Lijstje mooie cadeaus voor een kind van 10 jaar

De feestdagen staan weer voor de deur en jouw kind van 10 jaar speelt steeds minder met ‘gewoon’ speelgoed. Wat ga je met Sinterklaas en Kerstmis op het verlanglijstje zetten? Voor veel ouders een lastig dilemma, daarom help ik je graag met dit lijstje vol mooie cadeaus waar kinderen van deze leeftijd heel blij mee zijn. Geen goedkope meuk, maar echt iets waar ze even mee vooruit kunnen. Zit er iets tussen voor jouw shoppinglist?

cadeau kind 10 jaar

LEGO Home Alone set

home alone lego group
Foto: LEGO Group

Denk je aan kerst, dan denk je aan Home Alone. Hoe vaak hebben we die film al niet gezien? Dit jaar kun je het verhaal zelf naspelen of er je eigen draai aan geven met de LEGO Home Alone set. Hoe tof is dat? Er zijn allerlei leuke kleine miniscènes verwerkt in het bouwwerk. Wel een wat duurder cadeau, maar dan heb je ook wat! Beetje jeugdsentiment voor jou en uren speel- en bouwplezier voor je kinderen. De boeven en hun busje, de aftershave scène in de badkamer met Kevin, de verwarmingsketel, de zipline naar de boomhut in de tuin… Ik weet wat er op mijn… uhm sorry op de verlanglijst van mijn kinderen staat! Niks geen kleine LEGO sets, gewoon voor het hele gezin een mooie grote set waar we iedere kerst opnieuw plezier van kunnen hebben. De adviesprijs ligt rond de 250 euro en je ziet deze ultieme Home Alone tribute van bouwblokjes onder meer bij Bricklord.nl.

Switch game: THE ADDAMS FAMILY MANSION MAYHEM

perspakket addams family

Kinderen van 10 gamen graag, zeker met slecht weer is het fijn als ze aan een wat groter scherm dan hun telefoon verknocht zijn. Een leuke platformgame van Outright Games die kinderen vanaf 7 jaar met tot wel 4 spelers tegelijk kunnen spelen is The Addams Family Mansion Mayhem. Mijn meisjes hebben de film nooit gezien, maar we kregen een mooi perspakket met spookachtig huis toegestuurd dat tot de verbeelding sprak. Het spel ging in de Nintendo Switch, de stoelen werden voor de tv gezet en ze waren direct gek op dit spel. Ze kozen als karakter Wednesday en Pugsley uit en moeten lachen om alle gekke levels in het spel, zoals over de soep springen of over een piano rennen. Je verzamelt muntjes en andere dingen terwijl je door het huis van de Addams Family loopt en tussendoor zitten geinige minigames verstopt. 

Skeelers

skeeleren

De voeten groeien hard in deze levensfase. Grote kans dus dat jouw tiener – net als de mijne – uit de oude skeelers is gegroeid. Buiten in beweging blijven, wil je natuurlijk graag stimuleren. Echt naar een speeltuin gaan ze op een bepaald moment niet meer, maar gezellig skeeleren met een vriend of vriendin is hartstikke leuk en gezond. Skeelers zijn echter vrij prijzig, dus doe ze met de feestdagen cadeau!

Bordspel Bankroet

bankroet bordspel

Een gezelschapsspel kan tussen de cadeaus niet ontbreken. Leuk om met elkaar te spelen, gezellig met iets lekkers erbij. Hier in huis een hit is het bordspel Bankroet, een remake van Mankomanie dat je wellicht nog kent uit je eigen jeugd? Je moet zo snel mogelijk een miljoen euro kwijtraken en daarmee win je het spel. Via grappige opdrachten en minigames ga je met elkaar de strijd aan. Duurt niet zo lang als Monopoly maar wel lekker met geldbriefjes smijten.

  • Lees hier meer reviews van bordspellen die wij voor je hebben getest. Of bezoek op 6 of 7 november het Spellenspektakel in Utrecht, waar je allerlei spellen kunt proberen en natuurlijk aanschaffen.

Adventskalender van Harry Potter

harry potter lego group adventskalender
Foto: LEGO Group

Spannende films beginnen met deze leeftijd een klein beetje gewaardeerd te worden. De H&M heeft niet voor niets een complete Harry Potter kledinglijn! (Ook een leuk cadeautje trouwens: sokken, ondergoed een pyjama…) Mijn meiden zijn weg van alles dat met Harry Potter te maken heeft en naast wat kleine Harry Potter cadeautjes van de Primark zoals een gouden griffel en een telefoonhoesje met glitters, weet ik dat ik ze heel blij maak met LEGO. LEGO heeft verschillende mooie adventskalenders met elke dag een klein cadeautje en dus ook in Harry Potter thema. Bij LEGO prijsvergelijker Bricklord.nl heb ik een stuk of 20 verschillende LEGO adventskalender gespot, waaronder uiteraard verschillende Harry Potter aftelkalenders. De prijs ligt tussen de 25 en 35 euro. Mijn kinderen krijgen allebei een andere. 

