Samen speuren in Escape Room Zandvoort

Proberen te ontsnappen uit een Escape Room is zo leuk! Misschien een beetje raar voor een blogger, maar ik ben in mijn weekenden ook graag offline. Dingen DOEN in plaats van dingen beleven via een schermpje. Dit weekend reden we met een groepje naar Zandvoort aan Zee om daar als vriendinnenuitje met elkaar puzzels op te lossen in een poging te ontsnappen uit Escape Room Zandvoort.

grand prix escape room

Ik was in deze escape room uitgenodigd om verslag te doen voor mijn blog. Het thema Grand Prix leek mij wel heel erg leuk. Deze kamer is geschikt voor 2 tot 6 personen, maar de eigenaresse adviseerde me dringend om met meer dan 2 personen te komen. Anders zou één van de andere kamers beter te doen zijn. Een pittige uitdaging dus, dat klonk leuk!

escaperoom zandvoort

Het mysterie van de Grand Prix escape room

Dit bericht ontvingen we na de boeking in onze mailbox:

Geweldig dat jullie het team van Stick Speiker komen versterken en de uitdaging aan willen gaan om zijn auto in perfecte staat aan de start te krijgen voor de laatste race van het seizoen! Er zijn echter schokkende ontwikkelingen. De psychopaat heeft toegeslagen en de dreigingen zijn werkelijkheid geworden… De auto van Stick is op onverklaarbare wijze van het circuit verdwenen! Waar is de auto en in welke staat verkeerd ‘ie? Is ‘ie gesaboteerd? Stick Speiker heeft jullie nu heel hard nodig…

Zijn jullie in staat om zijn auto binnen de tijd te vinden, race-klaar te maken en wordt Stick toch nog de nieuwe Wereldkampioen?

Hoe was het?

Vooraf dronken we eerst een kopje koffie. De rit er naartoe had lang geduurd, want op de A4 bleken 2 rijstroken afgesloten… Vanuit de auto hadden we gebeld om te melden dat we later zouden zijn en daar werd heel begripvol op gereageerd. Zo’n escape room wordt ingesteld op een bepaalde tijd en hier deden ze even wat aanpassingen in, zodat we gewoon een uur de tijd zouden hebben. We kregen de nodige instructies: op het scherm in de escape room zouden we eventueel hints kunnen zien, de bediening van de noodknop en welke onderdelen wel of niet meededen aan de puzzels. 

Daarna gingen we de kamer in om het mysterie te ontrafelen. Wie heeft de Formule 1 auto gestolen? Waar is de auto verstopt? En we moesten enkele reparaties uitvoeren aan het voertuig. We gingen fanatiek aan de slag met het oplossen van de puzzels, achterhalen van codes en openen van sloten. Omdat we alle vier een andere invalshoek hadden, konden we elkaar goed aanvullen. Er waren meer dan genoeg puzzels om ons allemaal tegelijk bezig te houden. Als we het even niet meer wisten moesten we erg lachen. Gelukkig kwam er dan vaak een hint. Ik verklap niet wat we precies hebben gedaan en hoe, maar het was ontzettend leuk om echt iets met elkaar te doen. Zonder telefoons. Alles was aangekleed in Grand Prix thema, dus je zit meteen helemaal in het verhaal.

Helaas zijn we niet ontsnapt… de tijd was op voordat we alle puzzels hadden opgelost. Desondanks hebben we er veel plezier in gehad! Voor ons is dit niet iets dat we heel vaak doen en het was gewoon een erg leuke middag. 

grand prix escape room
Na afloop maak je met elkaar een groepsfoto voor een ‘green screen’.

Escape Room Zandvoort ligt vlakbij zee. Na de mislukte ontsnapping zijn we in een strandtent gaan lunchen met uitzicht op een strakblauwe lucht, het mooie water en het strand. Vakantiegevoel hoor!

Kortingscode

Lijkt het jou ook leuk om deze escape room een keer te ervaren? Zeker doen wanneer je in het nabijgelegen Center Parcs Zandvoort op vakantie bent! voor grotere groepen hebben ze ook mysteries in de buitenlucht.

Er zijn 3 thema’s:

 • Grand Prix (2 tot 6 personen)
 • The Boat Trip (2 tot 4 personen)
 • Gold Mine (2 tot 6 personen)

En in de buitenlucht:

 • La Casa de Papel (4 tot 100 personen)
 • From Russia with Love (4 tot 100 personen)

Wil je kinderen vanaf groep 8 laten meedoen? Dan passen ze de puzzels een klein beetje aan, zodat een escape room ook voor deze leeftijdsgroep te doen is.

Speciaal voor mijn lezers heb ik een kortingscode ontvangen. Boek nu met code marstyle en je krijgt 10% korting op een escape room van Escape Room Zandvoort. Boek hier.

Boek jij weleens een escape room als vriendenuitje, familiemoment of voor een originele date met je partner?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Wendy v V zegt:

  Escapen is superleuk. Heb er inmiddels al heel veel gedaan waaronder ook de 3 op deze locatie.
  3 leuke kamers.
  Het blijft leuk. Zelfs als ervaren escaper loop je soms vast.
  Tip om deze locatie te bezoeken, parkeer een dorpje eerder gratis en neem de trein, die komt heel dichtbij de locatie aan.
  Center parcs heeft tegenwoordig ook escaperooms op verschillende parken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.