GOT BAG: het merk dat oceanen plasticvrij maakt om hun producten te maken

Elk jaar belandt meer dan 12 miljoen ton plastic in onze oceanen. Zonde! GOT BAG oprichter Benjamin Mandos (34) kwam tijdens zeiltochten en vakanties in Zuidoost-Azië steeds meer plastic tegen en maakte zich zorgen over de bedreiging die dit oplevert voor het zeeleven. Hij besluit actie te ondernemen. Onder het motto ‘Create an Impact’ richt hij in 2016 in het Duitse Mainz GOT BAG op en produceert hij zijn eerste rugzakken gemaakt van oceaanplastic. GOT BAG hoopt dat ze ooit zover komen dat er niet genoeg oceaanplastic meer is om hun rugzakken te maken, tot die tijd zie ik een prachtig merk waar ik je graag meer over vertel.

got bag gerecyclede tassen en kleding

Leuk weetje: GOT BAG werkt rechtstreeks samen met vissers in Indonesië die oceaanplastic verzamelen als bijvangst. Daarmee creëert het bedrijf een sociaaleconomische impact in het gebied en helpt het de wereld ten goede te veranderen. Maar goed, belangrijkste les voor iedereen: gooi je rommel in de vuilnisbak!

got bag gerecyclede tassen en kleding

Zelf heb ik een tijd bij een afvalinzamelaar en straatreinigingsbedrijf gewerkt, dus ik zat er nogal dicht op. Voor Afval Verwerking Utrecht heb ik nog een bijdrage geleverd aan hun ‘van afval tot grondstof’ campagne. Het is dus niet nieuw, maar de manier waarop ze het doen zeker wel. Die maakt rechtstreeks impact. Bovendien zijn de producten van GOT BAG van hoge kwaliteit en iets waar je mee gezien wilt worden. Ik heb een aantal producten ontvangen zodat ik je erover kan vertellen.

got bag gerecyclede tassen en kleding

Day Pack en hoodies

Op de Blogboot kreeg ik een pastelgroene DAYPACK mee en voor mijzelf een comfortabele hoodie met de tekst Create an Impact. Voor de rugzak wordt meer dan een kilo plastic afval uit de oceaan gebruikt. De PET wordt vervolgens verwerkt tot een hoogwaardig garen waarmee de stof voor de tassen wordt gemaakt.

got bag gerecyclede tassen en kleding

De waterafstotende coating is PFC-vrij, heel fijn overigens dat je niet bang hoeft te zijn bij een buitje regen. De inhoud van je tas blijft droog. Heel fijn vind ik het tabletvak in de tas, voor een laptop is het net te klein maar je tablet of notitieblok blijft ongekreukt. Er zit een ruim extra vak voor je sleutels of zonnebril voorin. Deze tas kost € 79,- en er is zo’n 2,5 kg afval in verwerkt.

got bag gerecyclede tassen en kleding

De kledinglijn van GOT BAG is gemaakt van milieuvriendelijke ROICA spandex of van 50% katoen en 50% gerecycled katoen. Per ‘Create an Impact’ hoodie is zo’n 5 kilo plastic verwerkt voor de garens. Alle items zijn op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd en zijn recycleerbaar of composteerbaar. Vervoeren doen ze bij voorkeur per boot. Het zit heerlijk en mijn hoodie blijft ook mooi in de was. Draag hem regelmatig, dan kan de verwarming ook wat lager omdat hij lekker warm is. Er zijn 3 kleuren verkrijgbaar en ze zijn natuurlijk unisex dus perfect om te matchen met je partner, deze hoodies hebben een prijs van € 69,-.

got bag gerecyclede tassen en kleding

Ocean lover rugzakjes voor kinderen

Naast de producten voor volwassenen heeft GOT BAG sinds deze zomer een kinderlijn. Deze collectie bestaat uit een mini-versie van de iconische GOT BAG DAYPACKS en uit shirtjes en sweaters met illustratieve patches, prints en opdrukken als ‘Ocean lover’ en ‘Let’s create an impact’. Mijn dochter kreeg de grootste maat trui die er is: maat 140 en hij staat haar geweldig goed. Ze houdt ook van de natuur en dieren en zo’n sweater die dit uitstraalt past dus perfect in haar straatje.

got bag gerecyclede tassen en kleding

Verder ontvingen we een kinderboek (in het Duits, maar is ook in het Engels verkrijgbaar) over Mika die op zoek gaat naar de impact van plastic afval op het leven in de oceaan. Het is een voorleesboek voor jonge kinderen, maar wij hebben het gebruikt als aanvulling op de Duitse lessen in de plusklas. Even de uitspraak laten horen. Mijn Duits is wel wat roestig, maar wel goed om de woorden in de context van een verhaal te leren. Daar hebben ze op vakantie ook nog iets aan! Phantasialand en Europapark zouden ze namelijk graag nog eens bezoeken en die pretparken liggen toch echt in Duitsland.

got bag gerecyclede tassen en kleding

De rugzakken voor kinderen zijn verkrijgbaar in de kleuren rose pearl, blue waters en reef. Wij kregen de speciale reef multi uitvoering met vrolijke patches die het verhaal van de oceaan uit het boek van Mika en GOT BAG’s missie illustreren. Voor elke DAYPACK MINI wordt 1,2 kg plastic uit de oceaan gerecycled. Deze tassen zijn respectievelijk voor de uni kleur € 59,- en de reef multi met patches tas kost € 69,-. De kindershirtjes zijn verkrijgbaar voor € 29,- en de sweaters zoals die van mijn dochter voor € 44,- per stuk. Het kinderboek is € 14,-.

Zoek je nog een bijzonder cadeau waarbij je meteen ook de oceanen wat schoner maakt? Surf dan naar de site van GOT-BAG.com en steun de acties van dit mooie merk.

Had jij al eens van GOT BAG gehoord?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.