Ik schrik van Food Inc.

Heb jij al gehoord van de documentaire Food Inc? Hij staat op Netflix en volgens mijn man was dit een must see voor ons beiden. Om ons bewuster te worden van waar ons eten vandaan komt. Nu is deze documentaire gelukkig helemaal Amerikaans en weet ik dat het er in Nederland anders aan toe gaat, maar toch. Schokkend vond ik het zeker!

food inc

Deze documentaire laat zien wat voor nare gevolgen politieke spelletjes kunnen hebben. Helemaal wanneer deze gesponsord worden door bedrijven die niet het beste voor hebben met hun klanten. Zo vertelt onder andere een moeder haar verhaal. Van hoe ze haar gezonde peuter een hamburger liet eten en een week later geen kind meer had. Voedselvergiftiging. En ondanks bewijzen, haalde het foute bedrijf de giftige producten pas na iets van een maand uit de schappen. Onze Nederlandse Voedsel- en Waren-Autoriteit is helemaal zo gek nog niet.

fragment food inc

Verder zie je ook hoe de boeren daar onder druk worden gezet. Dankzij vieze spelletjes kunnen zij het nog nauwelijks rooien. De Nederlandse koe die gras eet in het weiland, staat in schril contrast tot de kilometersgrote stront- en blubbervelden vol vleeskoeien die maïsproducten moeten eten waar hun maag helemaal niet gegen kan. Nou ja, dat en nog veel meer… Daarover doet deze docu een boekje open. Kijk, gruwel en huiver zelf. Ondanks dat het duur is, moet ik nu toch van mezelf vaker iets kopen met het label ‘biologisch’.

Kijk jij weleens documentaires op Netflix? Welke MOET ik zien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.