Kids meer zen dankzij “Het geheim van het Elfje”

Soms gebeurt er iets heel bijzonders. Dan ontmoet je iemand die vertelt dat ze net een kinderboek heeft uitgebracht om de drukke kinderen van nu wat meer ‘zen’ te laten zijn. Een boek dat kinderen handvatten geeft, waardoor ze minder last hebben van faalangst en dat ze de durf kan geven om hun dromen waar te maken. Terwijl Matthja Sterk hierover vertelde, herinnerde ik me dat er hierover een persbericht in mijn mailbox zat!

Met een uitnodiging voor de boekpresentatie. Na het reviewen van andere mindfullness producten voor kinderen vond ik dat zeker interessant, maar ik kon niet op de genoemde datum en had er daarom niet op gereageerd. Nu hoorde ik dat diezelfde boekpresentatie op een andere dag in onze gezamenlijke woonplaats Bodegraven zou plaatsvinden, in het nieuwe restaurant De Munt. Ik was hier welkom, samen met mijn kinderen, yay!

Hoe was de boekpresentatie?

Bij binnenkomst werden we persoonlijk ontvangen door Matthja en werden mijn dochters direct attent gemaakt op de kleurtafel. Hier lagen allemaal kleurplaten klaar, ontworpen door Matthja. Je kon je fantasie elfje tekenen en wat je later zou willen worden. Mijn dochters spotten de lege waslijn waar die kleurplaten later aangehangen zouden worden en gingen ijverig aan de slag. Steeds als er een tekening klaar was, gingen ze hem even brengen. De kinderen van beide schrijfsters bemanden het verkoopstandje met boeken en kaarten.

Tijdens de presentatie hadden deze kinderen ook een belangrijke rol. Er werd er voorgelezen, piano gespeeld en we kregen allemaal een kaartje met een vraag om over na te denken. Leuk om te horen hoe het boek er gekomen is en wat de initiatiefnemers ermee willen bereiken: kinderen (en ouders) die beter in hun vel zitten.

Idee achter ‘Het geheim van het Elfje’

Druk van buitenaf, druk van binnen. Er wordt veel van kinderen gevraagd en niet altijd weet iedereen daarmee om te gaan. Logisch, want niemand heeft een gebruiksaanwijzing gekregen. Veel moeders vragen zich weleens af: ‘Wat kan ik doen? Ze zijn op zoek naar handvatten om goed om te kunnen gaan met een kind dat onrustig is, bang is om te falen of zijn of haar ei niet kwijt kan. ‘Het geheim van het Elfje’ biedt de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan.

Barbara Kerstens heeft ‘Het geheim van het Elfje’ geschreven. Haar eerste kinderboek is ‘Vlindertaal’. Matthja Sterk heeft de vormgeving gedaan van beide boekjes en samen vormen zij nu ‘Kers & Sterk’. ‘Het geheim van het Elfje’ is bedoeld voor kinderen van 5-12 jaar en hun ouders die op zoek zijn naar hun eigen vorm. Een leuke manier om met je kind aan de slag te gaan. Het resultaat? Meer balans en ruimte om samen te genieten.

Wat vonden wij van dit kinderboek?

Elvy het elfje neemt ons tijdens het voorlezen mee in haar sprookjeswereld. Ze vertelt over haar eigen problemen en hoe elfjes dingen oplossen. Mijn dochters zijn gék op elfjes, dus deze hoofdpersoon spreekt erg aan. Het is een boek waarvan je tot rust komt, daarom heb ik ervoor gekozen om dit voor het slapen gaan voor te lezen. Dan waren de meisjes helemaal relaxt als ze hun bedje in stapten. Er staan allerlei ontspanningsoefeningen in, die je spelenderwijs tijdens het voorlezen door je kinderen kunt laten doen. Ook worden er door Elvy vragen gesteld, waarop ik ze om beurten een antwoord liet verzinnen. Het boek is mooi vormgegeven maar er staan niet heel veel plaatjes in, het is voor heel jonge kinderen daarom niet zo handig. Mijn dochters sloten tijdens het luisteren ook vaak hun ogen (staat ook in enkele van de oefeningen uit het boek) om het verhaal voor zich te zien. Vanwege de oefeningen en het mooie verhaal, denk ik dat we dit boek vaker gaan voorlezen op de momenten dat er iets heftigs gebeurt in ons leven. Want ook Elvy heeft verdriet en laat verschillende manieren zien hoe je hiermee om kunt gaan. Het is een waardevol, mooi kinderboek waar je als moeder echt iets mee kunt betekenen voor je kind.

geheim van het elfje

Er zit een handige stoffen bladwijzer in dit kinderboek en het telt ruim 50 pagina’s. Je kunt het bestellen via de website van Kers & Sterk of via Bol.com voor 17,50 euro.

Winactie

Zijn jouw kinderen onrustig? Hebben ze moeite om hun eigenwaarde te herkennen? Zitten ze in een lastige situatie? Doe dan mee aan de winactie. Van Kers & Sterk mag ik 3 lezers blij maken met een exemplaar van ‘Het geheim van het Elfje’. Wil jij dit prachtige kinderboek winnen? Laat hieronder een berichtje achter voor wie je meedoet en je maakt kans.

