Ik schrik van Food Inc.

Heb jij al gehoord van de documentaire Food Inc? Hij staat op Netflix en volgens mijn man was dit een must see voor ons beiden. Om ons bewuster te worden van waar ons eten vandaan komt. Nu is deze documentaire gelukkig helemaal Amerikaans en weet ik dat het er in Nederland anders aan toe gaat, maar toch. Schokkend vond ik het zeker!

food inc

Deze documentaire laat zien wat voor nare gevolgen politieke spelletjes kunnen hebben. Helemaal wanneer deze gesponsord worden door bedrijven die niet het beste voor hebben met hun klanten. Zo vertelt onder andere een moeder haar verhaal. Van hoe ze haar gezonde peuter een hamburger liet eten en een week later geen kind meer had. Voedselvergiftiging. En ondanks bewijzen, haalde het foute bedrijf de giftige producten pas na iets van een maand uit de schappen. Onze Nederlandse Voedsel- en Waren-Autoriteit is helemaal zo gek nog niet.

fragment food inc

Verder zie je ook hoe de boeren daar onder druk worden gezet. Dankzij vieze spelletjes kunnen zij het nog nauwelijks rooien. De Nederlandse koe die gras eet in het weiland, staat in schril contrast tot de kilometersgrote stront- en blubbervelden vol vleeskoeien die maïsproducten moeten eten waar hun maag helemaal niet gegen kan. Nou ja, dat en nog veel meer… Daarover doet deze docu een boekje open. Kijk, gruwel en huiver zelf. Ondanks dat het duur is, moet ik nu toch van mezelf vaker iets kopen met het label ‘biologisch’.

Kijk jij weleens documentaires op Netflix? Welke MOET ik zien?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.