Tag: mijn blog jaaroverzicht 2017

Het moet nog Kerst worden, maar deze Jaaroverzicht-tag is zo leuk dat ik hem toch nu maar alvast invul. Bedacht door Joyce van MamaKletst en ik zag hem laatst bij Merel van Lotus Writings voorbij komen. Een mooi vragenlijstje om terug te blikken op blogjaar 2017!

Tags zijn vragenlijstjes die je als blogger in kunt vullen over een bepaald onderwerp. Zo vulde ik zelf pas nog de Snacktag in, ook een leuke om te lezen is de Kinderliedjestag die ik in 2015 heb ingevuld. Mocht je tags leuk vinden om te lezen – tis tenslotte net een soort vriendenboekje wat je invult – klik dan op de categorie ’tag’. Ze komen op mijn blog niet heel vaak voorbij, maar zo af en toe vind ik het wel geinig. En een jaaroverzicht maak je nét even wat makkelijker aan de hand van dit lijstje, dus hier komtie:

 • Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?
  Zonder twijfel de waardevolle vriendschappen dankzij het weekendje weg met 10 mamabloggers. We zijn allemaal ontzettend verschillend en kibbelen af en toe ook best eens, maar dat kan ook. Door dit weekendje weg hebben we een bijzondere band gekregen, we delen dagelijks lief en leed met elkaar via de Whatsapp en het is altijd fijn om elkaar weer te zien. Vaak is dat op blogevents, maar we hebben ook al een paar andere meetings gehad zoals de babyshower van Miriam en mijn eigen surprise party.

 

 • Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?
  Ja. Ik heb wat vervelende ervaringen gehad het afgelopen jaar, maar gelukkig voeren de leuke kanten van het bloggen de boventoon. Het blijft ook lastig om een goede afweging te maken wat je wel en niet deelt en hoe je dat dan het beste doet. En soms wilde ik een leuk nieuwtje aan mensen vertellen maar dan hadden ze dat al op mijn blog gelezen, hahaha.

 

 • Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?
  Ik ben een statistiekennerd. Dagelijks bekijk ik wel 20x mijn kijkcijfers via de WordPress app. Groeien wil ik heel erg graag en ik had gehoopt om voor de zomer al op de 10.000 unieke bezoekers te komen. Afgelopen week had ik voor het eerst in Google Analytics een uitdraai over de ‘afgelopen 30 dagen’ die hierboven zat, zo blij mee! En het gaat ook in de WordPress statistieken de goede kant op, tot nu toe zit ik daar voor december al boven de 8k wat betekent dat die 10k zeker in zicht is. Ga ik het toch op de valreep nog halen in 2017! Tis een dingetje inderdaad die cijfers. Toch wil ik niet zozeer voor Google schrijven, maar vooral voor de groeiende groep vaste lezers die van mijn schrijfstijl houden en trouw mijn weekoverzichten bekijken. Daar ben ik dit jaar mee gestart en dat vind ik voor mezelf ook een fijne rubriek.

 

 • Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?
  Dit jaar voelde ik me op verschillende momenten echt vereerd dat ik gevraagd werd voor bepaalde samenwerkingen. Dat waren dan vooral die dingen waarvoor men heel selectief was geweest en specifiek voor mij had gekozen. Dit voelde heel speciaal! De vakanties in de Belgische Ardennen en in Dormio Maastricht bijvoorbeeld, maar ook het kinderpartijtje bij de Brick King. Mijn oudste wordt in maart 7 jaar en ik hoop dat ik ook voor haar een gesponsord feestje kan regelen, maar als het niet lukt zoek ik zelf iets want het beviel me heel erg goed om het niet zelf te hoeven bedenken allemaal.

 

 • Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?
  2018 wordt voor mij sowieso een jaar vol veranderingen en teveel veranderingen tegelijk is een beetje too much voor mij. Qua onderwerpen en invulling wil ik het voorlopig maar een beetje zo houden als nu. Ik probeer ook vaker wat reviewproducten in één artikel te bundelen, dat houdt het wat vlotter en om eerlijk te zijn lezen jullie dat ook liever dan een blog waarin ik 1 product bespreek. Afhankelijk van het soort product dan. Wel hoop ik dat het mij in 2018 gaat lukken om vooruit te werken, gewoon een weekje ofzo zou al lekker zijn. Dat geeft dan net even wat meer rust. En het is fijn om een avondje in bad of voor de buis te kunnen hangen of gewoon eens lekker op tijd naar bed. Ik ben ontzettend moe en kijk enorm uit naar het uitslapen in de kerstvakantie. Nog 2 nachtjes! (Als jullie dit lezen nog 1!)