De 3 winnaars zijn geworden: Wille, Lenny Wibbelink en Ilona van Leeuwen. Van harte gefeliciteerd, ik ga jullie mailen voor je adresgegevens. Hopelijk geeft dit boek ook jullie kinderen het gevoel dat ze er mogen zijn!

Meer lezen over mindfullness voor moeders en kinderen?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Sabrina zegt:

  Wat een leuk boek, ik loot graag mee voor mijn neefje Tommaso.

 2. Shiv Chin zegt:

  Ik loot mee voor mijn zoon.

 3. Ingrid zegt:

  Wij hebben binnenkort iets pijnlijks te vertellen aan ons dochtertje (van 6 jaar jong). Dit boek is dan ook meer dan welkom!

 4. Wille zegt:

  Wat geweldig om dit bijzondere boek te winnen! Heel blij mee!

 5. Elle W zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter van Ze zit soms zo met zichzelf in de knoop dat ze niet weet wat ze ermee aan moet, het enige wat ze dan nog doet is keihard gillen. Daar zijn wij natuurlijk weer niet blij mee en voor ik het weet zitten we in een vicieuze cirkel waar we maar met moeite uitkomen. Ze houdt erg van elven, ik hoop dat dit boek haar wellicht wat rust kan geven

 6. Nancy van Heck zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn zoontje die vaak onrustig is. En ook in een moeilijke tijd leeft en teveel op zijn jonge leeftijd meemaakt.
  Dit zou erg mooi voor hem zijn om hem ermee te troosten en rustig te krijgen.

 7. Sandra van der gun zegt:

  Voor onze dochter Anouk (11) wat zou het fijn zijn als ze rustig kan slapen

 8. Sabrina zegt:

  Wat een leuke winactie, ik loot graag mee voor mijn nichtje!

 9. Lyn zegt:

  Ik doe mee voor mijn nichtjes

 10. Marja ten Pas zegt:

  Voor onze dochter die dit erg leuk gaat vinden en hopelijk helpt het haar wat meer te ontspannen in een spannende tijd

 11. Anita te Gussinklo zegt:

  Ik doe graag mee, leuk voor mijn nichtje.

 12. marloes wognum zegt:

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochtertje.. Het liefste elfje uit mijn leven.. Ze is gek op lezen en gek op elfjes.. perfecte combi dit boek 🙂

 13. Aleesha zegt:

  Ik zou graag willen winnen voor de kinderen op mijn werk.

 14. Nelly zegt:

  Om aan mijn dochter te geven.

 15. Sandra de Liefde zegt:

  Mijn dochter is bijna 5 en heeft in geen zin rust in haar lijf… ik zou dit boek ontzettend graag voor haar winnen!

 16. SophiaG zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochters. Een boek waar ze beide veel aan zullen hebben.

 17. Coby Bot zegt:

  Ik doe mee voor mijn kleindochtertje

 18. lottie zegt:

  Wauw, wat een mooi boek! Perfect om de dag mee af te sluiten!

 19. Shiv Chin zegt:

  Een heel mooi boe, ik doe mee voor mijn dochter en zoon.

 20. Wille zegt:

  Wat een bijzonder en geweldig boek voor mijn kleindochter die zoveel last heeft gehad van die ziekenhuisopname van haar jongere broertje en alle zorgen van haar ouders.Sindsdien heeft ze iedere nacht nachtmerries en overschreeuwt ze zich! Het is een heel kwetsbaar meisje geworden dat veel aandacht nodig heeft.Wat zou dit boek haar kunnen helpen! Dank je wel

 21. Marian B zegt:

  Lijkt me een mooi en bijzonder boek. Ik denk dat mijn zoontje hier zeker baat bij kan hebben en het leuk zal vinden. Als mijn dochtertje wat ouder is zal ook zij er van kunnen genieten.

 22. lenny wibbelink zegt:

  onze oudste heeft het heel moeilijk sinds haar zusje vorig jaar ziekenhuis in en uit ging. Haar emoties tonen en zich uiten is heel moeilijk. Misschien dat dit boek haar kan helpen

 23. Maaike zegt:

  Wat een prachtige boek is dit, graag win ik het voor ons eigen gezin. Een dochter met behoorlijke onzekerheden, een zoon die nog klein is, het komt hier goed van pas X Liefs

 24. Cheryl zegt:

  Een mooi boek waar ons zoontje hopelijk goed van zal slapen

 25. Nina zegt:

  Wat leuk!! Ik doe heel graag mee voor kleinzoon Jordan waar ik ook oppasoma van ben 🙂

 26. marij brand zegt:

  klinkt ideaal voor mn dochtertje! doe graag mee

 27. Karina zegt:

  Voor mijn kleindochter die zelf als prinses of elfje door het leven wilt gaan.

 28. Sebastian zegt:

  Voor mijn neefje Lev die erg veel van feetjes houdt!