Ook leuk voor de 10e verjaardag: LEGO van de nieuwste Minions film!

Wie is het: Pokémon Trainer Guess

pokemon trainer guess
Foto: BOTI

De rage van Pokémonkaartjes duurt nog voort. Sinds de verzameling kaartjes van een populaire vlogger werd gestolen, zijn ook kinderen zich ervan bewust dat Pokémon kaarten veel waard kunnen zijn. Als jouw tiener alle afleveringen van de tekenfilms heeft gezien en druk is met het verzamelen van kaartjes, dan is een nieuwe gimmick een leuk idee: de Pokémon Trainer Guess. Een elektronisch spelletje waarbij je aan de hand van hints moet raden om welke Pokémon het gaat. Een variant op het meer old-school ‘wie is het’ dus. Het is een raadspel waarbij je in totaal 148 verschillende Pokémon kunt raden en er zit een Veldgids bij met alle ins en outs over deze Pokémon poppetjes. Geschikt cadeau voor de fans, zeker als je vindt dat ze al genoeg kaartjes hebben. Is jouw Pokémon een watertype?

Teken je eigen game met Pixicade

pixicade spel ontwerpen
Foto: BOTI

Eén van de Speelgoed van het Jaar winnaars in de categorie 10 en 11 jaar is Pixicade. Een vernieuwend speelconcept dat creativiteit, probleemoplossend vermogen en inzicht stimuleert. Geschikt voor iedereen die ervan droomt zijn eigen computerspel te ontwerpen, want dat is precies wat je doet met Pixicade. Met Pixicade tekenen kinderen allereerst hun eigen game uit op papier. Dit moeten ze doen met specifieke kleuren, want elke kleur staat voor een ander spelelement. Daarna gebruik je de Pixicade-app en maak je een foto van je getekende spel. Nu kun je het spelen of delen met vrienden. Later kun je de game nog toffer maken door hem aan te passen en uit te breiden met bijvoorbeeld powerups. Een mooie start van je latere carrière als game designer. De Pixicade-app is zo ingericht dat ouderlijke toestemming vereist is voor bepaalde functies, zoals vriendschapsverzoeken.

  • Ook leuk voor iets jongere kinderen met een tablet: Osmo Coding. 

Feestelijke outfit

le big kerstjurk
Foto: Le Big, wintercollectie 2021/2022

Merkkleding is best duur en ik weet niet hoe het met jou zit, maar met kerstmis steek ik mijn kinderen graag in iets feestelijks dat nieuw is. Van Sinterklaas krijgen ze daarom geweldige outfits die ik in Bataviastad heb geshopt bij onder meer Levv (in de winkel van Quapi Kidswear). Mijn jongste droomt al tijden van een echt leren jasje en die heb ik daar gevonden, maar ik vind het te prijzig om ‘zo’ te geven. Als je daar toch aan het shoppen bent: in de outlet van Vingino hebben ze supertof ondergoed, ook topjes voor tienermeisjes en stoere boxers voor de boys. Check, weer een leuk cadeautje waar je kind iets aan heeft! En hoe vind je dit prachtige shimmer jurkje van het merk Le Big voor de kerstfamiliefotoshoot? 

‘All out’ voor het hele gezin: tripje naar Disney

disney kerst disneyland parijs
Foto: PR Disneyland Parijs

Wil je echt helemaal los gaan met een bijzonder cadeau? Geef dan een weekendje weg of een feestelijk tripje voor het hele gezin. Even leuk inpakken en wachten tot ze juichen bij het openen. Ga je bijvoorbeeld naar het sportieve HUP Hotel, naar het grootste zwembad van Zeeland bij Roompot Nieuwvliet-Bad, logeren bij de Efteling of naar Disneyland Parijs? Die laatste hult zich vanaf 13 november in de magie van kerst met een majestueuze boom met duizend lichtjes en meer dan 12 keer sneeuw per dag. Voor deze speciale kerstsfeer trekken iconische Disney Figuren als Mickey, Minnie, Donald, Goofy en Stitch hun mooiste kerstkostuums aan.

Zelf geef ik voor de 10e verjaardag van mijn dochter een citytrip met de nachttrein naar Praag. Hoe spannend is zo’n avontuur?

Edelstenen

giethoorn bezoeken
Wauw, wat een enorme geode bij Museum de Oude Aarde.

Mijn jongste vraagt voor haar 10e verjaardag edelstenen en beeldjes van draken met geodes. Ook boeken over edelstenen of draken zou ze super vinden. Woon je een beetje in het Noorden? Dan is het natuurlijk geweldig om naar De Oude Aarde te gaan, het edelstenen museum in Giethoorn waar ook een grote winkel bij zit met de mooiste stenen en producten die hiervan zijn gemaakt. In dit verslag over Roompot Waterstaete of ons weekoverzicht kun je er meer over lezen, het was echt gaaf!

Pak jij met de feestdagen ook zo graag grootst uit?

disclaimer

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.