 

 • Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?
  Uhm… poeh… lastige vraag. Ik lees dagelijks heel veel blogs en pik elke ochtend de titels eruit die mij in mijn Bloglovin mailtje het meeste aanspreken om te lezen. Heel vaak zijn dit de artikelen van Merel van Lotus Writings, ze zet me met haar artikelen aan het denken en bespreekt herkenbare issues, haar Lees Mee rubriek is mijn favoriet. En doordat ik het bij haar las kwam ik ook op deze tag. Verslavend vind ik het verder om elke dinsdag even het winactie overzichtje door te nemen van Mama’s Liefste. Fleur houdt net zo van prijsvragen als ik. Tegenwoordig doe ik nog zelden mee, maar ik lees de rubriek toch elke week. Ik lees graag artikelen over bloggen, dus wanneer er een update is van Blogtrommel bekijk ik die ook. En om een nummer 4 te noemen de interieurupdates (vooral uitbreidingen van haar Rice verzameling) van Beautyspots!

 

 • Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?
  Er was niet één artikel het allerleukst. Bloggen is niet alleen werk, het is ook een verslaving. Als ik klaar ben met alle randzaken en lekker aan het tikken ben krijg ik er vaak vanzelf plezier in. Vooral de onderwerpen waar ik onverwachts veel over te vertellen heb, zijn heerlijk om te schrijven en dan gaat het als vanzelf. Om toch iets te noemen mijn review van Project MC2, een product wat mij in eerste instantie nogal tegenviel, maar toen… dit artikel doet het ook nog eens leuk in Google.

 

 • Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?
  Veel artikelen zijn slecht gelezen. Dat is nu eenmaal zo. Een paar blogs springen eruit wat traffic betreft doordat ze op Facebook worden opgepikt of via Google maar de meesten trekken slechts tientallen lezers en geen honderdtallen. Puzzels kan ik in ieder geval beter opnemen in een combi-artikel want hoe leuk en leerzaam ook, de review van Crocodile Creek is slechts 29x bekeken.

 

 • Welk artikel is het best gelezen in 2017?
  Ook daarvoor pak ik de statistieken erbij. Met stip op 1 staat mijn Detox ervaring met Tastea. Deze blijft het goed doen en zorgt dagelijks voor bezoekers, hij is bijna 9.000x bekeken. Het is ook wel een uitvinding he, om je lijf gezonder te krijgen door alleen een beetje thee te leuten  😎 . Lekkere thee ook!

 

 • Wat zou je nog willen leren?
  Ik zou nog wat beter willen weten hoe ik met mijn content scoor in Google, want nu Facebook het algoritme steeds strenger maakt, moet ik het meer van die bezoekers hebben. Fans krijgen mijn updates steeds minder te zien. Het aanbod is natuurlijk ook enorm, er zijn zoveel leuke blogs om te lezen. En echte clickbait titels of onderwerpen gebruik ik ook niet. Verder wil ik beter worden in time management en mijn werk organiseren, in mijn persoonlijke styling (waar ik dit jaar veel tips voor heb gekregen) en in interieur styling. Ook wil ik mezelf het komende jaar bijspijkeren in technische kennis: van Wifi met VPN tot hoe verhoog ik mijn Trustflow en Moz rank.

 

 • Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?
  Linda van Mamaliefde, Merel van Lotus Writings, Charlotte van Lovely Charlotte, Miriam van MeervanMir, Lisette van Lisette Schrijft, Fleur van Mama’s Liefste. Die in ieder geval, daar kan ik op bouwen en mee lachen. Onder de blog over mijn surprise party las ik hoe bijzonder het is als je zulke vriendinnen hebt en lieve lezers zo’n grote vriendinnenclub had ik dus ook nooit tot nu in 2017 en wat voelt het fijn! En nee, ze zeggen mij echt niet altijd wat ik wil horen. Ze zijn gewoon eerlijk en ik weet dat ze het goed bedoelen.
  Verder lijkt het me heerlijk om lekker bij te praten met Esmée van Website4Mama, Joyce van Mamsatwork, Amanda van Kiddowz, Saskia van Saskia’s Wereld, Martine van Supermoms, Marieska van Love4Kidz, Nathalie van Volgmama, … ok de lijst gaat eindeloos door… ik heb door het bloggen zoveel leuke meiden leren kennen! Daarom zijn de blogevents vaak een feestje.

