Goed voor de geografische kennis: Crocodile Creek wereldpuzzel

Wil je je kinderen nog een klein beetje uitdagen in de zomervakantie, dan ben je vast op zoek  naar educatief speelgoed dat leuk blijft. Crocodile Creek staat bekend om haar traditionele producten in een hip jasje en heeft een groot assortiment aan mooie legpuzzels. Aangezien alles van dit Amerikaanse merk wordt ontworpen door kunstenaars, bieden ze verrassend mooie producten. Wij ontvingen van importeur Bertoy de puzzel ‘Discover the World’ met in de doos niet alleen 100 puzzelstukjes, maar ook dierspeelstukken én een informatieboekje met de namen van deze dieren.

crocodile creek discover the worldDe puzzel is gericht op kinderen vanaf 5 jaar. Dat hij is ontworpen door kunstenaars zie je er direct aan af, de kwaliteit van de puzzelstukken zelf is goed maar de tekening van de wereld met daarop de dieren en landschappen vinden wij heel erg mooi. De dieren maken de puzzel toegankelijk voor de kinderen en hij nodigt daardoor uit om mee aan de slag te gaan.

Het zijn misschien ‘maar’ 100 stukjes, de puzzel meet als hij af is 91 bij 70 centimeter. Het is dus een puzzel van formaat! Daardoor was het goed te doen om met z’n allen te puzzelen. Mijn dochters van 4 en toen nog 5 jaar, vonden het erg gezellig dat mama meedeed.

Wat leren je kinderen van deze puzzel?

Zoals je in dit filmpje ziet, leren ze dus niet alleen over de werelddelen en oceanen. In het bijgeleverde boekje staan de namen van alle bijzondere dieren die op de puzzel staan afgebeeld. De kleur geeft aan in welk werelddeel ze thuishoren. Van 20 dieren zijn ook kartonnen speelfiguren beschikbaar. Alle dieren zijn ook langs de rand van de puzzel afgebeeld en zoals je ziet in het filmpje, kan mijn 4-jarige dochter tijdens de eerste keer puzzelen al een flinke rij dieren opnoemen!

Ik heb later met het boekje erbij ook een spelletje met ze gedaan. Dan noemde ik een dier en mochten ze om de beurt op de landkaart zoeken welk plaatje daarbij hoorde. Best lastig, want ook mama wist niet alle dieren… Zo leerden ze meteen de ligging van verschillende werelddelen én het herkennen van soms bijzondere diersoorten.

Met de losse speelstukken kun je ook dit soort zoekspelletjes doen óf natuurlijk gewoon lekker spelen  😆 .

Wat vinden wij van dit Crocodile Creek product?

Heel erg leuk! Dat hoor je mijn dochters al zeggen in het filmpje, maar ik vind het genieten als je ze zo leuk samen bezig ziet terwijl ze er nog wat van opsteken ook. Bovendien is het een puzzel met een beetje extra! Je kunt er meer mee dan alleen puzzelen en dat maakt het juist zo leuk, al vind ik persoonlijk de afbeelding ook prachtig. Kinderen die zijn uitgekeken op het gewone puzzelen, krijg je hiermee weer enthousiast om een puzzel te maken. Overigens moet je er wel opbergruimte voor hebben, want hij zit in een flinke doos!

Kijk voor verkoopadressen op de website van Bertoy. Hier een selectie van leuke Crocodile Creek producten waaronder deze wereldpuzzel gevonden bij Bol.com.

Wordt er bij jullie thuis nog weleens gepuzzeld?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. Fleur zegt:

    Als kind kon ik ook uren puzzelen. Mijn dochters vinden het nu ook erg leuk om te doen

  2. Roelina zegt:

    Wauw, wat een gave puzzel. Ik ben echt fan van de puzzels van crocodile creek. Deze wereldkaart staat nu ook op mijn verlanglijstje

  3. Joyce zegt:

    Wat een leuke manier om de wereld te leren kennen. Wij puzzelen ook wel eens, maar nog kleine puzzels van Kikker en Brandweerman Sam 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.