Eigen sloep bij Roompot Waterstaete Ossenzijl

Je tieners mee op vakantie en je weet niet goed welk vakantiepark geschikt is? Ga naar Roompot Waterstaete in Ossenzijl, hier heb je een eigen sloep bij het huisje aan het water, goede wifi, badkamers en suite en vooral… geen kleine kinderen op het park. Waterpret aan huis, rust en een geweldig uitzicht over water en polder. Met mijn 9 en 11-jarige heb ik hier een geweldig weekend beleefd en dat was eigenlijk veel te kort! 

review roompot waterstaete ossenzijl

Ossenzijl ligt in het bovenste puntje van Overijssel. Met je eigen sloep vaar je zo Friesland in! Het vakantiepark ligt bovendien op loopafstand van (het bezoekerscentrum van) natuurgebied Weerribben Wieden. Kortom ideaal om mooie wandelingen of fietstochten te maken.

review roompot waterstaete ossenzijl

Wij waren hier door Roompot uitgenodigd om verslag te doen en vonden het heerlijk. We deden een dagje Giethoorn, genoten van het luxe huisje met eigen bootje, huurden een kano en zelfs de ‘puber die niks wil’ had het erg naar de zin. Lees snel verder voor onze bevindingen.

review roompot waterstaete ossenzijl

Roomtour 4-persoons vakantiehuisje

We verbleven in een luxe 4-persoons vakantiehuis, waar je 2 auto’s kunt parkeren. Direct na aankomst nam ik onderstaande roomtour op. Het regende buiten flink, dus de berging staat er niet op. In de ruime berging vind je nog een handige wasmachine en droger, ideaal voor je watersport vakantie. Ook kussens voor de boot en loungeset én een ruime voorraad zwemvesten vind je hier. Er is genoeg plek om een aantal fietsen of je zelf meegebrachte sup afgesloten op te bergen.

In ons vakantiehuis kookten we op gas, er was een Senseo apparaat aanwezig en Roompot had benodigdheden klaargezet voor het maken van filterkoffie. De televisie kan streamen. Verder is er een gashaard aanwezig, ik heb de batterij van de afstandsbediening hiervoor bij de receptie laten vervangen maar het lukte mij niet om de kachel aan te krijgen. Was na de eerste koude avond ook niet meer nodig.

review roompot waterstaete ossenzijl
Uitzicht over het weiland vanuit de woonkamer van onze residentie.

De wifi was prima (bovenstaande roomtour was snel geupload) ook als we met z’n allen tegelijk op onze devices bezig waren. In de slaapkamers hangt geen televisie, wel heb je allemaal je eigen badkamer en suite met douche en toilet én een prachtig uitzicht over respectievelijk het polderlandschap en de wateren en huisjes op het vakantiepark. Oh, en grote plus gezien al dat water: horren voor de slaapkamerramen!

review roompot waterstaete ossenzijl
De slaapkamers zijn voorzien van horren.
review roompot waterstaete ossenzijl
Ruime keuken met onder andere gasfornuis, vaatwasser, Senseo en filterkoffieapparaat.
review roompot waterstaete ossenzijl
In de berging hangen de reddingsvesten en vind je de kussens voor boot en loungeset maar ook… een wasmachine en droger!
review roompot waterstaete ossenzijl
Beide slaapkamers hebben een en suite badkamer met toilet.

Wat te doen op het vakantiepark?

Waterstaete is een kleinschalig park met ongeveer 60 vakantiewoningen. Op de centrale parkeerplaats en bij sommige vakantiehuizen zijn elektrische laadpalen aanwezig. Sommige huisjes zijn geschikt voor huisdieren, daar waar de hond mee mag heeft het terras een afscheiding zodat het dier niet in het water kan vallen.

roompot waterstaete ossenzijl
Prachtig toch dat water met de familie eend?
 • Bootje varen met je eigen sloep! De allerleukste activiteit.
 • Kano huren (12,50 euro voor 3 uur): aanrader voor tieners!
 • Sup huren
 • Borrelplankje doen bij het restaurant Oss&Zyl
 • Restaurant aan huis in je eigen vakantiewoning
 • Zwemmen bij het huisje
 • Fietsen huren
roompot waterstaete ossenzijl
Een medewerker van het vakantiepark was zo attent om ons nog even te helpen bij de vaarinstructie. Hoewel hufterproof, vond ik het toch wat spannend om zelf te varen. Dochterlief genoot!