 

 • Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?
  Ja dus. Het heeft me veel gebracht. Het is bijzonder stressvol vanwege al het werk eromheen: de techniek van je site, contacten met opdrachtgevers, prijswinnaars loten en winacties afhandelen, fotograferen, zoeken van de leukste onderwerpen om over te schrijven en tijd vinden om door te werken. Maar vaak voelt het gewoon lekker als ik in een flow zit en lekker door kan tikken. Of als ik ineens een stijging in mijn bezoekcijfers zie. Wanneer er leuke reacties op artikelen komen. Of wanneer ik met andere bloggers over bloggen klets. Als ik iets bijzonders mee mag maken vanwege al het werk dat ik al in dit blog heb gestoken. Ik juich nog steeds van binnen wanneer er een gaaf aanbod in mijn mailbox zit, zoals vandaag dat ik iets leuks mag uitzoeken in een woonwebshop. Of wanneer de postbode langskomt met een verwacht of onverwacht pakketje. De druk om te presteren die ik mijzelf opleg is hoog, maar ik haal er ontzettend veel energie uit! Daarbij biedt het me ook nog eens de vrijheid om mijn eigen tijd in te delen, wat lastig is als ik allerlei afspraken met de kinderen heb maar tegelijkertijd zoveel meer rust geeft dan mijn loondienstbanen waar ik die vrijheid niet had. Ik werk dus 7 dagen per week – de ene dag meer dan de andere dag – maar naast werk is het een passie die ervoor zorgt dat ik mij op allerlei gebieden ontwikkel of ontplooi. Hoe je dat wilt noemen. Bloggen maakt mij zeker gelukkig.

 

 • Je belangrijkste doel voor 2018?
  Groei is altijd een mooi doel, maar ik hoop gezien de hectische tijden waar ik in verkeer mijn cijfers gewoon een paar maanden stabiel op die magische 10k te houden. Dat zou al heel goed zijn. Mijn bedrijf wil ik graag goed op de kaart zetten richting opdrachtgevers die in 2017 hun eerste try outs deden en daardoor veel opdrachten voor andere bloggers binnenhalen. Verder wil ik het Rebo Bloggerevent gaan opzetten, knallen met de 2e editie van Blogger by Nature en veel verslagen schrijven over het losgaan op de inrichting van mijn nieuwe huisje (en ik hoop dat dit er snel gaat komen). Dat laatste wordt nog lastig want klussen en verven en met je vieze vingers een stukje typen is dan weer geen strak plan.  😆 Tijdig, geïnspireerd en bevlogen voldoen aan mijn blogverplichtingen, vind ik ook een mooi doel. Dat heeft namelijk invloed op waar ik het voor doe: ook in 2018 wil ik jullie – mijn lezers – laten lachen, op ideeën brengen en de leukste nieuwtjes bieden. Ik ben er voor de entertainment, gezelligheid en als het even kan positiviteit.

Zelf de tag invullen?

Hier de complete vragenlijst voor iedereen die hem wil overnemen om makkelijk te kopiëren. Ik tik dan ook niemand, maar zo kun je uit de voeten. Link wel even naar de bedenkster (zie linkje eerste alinea)  😉 .

 • Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?
 • Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?
 • Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?
 • Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?
 • Wat zou je in 2017 helemaal anders willen doen?
 • Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?
 • Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?
 • Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?
 • Welk artikel is het best gelezen in 2017?
 • Wat zou je nog willen leren?
 • Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?
 • Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?
 • Je belangrijkste doel voor 2018?

Wat was de meest bijzondere gebeurtenis voor jou in 2017?

Uitgelichte afbeelding gemaakt met Shutterstock

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Fleur zegt:

  Leuke TAG! Ik ga hem zeker overnemen en mijn blog jaar mee afsluiten! Dankjewel voor alle gezellige blog-momenten in 2017 en we maken er in 2018 ook weer een mooi blog-jaar van! XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.