Weekendje Friesland, genieten in Sneek en Joure

Op zoek naar een leuke romantic getaway met je partner, tindermatch of gewoon een gezellige vriendin? Je zit zo in Friesland en wat is het daar toch ontzettend mooi! Lekker flaneren door de straatjes van Sneek, waar je ook leuk kunt winkelen of juist de rust en ruimte opzoeken van het Sneekermeer en het rustige Joure?

Ik was een tijdje terug in Friesland om even te genieten terwijl mijn kinderen op zeilkamp waren. In Friesland heb je prachtige vaarwateren, sterker nog er is een heel stelsel van vaarwegen dat alle meren en historische plaatsen met elkaar verbindt. Zijn die meren niet genoeg om te varen of vissen? Dan is deze provincie ook gelegen aan het IJsselmeer, de Waddenzee en de Noordzee. Heerlijk die gezonde zeelucht in je longen!

Hotel Hajé in Joure

Net als vorig jaar tijdens het zeilkamp van de kinderen bij Zeilschool ’t Garijp in Goingarijp, had ik een kamer geboekt bij Hotel Hajé. Toen had ik een gewone kamer, die al ruim was en met prachtige badkamer. Dit keer besloot ik voor een upgrade te gaan en boekte ik de suite via Booking.com. Een ideale site om snel en makkelijk een kamer te reserveren en betalen. Je kunt bij dit hotel gratis parkeren en het zit echt vlak naast de snelweg (en de McDonalds). De suite bestaat uit een geweldige badkamer met bubbelbad, douche en natuurlijk badjassen, een luxe slaapkamer met televisie en en suite een zitkamer met ook een televisie en toegang tot het terras met zitje. Het ontbijtbuffet is zeer uitgebreid (dit moet je nog wel apart bijbetalen). In het restaurant kun je heerlijk eten, ook vegan, en er is een leuke kinderspeelhoek aanwezig. Zelf koos ik regelmatig de plek uit naast het stopcontact om de laptop in te kunnen pluggen. De inrichting van het hotel doet een beetje gedateerd aan qua kleurstellingen, dus verwacht niets hip en moderns, maar alles is meer dan prima in orde en het personeel is zeer behulpzaam.

Varen

Wij waren uitgenodigd tijdens het verblijf varen in een boot van Zeilschool ’t Garijp op het Sneekermeer. Heerlijk zo op het water! De natuur is prachtig en het is echt genieten van de rust. Wij kwamen onderweg ook mijn kinderen nog tegen die in hun Optimistjes zeilles kregen. Er zijn verschillende bootverhuurmogelijkheden in Friesland en je kunt ook vanuit verschillende plaatsen rondvaarten doen als je zelf geen vaarbewijs hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht langs de elfstedenroute?

varen

Leuke adresjes

De musea die leuk zijn met kinderen sloeg ik nu even over uiteraard. Wat zonder kinderen heel erg leuk is: Weduwe Joustra!

  • Weduwe Joustra is een drankwinkel en museum in 1. In één van de oudste panden van Sneek – bouwjaar 1484 – wordt al meer dan 150 jaar de Weduwe Joustra Beerenburg gemaakt. Na je rondleiding door dit historische pand en distilleerderij kun je die Beerenburg ook proeven. Er zijn allerlei smaken en ze ontwikkelen nog steeds nieuwe. Erg interessant om te zien. Beneden in de winkel zijn nog veel meer soorten gedistilleerd verkrijgbaar. Wij waren hier uitgenodigd om de rondleiding en proeverij na afloop te beleven, erg leuk! (En Lekker!)
  • Is dit helemaal in je straatje? Bezoek dan ook Sonnema Berenburg in Bolsward.
  • Natuurliefhebber? Ga naar de Oevertuin in Blesse of de Orchideeënhoeve in Luttelgeest.
  • Houd je van architectuur? Het Woudagemaal in Lemmer behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.
  • Interessant is het Fries Landbouw Museum in Leeuwarden.
  • Iets actiefs of sportiefs doen? In Burgum ligt het Indoor & Outdoor Park Aventoer.
friesland
Leuk terras aan het water in Joure.
Eigen land 728x90

Lekker eten

Zoek je een fijn adresje voor een heerlijke lunch, lekker borrelen of fijn uit eten? Wij waren bij een aantal leuke eetgelegenheden uitgenodigd. Verschillende ambiances maar qua food en sfeer echte aanraders!