Varen met eigen sloep

Na het inchecken ontvang je een document met QR code naar de vaarinstructie. Deze moet je volgen, waarbij je ook de aanwezige sloep op de nodige punten controleert (zit de tank benzine vol?) en afvinkt. Daarna kun je de live instructie op het park bijwonen. Ben je daar geweest? Dan mag je bij de receptie de sleutel van de boot afhalen. 

roompot waterstaete ossenzijl
Boot = freedom

Ik durfde het zelf niet zo goed, dus de receptie heeft iemand langs gestuurd om het nogmaals uit te leggen (en een klein rondje over het park te varen met mijn dochter). De boten zijn redelijk hufterproof, maar je wilt toch voorzichtig zijn. Je krijgt de nodige vaarroutes en tips mee: zo kun je richting Giethoorn (waar je niet zo hard mag varen), de Weerribben of richting Friesland.

roompot waterstaete ossenzijl
Ik heb ook een stukje gestuurd. Vakantievibes hoor dit!

De vaarreglementen zijn heel duidelijk. Alleen volwassenen mogen de boot besturen, maximaal 8 personen op de boot en kinderen zonder zwemdiploma dragen altijd een reddingsvest. Om even een paar voor de hand liggende voorbeelden te noemen. Echt ontzettend leuk om te doen! Wij hadden geluk dat de buuropa en zijn kleinzoon met ons wel een rondje wilden varen, want het aanmeren en wegvaren vond ik toch best spannend maar op het water was het genieten en heb ik zelf ook een stukje achter het stuur gezeten.

review roompot waterstaete ossenzijl
Kussens op de boot.

Kano huren

Overigens was het zondag prachtig weer en heb ik voor mijn 9-jarige een kano gehuurd. Haar allereerste keer kanoën en ze vond het prachtig! Kinderen onder de 18 mogen het park niet af met de kano, maar als ze hun zwemdiploma’s hebben mogen ze wel zonder zwemvest over het vakantiepark varen. Vanwege een keer suppen wist ze al hoe te peddelen (en met een kano gaat dat toch een stuk fijner) en onderweg maakte ze makkelijk contact met andere vakantiegangers op, in of aan het water.

review roompot waterstaete ossenzijl

Met het te water laten van de kano en weer op de steiger tillen had ze mijn hulp even nodig, maar verder ging het prima. Ideaal om dit op het water van het vakantiepark te kunnen proberen, ze wil zeker vaker kanoën heeft ze gezegd. (Heel anders varen dan op zeilkamp.)

review roompot waterstaete ossenzijl

Restaurant aan huis

Je kunt heerlijk genieten op het terras van je eigen vakantiewoning van het ‘restaurant aan huis’. Brood en ontbijt, taartjes een feestpakketten maar ook bijvoorbeeld een ‘high wine & beer’, een high tea, bubbels & bites of een borrelpakket laat je aan huis bezorgen. Een avondmaaltijd, snacks of gourmetpakket kan uiteraard ook, maar die vind je op veel vakantieparken wel. Hoewel? Een menu wordt ook daadwerkelijk in meerdere gangen aan het huisje bezorgd, met een half uur tussenpauze. Dat is wel echt onderscheidend, net als de high wine, souvenirs van de bakker etc aan huis.

review roompot waterstaete ossenzijl
Borrelplankje besteld bij Oss&Zyl.

review roompot waterstaete ossenzijl
Entree van het vakantiepark. De slagboom naar de huisjes opent met nummerbordherkenning.

