Getest: Mudpuppy glow in the dark puzzel

Glow in the dark puzzels, wist jij dat ze bestonden? Voor mij en voor mijn dochters was het een nieuw fenomeen. Eerst maak je de puzzel en daarna doe je de lampen uit en de gordijnen dicht! Spannend, maar ja de puzzel licht echt op in het donker. Helaas was dit niet goed op foto vast te leggen, maar het geeft wel weer een hele andere speeldimensie aan puzzelen. Zo vinden grotere kinderen het ook weer leuk om af en toe een puzzel te maken.

mudpuppy puzzelOnze glow in the dark puzzel is van het merk Mudpuppy uit New York. In de Benelux wordt dit merk geïmporteerd door Bertoy, van wie wij hem ontvingen. Mudpuppy gelooft in het maken van een creatieve leefomgeving voor kinderen. Ze combineren in hun activiteit gebaseerde producten altijd een stukje speelpret met iets leerzaams om de verbeelding van kinderen te koesteren en vrij spel aan te moedigen. Veel Mudpuppy artikelen zijn vormgegeven door kunstenaars, van gerecyclede materialen gemaakt en bedrukt met plantaardige inkten.

Wat voor glow in the dark puzzels zijn er en voor wie?

De puzzels van Mudpuppy die oplichten in het donker zijn gericht op kinderen van 5 tot 8 jaar. Ze tellen 100 puzzelstukjes. Deze puzzels bestaan voor 90% uit gerecycled papier. Het merk heeft 6 varianten: dinosaurussen, de ruimte, onder de zee, eenhoorns, het regenwoud en elfjes. Je kunt ze allemaal hier vinden bij webshop PSIkhouvanjou, waar ze 16,95 euro kosten.

puzzelen glow in the dark

Wat vinden wij van dit Mudpuppy product?

Ik vind de afbeeldingen op de puzzels erg mooi, ook weer eens wat anders dat kinderpuzzels een zwarte achtergrond hebben. De doos is vrij dik en wat onhandig met opbergen omdat kinderen niet bepaald zachtzinnig de doos openen en sluiten én omdat ie niet zoals een platte puzzeldoos eenvoudig in de kast past. Wél is de kwaliteit van de puzzel zelf heel mooi. Ik vind de gedachte erachter (kunstenaars een kans geven en produceren met duurzame materialen) aansprekend, maar ook de puzzelstukken zelf kunnen tegen een stootje.

Mijn dochters houden van elfjes en – hoewel ze niet zo veel meer puzzelen als in de peutertijd – hadden ze echt zin om ermee aan de slag te gaan toen ik hem presenteerde want: spannend! Ik had ook verteld dat het echt heel bijzonder was. Dat ze eerst samen de puzzel mochten gaan maken en dat we daarna zouden gaan kijken of het echt werkt, of hij echt licht geeft in het donker. Dat triggerde ze! Het is nét weer even iets anders dan een normale puzzel en die extra dimensie is juist zo leuk voor kinderen van deze leeftijd.

Kortom: leuk bedacht zo’n puzzel die een extra effect heeft in het donker en ook leuk in de praktijk. Mijn dochters vonden het erg interessant om het te proberen.

Wist jij dat er glow in the dark puzzels bestaan? En ken je het merk Mudpuppy?

Reacties

 1. Serafina zegt:

  Ziet r tof uit, ook voor m’n Kids.. Xxx ik hoop dat je dochterje er veel plezier aan had.. Xx

 2. cassandra zegt:

  Wat een mooie puzzel!

 3. Wat leuk! Lekker in de slaapkamer puzzelen en ’s avonds in het donker naar kijken.

 4. Marsha zegt:

  Ik vind hem er heel leuk uitzien! 🙂

 5. Anne zegt:

  Wat leuk! Mijn dochter is helemaal weg van alles wat glow in the dark is. Puzzelen vindt ze dan wel een drama, maar misschien daagt dit haar uit!?!?

 6. Jamey zegt:

  Wat een leuke puzzel!

 7. Diana zegt:

  Wat leuk dit – heb ik weer iets om binnenkort cadeau te geven. Gaan ze echt leuk vinden!

 8. Fleur zegt:

  Spannend, puzzelen in het donker! Ik denk dat mijn dochters dat ook wel erg leuk zouden vinden

 9. Jolien zegt:

  Oh leuk! Puzzelen deed ik vroeger ook graag. Eventjes toch, dan was ik het beu. Haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.