Met tassen gemaakt van oceaanplastic en waterharken op de Blogboot

Maandag 27 september hadden we wederom geluk met prachtig weer om heerlijk over de grachten van Amsterdam te varen met de Blogboot. Starboard Boats had heerlijke croissants voor ons geregeld en voer ons dit keer naar de Wallen waar er best wat troep in het water lag. Uiteraard hebben we dit flink opgeruimd tijdens deze speciale World Cleanup Day editie. We kregen hiervoor zelfs applaus vanaf de terrasjes langs de kade!

blogboot amsterdam

Tassen gemaakt van Oceaan plastic

Pieter van PVPR had voor iedereen een mooie tas meegenomen van het Duitse merk GOT BAG. Heb je daar al eens van gehoord? De tassen zijn gemaakt van opgeruimd oceaanplastic, voor elke Day Pack mini wordt 1,2 kilo plastic dat uit de zee is opgevist gerecycled.

got bag
Janneke van Jansstories schiet een fotootje van de kinderlijn van GOT BAG.

De hippe startup heeft sinds kort ook een kinderlijn met schattige ‘ocean lover’ badges er op. Ik heb voor een review niet alleen een kindertas ontvangen, maar ook het (Duitstalige, ik geef het wel een keer mee naar de plusklas haha) kinderboek waarin Mika (gender wordt niet gespecificeerd) op onderzoek uit gaat naar plastic afval en besluit dat er geen plastic meer in de zee terecht mag komen omdat het de dieren schade doet. Ook kun je kleding bestellen, zo heeft mijn dochter een geweldige Oceanlover sweater ontvangen en ik een Create Impact hoodie. Alles duurzaam geproduceerd uiteraard! Op de Blogboot mocht ik voor mijzelf nog een prachtige tas toevoegen aan onze GOT BAG collectie. Deze tassen zijn trouwens ideaal: niet te groot maar wel met een speciaal vakje voor je tablet en waterafstotend.  

blogboot amsterdam

Fijne tuintools van Gardena

Zelf mocht ik (net als vorige keer) de fijne tuintools van Gardena presenteren. Het combi-systeem werkt bijzonder prettig: je draait het gereedschap dat je nodig hebt snel op je steel of weer los. Alle bloggers kregen een stevige vijverhark mee, in het kader van afval opvissen. Je kunt deze overigens prima voor het verzamelen en opscheppen van hoopjes bladeren gebruiken.

blogboot world cleanup day 27 september
Met dank aan Lodi van Lodiblogt voor de leuke foto op haar insta.

Daarnaast liet ik ze de sneeuwschep zien. Zo fijn als je deze los kunt opbergen in je schuur en niet overal stelen hebt staan. Vorig jaar waren de sneeuwscheppen overal uitverkocht toen ze nodig waren, dus ideaal om deze musthave in je schuur te hebben. Verder liet ik de 3-in-1 voegenkrabber zien. Een ideaal ding waar ik zelf ontzettend enthousiast over ben! Deze heb ik al volop gebruikt in mijn achtertuin en ook de voortuin wil ik er netjes mee maken. Iets te laat voor de presentatie, werden deze week ook de bezems bezorgd die je op dit combi-systeem kunt vastzetten. Daarmee kun je het losgewoelde onkruid netjes op een hoopje vegen. Kortom: alles voor een nette winterklare tuin!

blogboot world cleanup day 27 september

Bonbons en lichtjes festival

In de goodiebag zaten ditmaal de heerlijke bonbons van Chocoladebezorgd.nl in alle smaken van de regenboog. Mijn doosje is al leeg, ze zijn zo lekker! En steeds weer een verrassing welke smaak je zult proeven (ik zoek ze er steeds bij op het briefje). Uiteraard is dit duurzaam geproduceerde Belgische chocolade, waarbij de cacaoboeren een nette beloning ontvangen voor hun werk.

blogboot world cleanup day 27 september
Met dank aan Fleur van Mama’s Liefste voor de leuke foto op haar insta.

Verder werden we door Starboard Boats gewezen op het feestelijke Amsterdam Light Festival in december en januari. Vorige edities heeft Starboard zo’n 2000 gasten langs de vrolijke lichtjes mogen varen op hun elektrische boten. Tijdens dit jaarlijkse festival lichten dan allemaal kunstwerken op langs de grachten, een plaatje om te zien.

Met de Blogboot mogen wij hier ook een keer van genieten, maar jij kunt (als je niet blogt) dit natuurlijk prima zelf boeken met vriendinnen, je collega’s of je familie. Super sfeervol uitstapje en Starboard zorgt aan boord voor gastvrije schippers die leuke weetjes kunnen vertellen, verwarmde kussens en drankjes. Een ticket voor het Amsterdam Light Festival boek je dus bij Starboard Boats. Een tocht van 75 minuten is 24,75 voor volwassenen en 15 euro per kind. Aanrader!

blogboot world cleanup day 27 september

Wij hebben deze rondvaart wederom flink wat afval opgevist en in vuilniszakken gestopt. Zonde dat het nodig is. Wel werd ons werk door de Amsterdammers gewaardeerd: we kregen applaus en werden zelfs gefilmd! Tijdens de lockdown was het water een stuk schoner, dus wie er woont is wel zuinig op de stad. Hopelijk houdt iedereen voortaan netjes de grachten en straten schoon, want kom op mensen: afval gooi je netjes in de afvalbak! In welke plaats je ook woont, je houdt het netjes want je bent een fatsoenlijk mens, toch? Petje af voor de Canal Cleanups van Starboard in ieder geval.

blogboot world cleanup day 27 september

Heb jij Amsterdam al eens vanaf de grachten bekeken?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.