 29. Anouk Nijmeijer zegt:

  Voor mijn zoontje die het heel spannend vindt iets te doen wat hij nog niet exact beheerst. Hij slaat dan helemaal vast. Zou hem graag helpen geen faalangst te ontwikkelen

 30. Rafaella zegt:

  Dit boek als een geweldig boek voor m’n lieve, hooggevoelige meisje. Ze is snel overprikkeld en faalangstig. Ik hoop dat het elfje in het boek haar kan helpen om hier beter mee om te gaan. Ze is dol op elfjes dus dat zit in iedergeval goed 🙂 Ik ga hard duimen!

 31. Claudia zegt:

  Het lijkt me een prachtig boek voor Jill (9) en Jimmy (6). Nog niet zo lang geleden hebben zij hun opa verloren en dit boek kan ze misschien een beetje helpen om dit een plekje te geven .

 32. Linda Raaijmakers zegt:

  Ik doe heel graag mee voor ons nichtje Tess die grote zus wordt 😀

 33. Els Bed zegt:

  Ik heb een hooggevoelig meisje thuis die slapen heel moeilijk vindt door alle prikkels die ze niet kan uitschakelen. Ik zou het boek daarom heel graag willen proberen!

 34. ellen zegt:

  Wat een prachtig boek lijkt dit me! Ik maak graag kans voor mijn dochter die dit wel kan gebruiken en ook dol is op elfjes!
  Ps gefeliciteerd met je 5 jaar mama zijn ?

  Ook leuk om er zelf dan ook een blog over te schrijven trouwens.

  1. Marguerita zegt:

   Haha ik ben al ruim 6 jaar moeder hoor 😉 maar nu 5 jaar moeder van 2 🙂

 35. Stefanie Tevreden zegt:

  Doe graag mee voor mijn zoontje van net 6 jaar. Dat hij leert dat hij er ook mag zijn en dat hij niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Hij houdt erg van lezen en we doen dit elke avond voor t slapen gaan.

 36. Ilona van Leeuwen zegt:

  Klinkt als een heel mooi en fijn boek! Ik denk dat veel kinderen hier binnen mijn werkveld (kind & jeugdpsychologie) baat bij zouden kunnen hebben!

 37. Jolanda zegt:

  Graag zou ik mee willen doen voor mijn zoon. Hij is dan wel al 10 jaar, maar zo onrustig! Toch vind hij boeken lezen heel leuk. En sinds kort leest hij nu ook aan zijn zusje voor. Ik hoop dat het voorlezen van dit boek hem helpt met zelf ook meer rust te vinden. We kunnen er dan samen mee aan de slag. En zijn zusje wordt heel graag voorgelezen, want die heeft engelengeduld, dus dat zouden dan mooi 2 vliegen in een klap zijn! Ik ben benieuwd!

 38. Gera zegt:

  Ik ben benieuwd. Ik ben niet zo enorme fan van elfje maar heb wel een meisje die precies in de doelgroep valt!

 39. Dit klinkt als een uitstekend kinderboek dat kinderen ook nog eens voorbereid op het leven!

 40. Iris zegt:

  Wow, wat een goed moment dat ik dit lees. Mijn man en ik twijfelen nu al een tijdje om hulp in te schakelen voor onze zoon, hij is zooooo onzeker (heeftie van zn moeder). Maar aangezien hij bijna naar school gaat, willen we eerst afwachten hoe hij zich daar ontwikkelt. Hij is nu misschien nog wat te jong voor dit boek, maar het zou in ieder geval fijn voor mij zijn om hem in huis te hebben en als hij er aan toe is, om het boek er bij te kunnen pakken.
  Ik doe graag mee met deze winactie

 41. Wat leuk zo dicht bij huis, en wat een interessant verhaal!

 42. Met twee zonen in huis waarvan eentje faalangstig zou ik dit boek zeker graag eens lezen!! Daarnaast zet ik mij ook in voor stichting Pretletters waar we boekenadviezen geven op de website voor ouders, juffen professionals die lezen met het gehandicapte kind! Dit boek zou ik dus graag hier nog eens onder de aandacht brengen

 43. Anna zegt:

  Ik doe mee voor mijn dochter
  Facebook: An Na

 44. Manon Toemen zegt:

  Klinkt als een prettige boek om met de oudste mee aan de slag te gaan. Vooral fijn om voor mezelf handvatten te hebben om er samen mee aan de slag te gaan!

 45. Judith zegt:

  oeh deze lijkt me heel mooi voor mijn bijna-kleuter! ben er zelf ook erg benieuwd naar, klinkt als een bijzonder boek.

 46. AnnaB zegt:

  dit klinkt als een mooi boek,om na het voorlezen rustig te gaan slapen. Ik lees het graag voor aan mijn zoontje

 47. Kim zegt:

  Ik doe graag mee voor onze dochter Lynn. Ze is gek op elfjes en prinsessen. En een boek die ook nog educatief is bevalt mij wel. Ik ben erg benieuwd.

 48. Wendy Goverde zegt:

  Wat klinkt dit als een leuk en mooi boek, heerlijk om zo rustig de nacht in te gaan! Hopelijk mag ik deze snel voorlezen aan ons moppie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.