Pokémon kaarten sparen en het kaartspel spelen

“Gotta catch ‘em all… in the world of Pokémon.” Hoe vaak zingen jouw kinderen dit liedje? Hier elke dag en dan krijgt mama het deuntje niet meer uit haar hoofd. Mijn meiden zijn zo weg van deze serie, dat we aan de merchandise niet ontkomen. Ze sparen dus de Pokémon Trading Cards. Er zijn al heel wat zakcentjes aan boosterpacks uitgegeven. Grappig eigenlijk, want hoe het kaartspel werkt, snappen ze nog niet…

pokemon

Daar moeten ze nog iets ouder voor zijn, dan gaan we het uitleggen. Papa en mama hebben vroeger veel Magic The Gathering gespeeld, en daar lijkt dit kaartspel heel veel op.

Je hebt:

Spelverloop Pokémon kaartspel

Het spelverloop is gelijk aan dat van Magic the Gathering. Iedere speler heeft één zelf samengesteld kaartendeck. Daaruit trek je 7 kaarten. Bij aanvang leg je 1 Basis Pokémon op de actieve plek. De andere kaarten houd je in je hand om later uit te spelen, dit zijn Pokémon, energiekaarten en trainerkaarten met speciale effecten.

Tijdens je beurt:

 • Trek je een kaart van je stapel.
 • Leg je net zoveel basis Pokémon op je bank neer als je wilt. Er mogen er maximaal 5 liggen.
 • Maak je 1 energiekaart vast aan 1 van je Pokémon.
 • Kun je jouw actieve Pokémon terugtrekken.
 • Kun je net zoveel Pokémon evolueren als je wilt (dan worden ze sterker).
 • Speel je trainerkaarten (zoveel als je wilt, maar maximaal 1 supportkaart per beurt).
 • Val je aan met je actieve Pokémon. Als je wint, mag je een prijskaartje neerleggen. Verlies je? Dan gaat jouw kaart op de aflegstapel.

Je hebt het spel gewonnen als je de laatste Pokémon op het speelveld van je tegenstander hebt verslagen.

 

pokemon
Woooohoooo Pokémonkaartjes galore!

Over de nieuwe Sword & Shield serie Rebel Clash

Voor de fans nog wat leuke weetjes uit het persbericht: Tientallen onlangs ontdekte Pokémon uit de regio Galar vinden hun weg naar de nieuwe Pokémon Trading Card Game-uitbreiding Sword & Shield -Rebel Clash, die wereldwijd op 1 mei door The Pokémon Company International uitgebracht wordt.

Sword & Shield – Rebel Clash is net als de gewone Sword & Shield serie verkrijgbaar in booster packs, themadecks, Elite Trainer Boxes en speciale collecties. De uitbreiding introduceert nieuwe Pokémon V en Pokémon VMAX, zoals Toxtricity VMAX op basis van Gigantamax Toxtricity uit de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield.

Bovendien kunnen Trainers zich verheugen op de volgende nieuwe belangrijke kaarten voor hun Pokémon TCG-verzameling:

 • 16 Pokémon V, waaronder Toxtricity V, Dubwool V, Boltund V en Sandaconda V, plus 14 full-art Pokémon V
 • 7 Pokémon VMAX, waaronder de eindevoluties van de eerste partner-Pokémon van Galar, Copperajah VMAX en Dragapult VMAX
 • Meer dan 15 Trainer-kaarten en 4 full-art Supporter-kaarten
 • 4 nieuwe Special Energy-kaarten

Zodra Sword & Shield – Rebel Clash uitgebracht is, zullen kaarten hieruit ook beschikbaar zijn in de Pokémon TCG Card Dex-app. Hiermee kun je eenvoudig online browsen en kaarten uit de Pokémon TCG-series Sword & Shield en Sun & Moon ontdekken.

Spelers van de Pokémon TCG kunnen daarnaast Sword & Shield – Rebel Clash al vóór de lancering spelen door mee te doen aan een van de vele try-outtoernooien die van 18 tot 26 april gehouden worden bij deelnemende onafhankelijke winkels. Op pokemon.com/locator vind je deelnemende winkels bij jou in de buurt.

Onze kaartenverzameling

Onze meisjes hebben al aardig wat kaarten en onlangs kregen we van Asmodee een compleet pakket met de nieuwste uitbreiding voor Pokémon Trainers: Sword & Shield. De starterdecks in deze serie zijn Grookey, Scorbunny en Sobble. 

Het gejuich was luid bij ontvangst van het pakket, want de postbode belde aan terwijl we net Detective Pikachu aan het kijken waren. Voordat ik kon zeggen dat de starterdecks bij elkaar moesten blijven, lagen alle kaarten al door elkaar op de vloer. Gemixt met de bestaande Pokémon Trading Card verzameling en alle insteekhoesjes voor de allermooiste kaarten. Ze hebben er hun eigen spel van gemaakt, dus ik mocht me er verder niet mee bemoeien… Ach, ze zijn er zoet mee en wat opruimen betreft hoef ik alleen maar te zingen: “gotta catch ‘em all!”

 

pokemon pikachu

Meer Pokémon?

Alle Pokémon afleveringen op Netflix hebben mijn kinderen overigens wel gezien. Gelukkig hebben we sinds kort Prime, waar nog veel meer tekenfilmseizoenen van Pokémon op staan. En de film Detective Pikachu! Die vond ik zelf ook erg leuk, een aanrader dus. Net als de Pokémon knuffeltjes waar veel mee gekroeld wordt. Ik zag op televisie dat je momenteel in de Happy Meals bij McDonalds ook Pokémonspeeltjes kunt vinden, dus daar willen we nog langs, haha.

Zijn jouw kinderen ook zo weg van Ash, Pikachu en alle andere Pokémon karakters?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.