Uitstapjes in de omgeving

Het bovenste puntje van Overijssel biedt genoeg mogelijkheden om er lekker op uit te trekken. Niet alleen per boot, wandelen of fietsen in natuurgebied Weerribben Wieden is genieten. Picknickspullen mee en lekker er op uit in de prachtige omgeving. Het bezoekerscentrum ligt op loopafstand van Roompot park Waterstaete.

giethoorn bezoeken
Dagje bootjes kijken in Giethoorn.

Andere tips:

 • Een dagje Giethoorn! Leuk om rond te wandelen in het Venetië van het Noorden, een rondvaart te maken, waterfietsen, punteren of een terrasje te pikken. Er is ook een alpaca eiland.
 • Museum de Oude Aarde in Giethoorn, dat los van het museum een prachtige edelstenenwinkel heeft. Wij betaalden voor mijn toegang 3,90 euro, de kinderen kozen het arrangement van 11,95 per kind om ook ‘goud te zoeken’ en een geode open te knippen.
 • Dagje shoppen in Joure of Sneek. Bezoek meteen ook museum Weduwe Joustra, bekend van de Beerenburger sterke drank. Je mag hier ook proeven 😉
 • De Orchideeënhoeve met dieren en mooie bloemen.
 • In de buurt zijn diverse escape rooms te boeken en zelfs ook VR-experiences in combi met bijvoorbeeld een moorddiner.
 • Klimbos Paasloo, waar je overigens ook terecht kunt voor een potje boerengolf.
 • Huren van een e-chopper of DAFje.
giethoorn bezoeken
Wauw, wat een enorme geode bij Museum de Oude Aarde.
giethoorn bezoeken
Zand zeven en edelstenen zoeken.

Vakantie aan het water boeken met tieners

Je kunt je verblijf in Roompot Waterstaete Ossenzijl hier boeken. En je ziet het, in het roomtourfilmpje hoor je de puber zeggen dat ze “echt niet op een boot gaat” en ondertussen heeft ook zij gevaren en gezwommen en een heerlijk weekend weg beleefd. Perfect park voor tieners dus: hup het water in en los van dat telefoonscherm!

review roompot waterstaete ossenzijl
Ideaal zo’n trappetje bij de veranda.
review roompot waterstaete ossenzijl
Lekker zwemmen bij het huisje, niet duiken want het is niet diep en je weet niet wat vakantiegangers voor jou per ongeluk in het water hebben laten vallen aan scherpe voorwerpen.
review roompot waterstaete ossenzijl
Relaxt koffie met uitzicht over water en weiland.

Lees ook over het verblijf in onze weekoverzichten bij aankomst en daarna en onze andere Roompot reviews:

review roompot waterstaete ossenzijl

Zouden jullie ook zo genieten van een vakantiehuis aan het water met eigen sloep?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Reacties

 1. Bakker zegt:

  Super hoor!! ?
  Welk huisnummer is dit?

  1. Marguerita zegt:

   Oeh dat weet ik even niet meer, maar op het hoekje (na de slagboom helemaal rechtdoor, laatste huis voor je de bocht om gaat)

 2. Maaike zegt:

  Wauw, wat een prachtige plek om vakantie te vieren! Ook fijn dat ze eten serveren in het vakantiehuis; dat heb ik ook nog niet vaak gehoord!

 3. Wauw, supermooie plek! Staat hier ook op “het lijstje”. Mooi verslag ook 🙂

  1. Marguerita zegt:

   Ja tis echt een prachtig park Laurens, zeker met tieners of alleen volwassenen een fijne plek om te ontspannen.

   1. Ja, gaaf. Met een zon erbij helemaal natuurlijk :). Tnx!

  2. Stefan zegt:

   Wij zijn nu ook geweest en het is inderdaad echt fantastisch.
   Heerlijk nieuw park en met eigen sloep je boodschappen doen dat is helemaal het einde!

   1. Marguerita zegt:

    Leuk om te horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.