Lunch bij Unyk

Lunchcafé Unyk is een leuke kleine lunchroom in Sneek vol met dieren. Konijnen, vissen… van alles te zien. De zaak is heel hip en modern ingericht, leuk vind ik dat altijd om te zien. Even relaxen met een tijdschriftje kan ook. Bijzonder is dat hier jongeren met een verstandelijke beperking een leerzame dagbesteding vinden. Wij genoten hier van een uitgebreide borrelplank en heerlijke gerechtjes met wraps en shoarma. Alles was heerlijk! 
Adres: Grootzand 25 in Sneek

Romantisch dineren bij Aan de Gracht

In de avond uren wil je misschien wat meer romantiek. En hoewel je bij restaurant Aan de Gracht ook prima kunt lunchen of borrelen, zou ik dit intieme restaurant aanraden voor een diner. Het zit aan de gracht in Sneek, midden in het winkelcentrum. Er zijn diverse tafeltjes voor 2 beschikbaar (ook voor meer personen uiteraard) en het eten is voortreffelijk. Ze werken met pure ingrediënten en stoppen veel liefde in de opmaak van de borden. Een klein feestje dus. Alles zag er waanzinnig uit en smaakte nog veel beter. Als extra toetje werden we verwend met bonbons gevuld met Weduwe Joustra Berenburg. Gaaf detail: aan de wand allerlei grappige quotes ingelijst als schilderijtje <3. 
Adres: Grootzand 4 in Sneek

friesland
Supertof deze ingelijste foodquotes bij Restaurant Aan de Gracht.

Lekker eten met de kids bij De Walrus

Zonder kinderen kun je hier fijn tafelen, maar wij schoven met de kinderen aan bij De Walrus. Ze waren moe van zeilkamp en werden in dit leuke restaurant volledig in de watten gelegd. Een medewerkster nam ze als echte nanny mee naar een springkussen buiten, waar ze geschminkt werden. Ook is er een speciale speelkamer in dit restaurant en kunnen ze aan tafel knutselen. Als je kinderen zich vermaken, kun jij ook genieten! We genoten van een gezellig en lekker diner en de kinderen mochten zelfs met de chef mee naar de keuken om hun eigen toetje te maken. (Heel bijzonder dit, de gewenste smaak ijs was op en dit leuke initiatief viel bij mijn meiden bijzonder goed in de smaak. Wat waren ze trots!) Je kunt bij De Walrus ook een High Wine of High Beer doen, trouwens.
Adres: Leeuwenburg 11 in Sneek (en in Leeuwarden aan het Gouverneursplein 35-37)

Wat zijn jouw tips in Friesland?

Blogger

Marguerita

Over Marstyle

Hai, dit glitterkanon probeert met haar blog jouw leven op te leuken of in ieder geval een bende van glitters achter te laten. Net hoe je het bekijkt. Mijn besluit is om na allerlei shit alleen nog maar door het leven te sprankelen (althans ik doe een poging, haha) en door mee te lezen kun jij dat ook! Mijn naam is Marguerita, zzp-er en co-ouder van 2 leuke dochters van 11 en 13 jaar. Je leest hier de soap van mijn leven en mijn zoektocht naar geluk en een stukje meer zen. Ik review perks, bijzondere ervaringen en probeer de band te versterken met mijn tieners.

Ik geef met mijn blog graag meer vuur aan je leven!

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Recente Blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Download de Marstyle App.