Snacktag: mijn guilty pleasures

Wie is er dol op bitterballen en lekkere taartjes? Merel van Lotus Writings wist het wel te brengen met haar nieuwe ‘snack tag’. Ik ben gek op snacks! Zowel uit de frituur als zoet. Poffertjes, pizza zonder kaas, chips of wraps met guacamole: kom maar door! Aangezien ze mij ook tikte, lezen jullie vandaag de antwoorden op deze snack vragenlijst. Ben eigenlijk ook wel benieuwd wat jullie favoriete snack is, laat je het weten in de comments?

Deze snacktag is dus niet bedoeld voor de fitgirls onder ons, maar voor vrouwen zoals ik die enorm kunnen genieten van af en toe of – laat ik eerlijk zijn – regelmatig een ongezonde hap. Dat betekent wel oppassen geblazen omdat ik de sportschool tijdelijk even heb stopgezet, ik duik regelmatig heel vroeg op de bank voor een avondje tv-hangen nu het even wat minder gaat. Als lichaamsbeweging heb ik rondjes met de slee gelopen met zowel mijn dochters als de boodschappen, maar echt sporten verbrandt natuurlijk meer calorieën. Goed, daar ga ik met deze tag…

Snack tag Q&A

 • Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?
  Uhm… ik moet dus kiezen? McDonalds vind ik fijn, de Chinees kom ik regelmatig, de spareribs en maïskolfjes van Maja zijn niet te versmaden, maar mijn favoriet is toch wel de Kwalitaria. Die is het dichtst bij huis en heeft veel keus. Bovendien maken ze hier ook vaak een gezellig kwebbeltje en daar houd ik van.
 •  Zoete of zoute popcorn?
  Zoete popcorn! In de bioscoop of op de bank. We aten regelmatig magnetronpopcorn van de supermarkt, maar dat schijnt enorm giftig te zijn. Toen ik dat hoorde zijn we er maar mee gestopt…
 • Wat is je favoriete ijsje?
  Koffie-giraffe van de Zoete Inval in Bodegraven. In de zomer rijden wij voor het toetje regelmatig even naar dorp voor wat ijs to go, wat we dan thuis opsmikkelen. Ik kies altijd koffie-giraffe en nog een bolletje met een andere smaak die steeds wisselt.
 • Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt
  De allerlekkerste taart? Tja… was dat een appelkruimelvlaai? Een (door iemand anders) zelfgebakken appeltaart? De applecrumble met vla of warme custard van mijn ex-man? Kersenvlaai? Warme appelbollen van de bakker? Ik weet het echt niet, maar al mijn oud-collega’s weten dat ik nooit een stukje taart weiger. Bij mijn laatste werkgever was er bijna wekelijks taart. Dat is dan weer het ‘voordeel’ van thuiswerken, dat je al die taartjes mist en dus niet zoveel aankomt als met een kantoorbaan.
 • Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?
  Ik heb een hekel aan in de keuken staan. Als ik het zelf moet doen, kies ik dus voor Thuisbezorgd. Als mijn ex-man aanbiedt om een lekker snackje in elkaar te draaien heeft dat echt de voorkeur! Echt een keukenprins, dat ga ik straks heel erg missen in mijn nieuwe huis. Vandaag had ie bijvoorbeeld een overheerlijke curry in elkaar gedraaid met flespompoen… jummie!
 • Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?
  Ik loop met een grote boog om alles met kaas heen. Dat is echt het smerigste van het smerigste, vind ik. Definately de M&M’s dus! Een stukje warme grillworst van de slager of een plakje leverworst eet ik trouwens wel, vroeger lustte ik helemaal geen worst maar je smaak veranderd met de jaren. Kaas blijft toch mijn absolute no go.
 • Wat is je favoriete tussendoortje?
  Een stukje fruit, een koekje of een chocolade reepje uit de snoeptrommel van mijn dochters. Ik heb niet echt één favoriet. Als ik toch moet kiezen, wordt het een Milky Way of KitKat.
 • Warme of koude appeltaart?
  Warm! Met vla, jummie! De geur van warme appeltaart alleen al…
 • Wat bestel je het liefst op een terrasje?
  Icetea met een schijfje citroen. Wij doen eigenlijk alleen terrasjes als er ook meteen gegeten wordt. Meestal ga ik vrij standaard voor de broodjes kroket.
 • Welke snack ligt er naast je patat?
  Dat wisselt. Meestal is het een frikadel speciaal, maar ook een broodje hamburger of een loempia speciaal met pindasaus vind ik heerlijk.
 • Wat is je favoriete chipssmaak?
  Naturel chips en Salt & Vinegar. Vooral naturel chips met een dipsausje zijn mijn guilty pleasure. Ik ben een echt chipsmonster. Niets lekkerder dan met een zak chips – die ik altijd in een bak giet omdat ik het vreselijk vind om uit de zak te graaien – voor de buis hangen.

Nou, ik heb er helemaal trek van gekregen en baal ervan dat ik geen chips in huis heb. Dat koop ik alleen voor het weekend…

Amanda van Kiddowz, Judith van Mommylovespink, Marieska van Love4kidz en Mounira van Mounira’s Mansion, ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden!

Wat is jouw favoriete snack?

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Iris zegt:

  Ik moet het weten: hoe smaakt koffie-giraffe?

  1. Marguerita zegt:

   een vleugje koffie en wat vanillechocola achtige smaak, echt onwijs lekker!

 2. Judith zegt:

  Ik ga hem volgende week doen!! Leuke antwoorden, ik ga ook voor de zoute chips mmm

 3. Merel zegt:

  Leuk om je antwoorden te lezen! Die broodjes kroket bestel ik ook altijd, heerlijk!! En ook ik ben wat dat betreft blij dat wanneer je thuiswerkt, je in elk geval geen taart aan de lopende band voorgeschoteld krijgt haha. Maar een loempia speciaal met pindasaus ken ik helemaal niet. Moet je me toch eens uitleggen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.