🙂

DSC_0185

De dierentuin zelf was vrij rustig, we konden alle dieren op ons gemak bekijken en goed doorlopen. De olifanten- en zeehondenshows hebben we niet bekeken. Alleen al wandelen en spelen was mooi genoeg voor mijn dames. Zoals je op de foto’s ziet zijn de hokken erg mooi opgezet met veel glas en zijn er tal van gebieden waar je tussen de dieren door loopt. Je komt dus erg dichtbij, prachtig! Wat ik zelf prettig vond was de goede afsluiting van de vele vuilnisbakken in het park, er zaten veel wespen omheen maar bij open vuilnisbakken zou je er meer last van hebben.

stokstaartjes

Waar het wel heeeeeeel erg druk was, waren de speeltuinen en terrassen. Vooral toen de Sesamstraat figuren langskwamen. Het was echt dringen geblazen en sommige volwassenen vonden zichzelf duidelijk belangrijker dan de kleine kindjes die hun idolen graag een handje wilden geven. Mijn meiden hebben gelukkig diverse figuren kunnen knuffelen en een handje geven. Foto’s maken was lastiger, als ik een smartphone had gehad was dit waarschijnlijk makkelijker geweest. Toch hebben we er een paar plaatjes geschoten, al zijn ze niet heel mooi geworden. Toen was het de hoogste tijd om naar huis te gaan. We waren van half 12 tot 3 uur in het park, peuterlief viel al binnen een minuut in slaap toen we wegreden. Thuis bleek het bijna de hele dag geregend te hebben, terwijl in Nuenen de zon scheen. Wat hebben we genoten van deze fijne dag! Echt een mooie dierentuin dat Dierenrijk.

Het was gigadruk bij de Sesamstraat figuren, onze foto's zijn dan ook niet echt goed gelukt. Hier peuterlief met haar held Pino.
Het was gigadruk bij de Sesamstraat figuren, onze foto’s zijn dan ook niet echt goed gelukt. Hier peuterlief met haar held Pino.
Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Wij vonden het echt ook zo leuk!! Jammer jullie gemist te hebben.

  2. Patricia zegt:

    Ik vind het tot nu toe de mooiste dierentuin voor onze kleine meid. En voor ons maar 20 minuten rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.