Regen? Maak een puzzel in een puzzel voor kinderen van 9 jaar

Koud en regen? Geen probleem, thuis maak je het gezellig aan de eettafel door met z’n allen lekker te puzzelen. Wij kregen van Ravensburger hun nieuwe Escape Puzzle Kids toegestuurd en hebben ouderwets samen aan tafel de 368 stukjes gelegd om het escape raadsel voor kinderen van 9 jaar en ouder op te lossen. De puzzel is niet helemaal gelijk aan het voorbeeld!

ravensburger 9+ escape puzzel

Dat is juist het leuke, een extra puzzel in deze legpuzzel. Bij grotere puzzels haken mijn dochters vaak af, maar nu vonden ze het gezellig om samen en met mama de stukjes in elkaar leggen. De 369 stukjes zijn precies genoeg om het leuk te houden: groot genoeg om er samen wat uurtjes aan te zitten, klein genoeg om het overzicht te bewaren.

ravensburger 9+ escape puzzel

Je begint net als in een echte Escape Room met het lezen van een kort verhaal. Zo weet je wat de opdracht is. Wanneer de puzzel in elkaar zit, zoek je de 6 raadsels. Deze vind je op de plekken waar de afbeelding afwijkt van het voorbeeld. Los de puzzel op en zoek de 6 stukjes die met elkaar de oplossing vormen.

ravensburger 9+ escape puzzel

Kom je er niet uit? Dan zit in de doos gelukkig ook een witte envelop met de oplossing. Via de website www.escape-puzzle-support.com kun je kijken je of je op de goede weg zit en krijg je tips. Ook kun je de QR-Code op de gebruiksaanwijzing inscannen waardoor je met je mobiele telefoon direct op de website terecht komt. Ben je ervan overtuigd dat je de oplossing hebt gevonden? Maak dan de enveloppe open. Hierin vind je het enige juiste antwoord en zo zie je of je het raadsel goed hebt opgelost en het verhaal mag verlaten.

>> Lees ook Review: Flo Fladdermuis van Ravensburger

ravensburger 9+ escape puzzel

In totaal zijn er vijf Escape Puzzle Kids, van een jungle tot een magisch woud en van een museum tot een vakantiepark. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen. Wij kregen het pretpark toegestuurd en dat viel zeer in de smaak bij mijn dochters. Het was echt gezellig om tussen onze andere bezigheden door lekker met elkaar om tafel te zitten en stukjes aan te leggen en te brainstormen over de raadsels en de cijfercodes. Die cijferpuzzels zijn best pittig, maar daardoor ook lekker uitdagend en leuk. Een puzzel plus dus!

Je koopt deze Ravensburger 9+ escape puzzels voor kids onder meer hier bij Bol.com.

>> Lees ook Puzzel in een puzzel: escape legpuzzels

Puzzelen jullie weleens met het hele gezin?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

  1. G. T. zegt:

    Dat klinkt als een leuke en speciale puzzel!
    Wij maken wel eens Wasgij puzzels. Juist leuk om niet precies het voorbeeld na te maken.
    Mijn zoontje van 6 vindt de puzzels van 500 stukjes leuk. Bij 1000 stukjes haakt hij nog snel af (en dat is ook niet erg).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.