Puzzel in een puzzel: escape legpuzzels

Escape Rooms zijn leuk! Net een computerspel of puzzelboekje maar dan speel je het scenario offline uit. Zo was ik pas in Escape Room Zandvoort en kreeg ik van hen een leuke kortingscode voor mijn lezers. Tijdens dit populaire spel word je als groep opgesloten in een ruimte en aan de hand van puzzels en raadsels moet je een uitweg naar buiten zien te vinden. Spellenmerk Ravensburger liet zich hierdoor inspireren en introduceerde onlangs de Escape Puzzle voor iedereen die van legpuzzels én raadsels houdt.

escape room puzzal

Ontsnap uit het plaatje op de puzzel

Wij kregen van Ravensburger zo’n mysterieuze puzzel toegestuurd om te proberen. Om deze Escape Puzzle op te kunnen lossen, zijn we eerst bezig om de puzzel die uit 759 stukjes bestaat in elkaar te zetten. We zijn nogal druk, dus heel hard gaat het niet, maar de puzzel ligt in de woonkamer op de vloer niet in de weg. Elke keer dat de meisjes er zijn een paar stukjes en we komen er vanzelf. Wat geeft het een lekker gevoel als je het juiste stukje hebt gevonden!

escape puzzel ravensburger

We vinden het best een moeilijke puzzel, want het plaatje op de doos is nét even anders dan op de puzzel. Precies op die plekken zitten je aanwijzingen en tips verborgen. Als we de puzzel helemaal in elkaar hebben, kunnen we deze gaan oplossen.

In totaal zijn er acht verschillende Escape Puzzles, van een heksenkeuken tot de sterrenwacht en van een vampierenslot tot een wolvenroedel. Allemaal hebben ze hun eigen spannende verhaal waaruit jij moet ontsnappen! Net als bij de live games in een echte Escape Room, komen intuïtie, logisch nadenken en dingen combineren én een beetje fantasie goed van pas om de raadsels, die verborgen zitten in de afbeelding van de puzzel, op te lossen. Heb je het antwoord van een raadsel gevonden? Dan heb je een puzzelstukje verdiend die je uit de gemaakte puzzel mag pakken. Heb je ze allemaal gevonden, dan ben je wel heel dicht bij je antwoord en jouw ontsnapping.

escape puzzel ravensburger

Wat als ik het niet snap?

Kom je er echt niet uit? Geen probleem, dan scan je de QR-Code op de gebruiksaanwijzing waardoor je direct op de website voor meer hulp en tips terecht komt. Ben je ervan overtuigd dat je de goede oplossing hebt gevonden? Maak dan de enveloppe die in de verpakking zit open. Hierin vind je het juiste antwoord.

escape puzzel ravensburger

Een leuk en vernieuwend legpuzzelconcept vinden wij en voorlopig zijn we er nog wel even mee zoet. De Escape Puzzles van Ravensburger zijn bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar en kosten circa € 15,99.

 

Maken jullie graag puzzels?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.