Korting! Puzzelen en ontsnappen in Bridgerton stijl

Zit je in quarantaine of wil je gewoon iets gezelligs ondernemen met vrienden, familie of collega’s die niet in de buurt wonen? Spreek dan met elkaar af voor een online escape game. Wij probeerden de online escape game van Miss Whistledown, helemaal in Bridgerton stijl. Ik mag een leuke kortingscode met mijn lezers delen, waardoor je voor een paar euro per persoon een gezellig gezamenlijk avontuur beleefd. Laptops erbij, videoverbinding aan en speuren maar!

escaperoom bridgerton

Wij mochten deze escape puzzel – gemaakt door Escape Room Egmond – proberen. Ik ben gek op puzzelen en speuren én ik heb Bridgerton met plezier gekeken op Netflix, kan niet wachten tot het volgende seizoen uit is. Het lukte mij echter niet om puzzelgenoten te vinden, daarom werd het een spontane sessie met mijn kinderen, mijn neefjes (zelfde leeftijd als mijn kinderen) op een andere laptop en zo bleek later nog een gezin dat niet had ingebeld wegens verbindingsproblemen. Om de puzzels goed op te kunnen lossen wanneer je met meerdere mensen speelt, is het echter noodzakelijk dat je overlegd. Niet elke speler krijgt hetzelfde te zien. In mijn try out liep dit niet helemaal soepel, al was het wel erg gezellig.

Speel met volwassenen

Mijn belangrijkste tip wanneer je deze escape room wilt aanschaffen: speel het met volwassenen (kinderen kunnen uiteraard wel helpen) die allemaal gefocust zijn én tegelijkertijd inbellen in een videocall zodat je kunt overleggen en starten. De puzzels zijn niet alleen maar zoekplaatjes, dus je hebt echt wel het denkvermogen van een paar volwassenen nodig. Scheelt ook veel tijd ten opzichte van jezelf allenig. Wij waren (omdat ik met een team van kinderen in verschillende huizen speelde) erg lang bezig en ik heb het zonder mede-puzzelaars terwijl ik ziek was afgemaakt. Gelukkig kun je uiteindelijk ook een klein beetje cheaten (wat ik ook gedaan heb) zodat je tot een juiste oplossing komt: met hints of (wanneer je puzzelbuddy’s onbereikbaar zijn) de oplossing. Zo kun je uiteindelijk altijd het eindfilmpje te zien krijgen! Zelf was ik er best veel uren mee zoet (had mijn laptop aan laten staan), het schijnt dat als je met volwassenen aan de slag gaat je in 2 uur wel klaar zou moeten kunnen zijn.

Wat overigens erg leuk is: de makers van deze escape room hebben ook de wandelroute escape room bij Hotel Blooming gemaakt, die is echt heel tof om samen met je kinderen te doen

escape room wandelroute bergen

Films in stijl opgenomen

Je kunt deze online escaperoom ook prima doen als je de serie niet hebt gezien overigens. Miss Whistledown uit de serie is ook niet perse dezelfde als die je hier bij het puzzelen ontdekt. En de boeken – waar de hele Bridgerton serie op is gebaseerd – heb ik zelf niet eens gelezen, dus wie weet werpen die weer een heel ander licht op de zaak. Wel speelt de escaperoom in 1817 en net als in Bridgerton de serie is het zaak voor leden van adellijke families in deze periode om een huwelijkspartner te vinden in de High Society. Jij krijgt opdracht van de queen herself om te achterhalen wie nu precies de roddeltante Miss Whistledown is. Alles is opgenomen met gekostumeerde acteurs op een prachtige paleizerige locatie. Steeds krijg je weer een nieuw stukje van de puzzel te zien, veelal een stukje film waarin diverse aanwijzingen verborgen zijn. Erg mooi gedaan. Ook het uiterlijk van de puzzelsite is in stijl.

Voor de liefhebbers: seizoen 1 kwam uit in 2020, maar in maart 2022 staat de release van seizoen 2 op de planning!

Kortingscode

Heb je een leuke groep volwassenen bij elkaar? In één huishouden of op verschillende plekken? Surf dan snel naar de site van Miss Whistledown via deze link en je krijgt 5 euro korting op de prijs van 19,95 euro! Gezelligheid tijdens je gezamenlijke missie gegarandeerd. Ik hoop dat jullie team snel tot de oplossing komt en vooral dat je een leuke middag of avond beleefd met elkaar.

Zijn jullie ook zo gek op dit soort online speurtochten?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.